دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
میگرن کودک،پیشگیری تا درمان
زنان ایران: سردردهای میگرنی در کودکان شایع بوده و اغلب ناشناخته باقی میمانند یا به اشتباه به علتهایی مانند بیماری سینوس یا اختلالات عاطفی نسبت داده میشود. میزان شیوع سردرد میگرنی طی دوران کودکی به آرامی افزایش مییابد و نسبت مذکر به مونث در زمان نوجوانی به سمت مونث تغییر میکند. سن متوسط شروع میگرن در پسرها 2/ 7 سالگی و در دخترها 9/10 سالگی است.
• میگرن چیست؟
سردردهای حملهای که با دورههای بدون درد مجزا میشوند و با علائمی از قبیل او را (پیش درآمد) بینایی، تهوع، درد شکم، کیفیت ضربانی، درد یک طرفه و سابقه خانوادگی میگرن همراه است. میگرن کودکان ممکن است گذرا (تقریباً 1 ساعت) باشد و محل دوطرفه در ناحیه پیشانی داشته باشد. این علایم همراه با نور گریزی و صدا گریزی از رفتار کودک قابل فهم است. مثل کنارهگیری و نشستن در یک اتاق تاریک و آرام برای استراحت در زمان حمله سردرد.
• راهکارهای پیشنهادی برای درمان میگرن:
گام اول، تعیین میزان ناتوانی ناشی از سردرد بیمار است.
گام دوم، تعیین الگوی سردرد. است مانند فواصل وقوع سردرد، تقویم سردرد در تعیین دفعات و طول مدت سردرد ارزشمند است.
درمان
• روشهای زیستی – رفتاری:
در تمام کودکان مبتلا، این روشها مؤثر میباشد:
1-بهداشت خوب: خواب منظم و كافی برای نوجوانان مبتلا به سردردهای میگرنی مکرر ضروری است. اختلالات خواب در 40-25 % از کودکان مبتلا اتفاق میافتد.
2-ورزش: به برنامه ورزشی هوازی منظم در بیماران مبتلا به میگرن مکرر توصیه میشود.
3-تغییر برنامه غذایی: محرکهای اصلی غذایی در کودکان، پنیر، شکلات و میوههایی از جنس مرکبات هستند. سایر عوامل تسریع کننده عبارتند از: گوشتهای فرآوری شده، ماست، غذاهای سرخ شده، اسپارتامین، مونو سدیم گلوتامات و نوشیدنیهای الکلی.
علاوه بر پایش نوع غذای مصرفی کودکان، تشویق به مصرف وعدههای غذایی منظم و نوشیدن مایعات فراوان اهمیت دارد. بسیاری از نوجوانان بطور معمول از صبحانه صرف نظر میکنند. عدم مصرف یک وعده غذایی، یک عامل تسریع کننده شایع میگرن است. توصیه میشود که هر نوجوان مبتلا به میگرن، روزانه تمام وعدههای غذای از جمله صبحانه را مصرف کند و مقدار زیادی آب بنوشد.
4-داروها و کافئین: مصرف بیش از حد داروهای ضد درد بی نسخه، یک پدیده شایع تشدیدکننده میگرن کودکان است. مصرف بیش از حد استامینوفن، بروفن و یا میزان کمتر ترکیبات حاوی آسپرین ممکن است عامل سردرد مکرر و حتی روزانه باشد.
کافئین موجود در قهوه نیز باید مورد توجه قرار گیرد. رابطه بین کافئین و میگرن ثابت شده است و به نظر میرسد کافئین اثر منفی بر سردرد داشته باشد و نیز ممکن است خواب را بر هم زده و یا روحیه را بدتر کند که هر دو ممکن است سردرد را تشدید کنند.
5-معالجه استرس: همواره باید استرس را از محیط زندگی دور نگه داشت. كه این كار با درمانهای تن آرامی (Relaxation) امكان پذیر میباشد. مطالعات نشان داده است که این درمانها به اندازه پروپرانولول در کاهش دفعات حملات میگرن مؤثر است.
6-درمانهای دارویی: مانند داروهای ضدتهوع، ضد درد ساده، ضد دردهای ترکیبی و داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی اغلب در کودکان و نوجوانان مبتلا به میگرن خفیف تا متوسط کاملاً مؤثرند.
• روشهای پیشگیری:
گروه متنوعی از داروها را میتوان برای جلوگیری از حملات مکرر میگرن بکار برد. در مواردی که حداقل 3 نوبت سردرد در ماه ایجاد شود لازم است تا داروهای پیشگیری کننده تجویز شود توصیه کلی این است که درمان طی سال تحصیلی انجام شود و سپس طی تعطیلات تابستانی، داروها بتدریج قطع شوند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست