چهارشنبه, ۲۷ تیر, ۱۴۰۳ / 17 July, 2024
غذای مناسب کودک و 10 توصیه بهداشتی
نی نی بان: رعایت اصول بهداشتی برای تهیه غذای کودک به حفظ سلامت او کمک می کند.
با به کار گرفتن این توصیهها غذای سالمی از نظر بهداشتی برای کودک خود تهیه کنید.
1. قبل و بعد از تهیه غذا دستها را بشوئید. قبل از آماده کردن غذا و بعد از پایان کار دستها را با آب و صابون بشویید و هر بار که کهنه کودک را عوض میکنید و یا به دستشویی میروید حتما" دستها را با آب و صابون بشویید، اگر دستها زخمی است قبل از تهیه غذا محل زخم را ببندید.
2. غذاها را خوب بپزید. حرارت موجب از بین رفتن میکروبهای بیماریزا میشود و آلودگی احتمالی غذا در اثر پخت از بین میرود.
3.غذای کودک را تازه تهیه کنید. بهتر است غذای کودک برای هر وعده تازه تهیه شود و فاصله بین وقتی که غذای کودک پخته میشود تا زمانی که به کودک غذا داده میشود طولانی نباشد چون در فاصلهای که غذا سرد میشود احتمال دارد میکروبها در غذا تکثیر کنند.
4.غذاهای پخته را بطور صحیح نگه داری کنید. غذاهای باقیمانده را سریعا" خنک کنید و در ظرف در بسته در داخل یخچال نگهداری کنید. نگهداری غذا در دمای اتاق باعث فساد غذا میشود.
5. غذاهای باقیمانده را قبل از مصرف حرارت دهید. غذاهای اضافی را قبل از مصرف مجدد، حرارت دهید بطوری که تمام قسمتهای غذا داغ شود، در این صورت آلودگی احتمالی و میکروبها از بین میرود، پس از یکبار حرارت دادن غذای اضافی، باقیمانده آن را دور بریزید.
6. غذاهای خام و پخته را مجزا نگهدارید. غذاهای خام و پخته را هم در آشپزخانه و هم در یخچال جدا از هم نگهداری کنید چون احتمال دارد آلودگی از غذاهای خام به غذاهای پخته منتقل شود. اگر می خواهید غذاهای پخته مثل مرغ پخته و یا انواع سبزی را که خام مصرف می کنید خرد کنید حتما"روی تخته یا ظرف جداگانهای این کار را انجام دهید.
7. محل تهیه و پخت غذا را تمیز نگهدارید. لوازمی را که برای تهیه و طبخ غذا به کار میبرید کاملا" بشوئید. پارچههای مخصوص تمیز کردن آشپزخانه را مرتب بشوئید و در آفتاب پهن کنید.
8. غذاها را از دسترس حشرات و جوندگان دور نگهدارید. غذاها را در ظرف دربدار و دور از دسترس حیوانات و حشرات نگهداری کنید چون حیوانات حامل میکروبهای بیماریزا هستند.
9. آب پاکیزه مصرف کنید. برای نوشیدن و تهیه غذا، آب پاکیزه مصرف کنید. کودکان نسبت به آلودگی آب حساس و آسیبپذیر هستند آب مصرفی کودکان زیر یکسال را حتما" بجوشانید.
10. مواد غذایی پاستوریزه مصرف کنید. تا حد امکان شیر، ماست، کشک و بستنی پاستوریزه مصرف کنید و در صورتی که به مواد غذایی پاستوریزه دسترسی ندارید قبل از مصرف حتما" شیر و کشک را بجوشانید و هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ تولید و انقضاء آنها توجه کنید.
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
مسعود پزشکیان ایران دولت سیزدهم عزاداری علی باقری دولت دولت چهاردهم پزشکیان رئیس جمهور ترور رهبر انقلاب علیرضا زاکانی
شهرداری تهران هواشناسی قتل تهران شورای شهر تهران اربعین زلزله تیراندازی بازنشستگان پشه آئدس عزاداری محرم وزارت بهداشت
واردات خودرو قیمت دلار خودرو قیمت طلا قیمت خودرو حقوق بازنشستگان سایپا ترافیک بازار خودرو ایران خودرو همستر کامبت مالیات
امام حسین فضای مجازی دفاع مقدس تلویزیون سینمای ایران لیلی رشیدی مهران غفوریان مداحی سریال سینما
ماه فناوری
دونالد ترامپ رژیم صهیونیستی آمریکا اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه روسیه ترور ترامپ جو بایدن چین طوفان الاقصی
پرسپولیس فوتبال استقلال علیرضا بیرانوند رئال مادرید تراکتور باشگاه پرسپولیس یورو 2024 رامین رضاییان تیم ملی اسپانیا تیم ملی انگلیس نقل و انتقالات لیگ برتر
هوش مصنوعی دیابت ناسا اینترنت کد مورس شیائومی اقتصاد دیجیتال
کاهش وزن گرمازدگی تخم مرغ افسردگی