یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

رفتار های شجاعانه درکودکی و اعتماد به نفس در بزرگسالی


ایسنا: يک مدرس آموزش مهارتهاي زندگي در يزد گفت: در صورتي که والدين رفتارهاي جرأت مندانه را در کودکي به فرزندان آموزش دهند، کودکان در بزرگسالي از اعتماد به نفس بيشتري برخوردار هستند و روابط اجتماعي آنها بهتر و عزت نفسشان بيشتر مي شود و با احساس رضايت و آرامش خاطر بيشتري زندگي خواهند کرد.

محمدعلي صادقي در خصوص تبيين مهارت نه گفتن كه يكي از مهارتهاي زندگي است، اظهاركرد: يکي از مهمترين مهارتها در آموزش مهارتهاي زندگي، روشهاي ارتباطي است که انواع رفتارها به رفتارهاي پرخاشگرانه، رفتارهاي قاطعيت و رفتارهاي جرأت مندانه تقسيم مي شود.

وي افزود: رفتار جرأت مندانه به صورتي است که مي بايست براي فرد باورهايي ايجاد شود که هم حقوق خويش و هم حقوق ديگران ارزشمند است و فرد با رفتاري توأم با احترام و بدون زير پا گذاشتن حقوق ديگران به خواسته‌هايش رسيدگي كرده و موقعيت‌ها را به بهترين و کارآمدترين صورت اداره كند.

اين مدرس مهارت‌هاي زندگي با اشاره به مهارت نه گفتن خاطرنشان کرد: در گام اول مي بايست دليل نه گفتن فرد مشخص شود که آمادگي نداشتن فرد، راضي نگه داشتن ديگران، نشان دادن لياقت و کارآمدي و مورد قبول واقع شدن به خصوص در نوجوانان، احساس اجبار و گاهي ندانستن حقوق شخصي از جمله موارد اصلي عدم مهارت نه گفتن است.

وي تصريح کرد: براي داشتن مهارت نه گفتن در ابتدا نبايد فکر کنيم که قرار است هميشه ديگران از ما راضي باشند و سپس دلايل و پيامد رفتارمان را مشخص کنيم، دليل انتظار و توقع فرد متقاضي را سوال کنيم و در نهايت بگوييم «فکر نمي کنم يا نمي توانم» بلکه با آرامش خاطر و بدون احساس گناه و با ابراز دليل خود، بگوييم «نمي خواهم».

صادقي پور افزود: در برابر تقاضاي افراد و اصرار آنها مي توانيم پس از گفتن نه، از روشهاي سکوت، تغيير موضع و نوع صحبت، ابراز ناراحتي از اصرار زياد با ابراز زبان بدن و در نهايت ترک محل استفاده كنيم.

اين مدرس آموزش مهارت‌هاي زندگي در پايان با بيان اينکه بسياري از افراد در روابط بين فردي از حقوق خود آگاه نيستند، گفت: حق هر فردي است که به تقاضاي ديگران نه بگويد، نياز خود را اعلام کند، تغيير عقيده دهد، مورد احترام باشد، تنها باشد، اشتباه کند و مسؤوليت آن را در نظر بگيرد و خودش را دوست داشته باشد.