پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۴۰۳ / 4 July, 2024
مجله ویستا

اختلال وسواس فکری کودک چیست؟


یک روان‌شناس گفت: وسواس فکری معمولاً در بزرگ‌سالی رخ می‎دهد، ولی احتمال این‌که کودکان هم دچار اختلال شوند کم نیست.
نسرین ریاحی اظهار کرد: اختلال وسواس فکری به‌ صورت تفکرات مزاحم و تکراری و رفتارهای کلیشه‎ای بروز می‎کند، اما در کودکان آنچه نمود بیشتری دارد رفتارهای کلیشه‎ای است. مثلاً خیلی از کودکان یک بازی تکراری را به شکل وسواس گونه چندین مرتبه در طول روز انجام می‌دهند و یا این‌که حتماً قبل از خواب خود را مجبور می‌کنند که یک کار مشخصی را انجام دهند.
این روان‌شناس با بیان این‌که تشخیص وسواس از هفت سالگی به بعد آسان‌تر است، ادامه داد: با توجه به این‌که کودکان می‎توانند علائم این اختلال را به طرز ماهرانه‌ای مخفی کنند والدین باید در تشخیص نشانه‎های آن دقت کافی را داشته باشند. به ‌عنوان ‌مثال در نظر بگیرند که این کودکان ترس از میکروب داشته، به ‌صورت افراطی به سر و وضع خود اهمیت می‌دهند و یا پرخاشگری‎های بیش ‌از حد نرمال دارند.
وی با تأکید بر اینکه اختلال وسواس فکری در صورت درمان نشدن ممکن است با افزایش سن پررنگ‎تر شود، افزود: این اختلال ریشه در اضطراب دارد و در واقع کودک با تکرار رفتارهای افراطی از میزان اضطراب خود می‎کاهد، از این ‌رو والدین در صورت مشاهده علائم وسواس باید حتماً مشکل فرزندان خود را با یک درمانگر در میان بگذارند.
ریاحی خاطرنشان کرد: وقتی کودکی دچار اختلال وسواس می‌شود احتمال اینکه یکی از والدین یا هر دو آن‎ها نیز درگیر این اختلال باشند زیاد است.