چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

اضافه وزن قبل از بارداری


پرسش: من 3 سال هست ازدواج كردم و و این 3 سال نزدیك به 10 كیلو اضافه وزن پیداكردم من قدم 160 وزنم 74 است و الن تصمیم گرفتم بچه دار بشم ولی قبل از اون می خوام وزنمو كاهش بدم میشه راهنماییم كنید.

پاسخ: كاربر گرامی محدوده طبیعی وزن شما بین 47 تا 64 می باشد. بنابراین شما باید در حدود 10 كیلوگرم وزن كم كنید تا به محدوده طبیعی وزن خود برسید. پیشنهاد من اینست كه تا قبل از اینكه به این محدوده نرسیده اید اقدام به بارداری نكنید و در این مدت از روش های پیشگیری استفاده كنید. زیرا حتی اگر با همین اضافه وزن باردار شوید مشكلات زیادی برای شما و فرزندتان پیش خواهد امد.

تولد نوزاد مرده ، افزایش احتمال دیابت بارداری ، فشار خون بالای ناشی از بارداری و همچنین زایمان به روش سزارین از جمله مشكلاتی است كه می تواند ایجاد شود. زنان چاق در مقایسه با زنانی كه برای متعادل كردن وزن خود در دوران بارداری به توصیه متخصصان عمل می‌كنند، بیشتر با بارداری‌های پیش از موعد و زودرس مواجه می‌شوند. تحقیقات نشان می‌دهد كه زنان چاق دو برابر بیشتر از زنانی كه وزن طبیعی دارند، ممكن است نوزادان كم وزن به دنیا بیاورند.

در نهایت توصیه من اینست كه در ابتدا حداقل 10 كیلوگرم از وزن خود را كم كنید و سپس اقدام به بارداری كنید و در این مدت از روش های پیشگیری استفاده كنید. البته در این زمینه حتما لازم است كه با پزشك خود و یك متخصص زنان و زایمان هم مشورت كنید.
در این دوران مصرف میوه و سبزی توصیه می شود. از 3 ماه قبل از اقدام برای بارداری باید مكمل اسید فولیك را زیر نظر كارشناس تغذیه یا پزشك شروع كنید. موارد زیر نیز در غنی كردن رژیم غذایی شما در دوران قبل از بارداری مفید هستند:

1-روغن ماهی
روغن ماهی یك ماده غذایی مناسب برای مغز است. برای تهیه روغن ماهی یا روغن كبد ماهی سعی كنید مارك های معتبر انها را خریداری كنید. در ضمن شكل مایع این دو ماده بهتر از كپسول انهاست.
در تابستان و بهار كه شدت و مدت تابش نور خورشید كافی است، بدن به مقدار لازم ویتامینD مورد نیاز خود را می سازد. همانطور كه می دانید ویتامین D بر اثر تابش نور خورشید بر پوست بدن، ساخته می شود. ولی در زمستان و پاییز كه مدت و شدت تابش افتاب كمتر است، نیاز به دریافت مكمل ویتامینD داریم. روغن كبد ماهی یكی از مهم ترین و غنی ترین منابع ویتامینD است. بنابراین فرق روغن ماهی و روغن كبد ماهی در این است كه روغن كبد ماهی علاوه بر اسیدهای چرب اُمگا-3 ( DHA) ، منبع خوبی از ویتامین های A و D نیز می باشد.

2-سبزیجات تازه و خامش
مواد غذایی كمی وجود دارد كه از نظر ارزش تغذیه ای با سبزیجات برابری كنند. كاهش سطح اسید فولیك در بدن مادر می تواند موجب اختلالات عصبی (نقص در لوله عصبی) نوزاد شود.
اگر پروتئین رژیم شما بالاست، بایستی سبزیجاتی را مصرف كنید كه پتاسیم كمتری دارند مثل گل كلم، لوبیای سبز، اسفناج، مارچوبه، قارچ و كرفس ، زیرا مصرف سبزیجاتی كه پتاسیم زیادی دارند مثل كاهو، كلم پیچ و سایر انواع كلم به همراه پروتئین زیاد ، باعث عدم تعادل بیوشیمیایی بدن خواهد شد.

ولی افرادی كه دریافت كربوهیدرات غذایی اشان نسبت به پروتئین و چربی بیشتر است، می توانند سبزیجات فراوانی مصرف كنند به خصوص انواعی را كه پتاسیم بالایی دارند
3- تخم مرغ 
تخم مرغ منبع ارزان و مفیدی از مواد مغذی با ارزش است. مصرف تخم مرغ علاوه بر حفظ سلامت بدن، برای هوش و عملكرد ذهنی مفید است . 

نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

اگر شما هم سوال دارید و در مدتی کوتاه به صورت رایگان پاسخش را می خواهید، به این صفحهبروید.

براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.