جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
با کودک ارتباط مثبت بگیرید
نی نی بان:در مطلب پنجم از راهنمای بزرگترین مشکل والدین با فرزندان دکتر فاطمه رنجبر، روانپزشک مهمترین موضوعی را که در رابطه با تعامل فرزندان و والدین دیده میشود عدم وجود ارتباط مثبت با کودکان میداند. یکی از اجزای مهم یک فرزندپروری صحیح ایجاد رابطه مثبت والدین با فرزندان است. والدین اغلب انتظار دارند که فرزندانشان از آنها حرف شنوی داشته باشند و قوانین خانواده را رعایت کنند. بدون اینکه اصول اولیه یک رابطه خانوادگی ایمن را رعایت کنند. کودک باید باور داشته باشد که از نظر والدین پذیرفته است تا او نیز دستورات والدین را بپذیرد. دکتر رنجبر به ده نکته مهم که به والدین در ایجاد یک رابطه مثبت با فرزندان کمک میکند اشاره میکند:
۱ – والدین باید عشق و محبت بدون شرط به کودک خود داشته باشند فارغ از رفتارهای کودک. یعنی چه فرزند رفتار مطلوب داشته باشد چه نداشته باشد. در واقع رفتار را از خود کودک مستثنی کنند.
۲ – والدین باید با کودک خود صحبت کنند و به صحبتهای فرزندانشان هم گوش دهند. وقتی فرزندشان با آنها صحبت میکند زود قضاوت نکنند و از درنصیحت وارد شوند.
۳ – باید بپذیریم که کودک در ابتدای راه زندگی است و ممکن است اشتباهات زیادی داشته باشد. به کودک نشان دهیم که ماحتی هنگامی که او اشتباه کرده است در کنار او هستیم و او را راهنمایی کرده و پشتیبان او هستیم.
۴ – برای کودک خود وقت بگذاریم. زمانهایی را در طول روز هر چند کوتاه به فرزندمان اختصاص دهیم و در کنار او باشیم و با او تفریح و بازی کنیم.
۵ – محبتمان را به کودکمان به صورت عینی و ملموس نشان دهیم مثلا با در آغوش گرفتن او، بوسیدن و ابراز علاقه به کودک نشان دهیم که چقدر دوستش داریم.
۶ – فرزندمان را وقتی رفتار مطلوبی انجام میدهد تشویق و تحسین کنیم. بیتفاوت از کنار این رفتارها نگذریم. نادیده گرفتن رفتار مطلوب کودک باعث دلسردی وی و خاموش شدن آن رفتار میشود.
۷ –کودک را در تصمیم گیریهای خانواده شرکت دهیم. نظر خواهی از کودک الزاما به معنای اطاعت از نظرات وی نیست.
۸ – به کودکمان اعتماد کنیم و به او مسئولیت بدهیم. بگذاریم او هم تجربه کند. از دخالت مستقیم در مسئولیتهای محول شده به وی بپرهیزیم اما در انجام کارها بر کودک نظارت داشته باشیم.
۹- شاید بعضی از ناراحتیهای کودک برای ما بچه گانه به نظر بیاید. اما باید بدانیم ممکن است یک مسئله از نظر ما بیاهمیت باشد اما برای کودکمان مهم است بنابراین در مواقع ناراحتی کودک با وی همدلی کنیم.
۱۰ – همیشه و همه جا در دسترس کودک باشیم. این به معنای صرفا حضور فیزیکی نیست بلکه باید این احساس را درکودک تقویت کنیم که مراقبت والد از فرزند بعد زمان و مکان نمیشناسد و در مواقع نیاز ما در کنار او هستیم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست