جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
تقویت استعداد موسیقی کودک، چطور بتهوون تقویت کنیم؟
نینی بان: امکان دارد متوجه شده باشید کودک شما آهنگها را باهم ترکیب کند یا معلمش بگوید که او زودآموز است و با سازهای جدید به راحتی آشنا میشود. شما میخواهید علاقه، اشتیاق و استعداد ذاتی او را در زمینه موسیقی پرورش دهید، اما چگونه میتوانید این کار را بدون فشار و به سرعت انجام دهید؟
اینکه به آرامی جلو روید بسیار مهم است، حتی اگر کودک شما به طور آشکاری شایستگی خود را نشان دهد. او میتواند بین آهنگ، ریتم، نت، گام و تن صداها تفاوت قایل شود. در این سن او با پرورش استعداد خود به بهترین شکل آموزش خواهد دید. در اینجا به 11 روش مناسب با سن کودکان دبستانی اشاره میشود.
1. سبکهای مختلف را امتحان کنید
زمانی که شما در خانه یا ماشین به موسیقی گوش میدهید، سبکهای مختلف آن را امتحان کنید. کودکان میتوانند آهنگ کلاسیک، جاز، فولک و غیره را درک کنند.
گوش دادن به سبکهای مختلف موسیقی او را در درک تفاوتهایی که میان آهنگ، گام، ریتم و احساس وجود دارد، یاری خواهد کرد. این روش همچنین به بالا بردن توانایی او در تمرکز روی موسیقی کمک میکند. موسیقیهای مخصوص کودکان به طور کلی شبیه سبکهای مختلف، سرود و زنگ و صداهایی چون آبشار، صدای باران روی سقف یا صدای جیرجیرکها است.
در این سن ممکن است کودک شما تمایل خود را به سبک یا صدایی خاص نشان دهد، که این بسیار خوب است. کافی است ترکیبی از موسیقی مورد علاقه او را برایش آماده کنید. امکان دارد او به زودی تمام سبکهای موسیقی را رد کند، بنابراین از آنچه اکنون اتفاق افتاده لذت ببرید.
2. تعریف خود را از موسیقی کودک گسترش دهید
چیزهای بیشتری از موسیقی متن فیلمهای کودک وجود دارد. آلبومهایی که شامل مجموعههای مختلفی از موسیقیهای برزیلی، آسیایی، آفریقایی و دیگر ضرباهنگهای جهانی است، شروعی مناسب برای جستجوی صداهایی از مکانهای دور است. وبلاگ کید موزیک دت راکس Kids' Music That Rocks موسیقی را برای کودکان پیشنهاد میکند که برای بزرگسالان نیز خوشایند است و کلاسیک فور کیدز Classics for Kids ترکیب صدای ارکستر را با زندگی خانوادگی پیشنهاد میکند.
3. به کودک خود یک دستگاه پخشکننده موسیقی(MP3 player) هدیه بدهید
کودکان 5 سال به بالا باید توانایی استفاده از نمونه ساده این دستگاه را داشته باشند. دستگاهی ارزانتر را برای او انتخاب کنید که اگر شکست، ناراحت نشوید و همچنین آن را در اتاق کودک خود بگذراید تا آهنگی که دوست دارد را انتخاب کند.
4. بلند آواز بخوانید
بهترین آهنگی را که در راه مدرسه میشنوید، بلند بخوانید یا از کودکتان بخواهید آنچه در مدرسه یاد گرفته را برایتان بخواند. اگر نتوانستید آن را به درستی بخوانید ناراحت نشوید. کودکتان احتمالا احساس خوشایند شما را دریافت و از گردش خود احساس رضایت میکند. خوب است کودکان یاد بگیرند که آواز خواندن حتما نباید مانند یک آهنگ ضبط شده عالی باشد. شاید بد نباشد این کار را با سوت زدن همراه کنید. خارج از نت خواندن شما نیز او را به تلاشی دوباره تشویق میکند.
5. گیتارتان را تمییز کنید و آهنگی را بنوازید
کودک خود را تشویق کنید به همراه شما بخواند، برقصد یا بچرخد. با هم آهنگی را بنوازید یا صداهایی را تولید کنید. این روش میتواند برای او تجربهای سرگرم کننده باشد. به علاوه، اگر شما به او نشان دهید موسیقی بخشی از زندگی هر روزه ما است، ممکن است بهطور طبیعی آن را به جهان خودش راه دهد.
6. به دنبال سازهای متناسب با جثه کودک در فروشگاههای موسیقی یا عروسک فروشیها بگردید
درام، گیتار و کیبورد سازهای بزرگی برای این گروه سنی است. سازدهنی، فلوت و سوتهای حلبی نیز نمونههای رایجی هستند که برای آنها قابل استفاده هستند. شما میتوانید در برخی فروشگاهها، سازهای مورد علاقه کودکتان را که کمتر رایج هستند، تهیه کنید. از سازهای دسته دوم نیز برای هزینه کمتر و تجربهای جدید میتوان استفاده کرد.
کودک خود را به نواختن سازهای بزرگتر و واقعیتر تشویق کنید، حتی اگر او نسبت به انجام این کار ناامید باشد. اگر او تمایل خود را به سازی خاص نشان داد، به او سایز کوچکتر آن را بدهید حتی اگر از نظر شما روش خوبی نیست. در این مرحله او در حال اکتشاف است نه در حال نواختن بهترین آهنگ خود.
7. موسیقی را از طریق رقص کشف کنید
اگر رقصیدن فعالیت مورد علاقه او است، به او فرصت امتحان رقصهایی چون باله، بهانگرا، هیپ هاپ، یا تپ را دهید یا هر سبکی که برای او جالب است. حرکت دادن بدن به هنگام گوش دادن موسیقی به کودک شما کمک میکند چگونه با ریتم هماهنگ شده و خودش را خلاقانه بیان کند.
8. به کنسرتهای مورد علاقه کودکان بروید
به دنبال اجرای موسیقی که برای کودکان دبستانی توسط گروههای مدرسهای آماده شده بگردید. اجراهای کودک محور در فرهنگسراها، موزهها، کتابخانهها یا پارکها برای کودکان خوشایندتر و قابل تحملتر از آنهایی است که متعلق به بزرگسالان هستند. کنسرتهایی که در فضای آزاد اجرا میشوند، برای کودکان، بسیار لذتبخش است. گروههای موسیقی بعضی اوقات تمرین صبحگاهی خود را در فضاهای عمومی انجام میدهند، راهی دوستانه برای کودک شما که موسیقی کلاسیک را بشنود و ببیند که حتی نوازندههای حرفهای نیز به سختی تمرین میکنند.
9. بگذارید آنچه برای کودکتان جالب است شما را هدایت کند
اگر تمام آنچه کودک شما میخواهد نواختن درام است، همراهیاش کنید. اگر آواز خواندن فعالیت مورد علاقه اوست، صدای او را ضبط کنید تا در آینده خودش نیز به آن گوش دهد. برای کودکانی که اجرا را دوست دارند، یک کنسرت خانوادگی یا کارائوکه ترتیب دهید.
10. در کلاسهای موسیقی ثبت نام کنید
او را در کلاسهای موسیقی ثبتنام کنید اما تنها زمانی که که کودک شما آمادگی لازم را دارد یا مشتاق است موسیقی را به طور جدی یاد بگیرد. اگر شما در این باره مطمئن نیستید این روش ممکن است به او آسیب برساند.
11. حمایت های لازم را برای موفقیت او اعمال کنید
برای تمرین او ساعاتی را در نظر بگیرید. به نواختنش گوش دهید. به برنامه و امتحانهای او توجه کنید. بعضی اوقات کارهای او را بررسی کنید و مطمئن شوید که او از درسهایش راضی است. اگر این کار برای او مشکل بود و از شما اجازه خواست تا رهایش کند، در این صورت ممکن است راهی که میروید درست نباشد. کودک در این سن باید با نواختن موسیقی خود را سرگرم کند نه اینکه تبدیل به یک پیانیست در ارکستر شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست