دوشنبه, ۱۸ تیر, ۱۴۰۳ / 8 July, 2024
مجله ویستا

همه چیز درباره ورزش در بارداری(2)


طبق تحقیقات متخصصین نوزادان متولد شده از زنانی که طی بارداری به طور پیوسته ورزش کرده اند، از سایر کودکان باهوش تر بودند. در گذشته مادران باردار را از هر نوع ورزش و تحرکی منع می کردند و حرکات نرمشی و پیاده روی را باعث سقط یا زایمان زودرس میدانستند ... در مطلب پیش در خصوص ورزش در بارداری و بایدها و نبایدهای آن آورده شد که در ادامه موارد بیشتری در این خصوص آمده:

توصيه هاي مهم براي  بانوان باردار ورزشکار

توجه داشته باشيد پيش از شروع هر برنامه تمريني، ابتدا با پزشک خود مشورت کنيد.مشکلات خاص پزشکي اجازه ورزش در دوران بارداري را نمي دهند. به ياد داشته باشيد که ورزش براي حفظ سلامتي بدن، تناسب اندام و لذت بردن است.

همه چیز درباره ورزش در بارداری(2)

در دوران بارداري يک نوع ورزش جديد را براي بار اول شروع نکنيد
سه ماهه اول و سه ماهه آخر بارداري دوران حساسي براي مادر و جنين است،که بايد در اين مدت با مشورت پزشک به تمرين کردن،بپردازيد.
بارداري مي تواند بر ميزان تنفس اثر بگذارد. زنان باردار در اثر ورزش کردن ممکن است زودتر از حالت طبيعي از نفس بيفتند. اگر در هنگام ورزش توانستيد صحبت کنيد، به طور حتم شدت تمرين شما مناسب است، اما اگر از نفس افتاديد، بايد شدت آن را کاهش دهيد. آمادگي ريه با ورزش هاي ايروبيک افزايش مي يابد.
اگر شما تا کنون به طور منظم ورزش مي کرديد، اکنون فعاليت هايتان را بازبيني کنيد. همزمان با پيشرفت بارداري تان، ممکن است نياز به کاهش شدت و يا تغيير ورزش هاي روزمره تان داشته باشيد، به خصوص اگر احساس ناخوشايندي داريد و يا خيلي زود تعادل تان را از دست مي دهيد.
يک توصيه ي مفيد به خانم هاي باردار، پرهيز از هيجان زدگي شديد و از نفس افتادگي است. به طور معمول سه ماهه دوم بارداري، بهترين زمان براي انجام حرکات ورزشي است.        

ورزش هاي مناسب در دوران بارداري

1- شنا: يکي از بهترين ورزش هاي دوران بارداري، شنا است.  شنا، درد مفاصل مثل درد کمر را در اين دوران تسکين مي دهد.نکته مهم در ارتباط با اين ورزش اين است که بايد در انتخاب يک استخر بهداشتي و سالم دقت لازم را داشته باشيد. استخرهاي غير بهداشتي آلودگي هايي را در ناحيه رحم به وجود مي آورند که براي سلامت جنين مضر است.
2- دوچرخه ثابت: اگر هر روز از دوچرخه ثابت استفاده کنيد مفيد است. البته بايد در نظر داشته باشيد که به آرامي پا بزنيد و از پا زدن سريع که ضربان قلب را به سرعت بالا مي برد، اجتناب کنيد. پا زدن آهسته کمک مي کند تا ماهيچه هاي لگن و ران تقويت شوند که براي انجام زايمان طبيعي مفيد است.
3- پياده روي سريع: پياده روي سريع ورزشي است بين پياده روي و دويدن. اين ورزش به سفت شدن عضلات مادر کمک زيادي مي کند. اين ورزش يکي از بهترين ورزش هايي است که بدون وجود هيچ گونه امکاناتي، مادر مي تواند انجام دهد.
اگر تازه مي خواهيد اين ورزش را شروع کنيد، ابتدا 2 تا 3 بار در هفته انجام دهيد و با هر بار تکرار آن، زمان بيشتري به آن اختصاص دهيد.
4- پياده روي در آب:در يک استخر بهداشتي، علاوه بر شنا کردن مي توانيد به پياده روي در آب نيز بپردازيد. پياده روي در آب ماهيچه هاي لگن و ران را قوي مي کند.
5- يوگا:مطالعاتي بسياري گواه بر مفيد بودن يوگا در دوران بارداري است.
           
ورزشهاي مخاطره آميز در بارداري
از آنجا که مفاصل شما نرمتر و شلتر از حالت عادي هستند، بهتر است از فعاليتهايي که ميتواند موجب ليز خوردن يا به زمين افتادن شما شده و احتمال آسيب ديدن شکم را افزايش دهد، خودداري کنيد. اسبسواري، اسکي، کوهنوردي و اغلب ورزشهاي رزمي يا برخوردي مثل فوتبال، بسکتبال، هندبال و... به هيچ وجه توصيه نميشود. همچنين بهتر است از ورزشهاي راکتي مثل پينگ پنگ، تنيس، بدمينتون، اسکواش و... نيز خودداري کنيد.
زيرا اين ورزشها ميتوانند براي زانوهاي شما سنگين باشد. ورزش يک فرصت طلايي براي حفظ سلامت و تندرستي انسانهاست. اين فرصت براي مادران باردار و جنين آنها هم وجود دارد، به شرط آنکه با رعايت نکات سادهاي که در بالا به آنها اشاره نموديم از اين فرصت به درستي و به بهترين نحو استفاده کنيد. شاد و بهروز و صاحب فرزنداني سالم و تندرست باشيد.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.