چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

حالت تهوع و بي‌قراري، علائم ضربه مغزي خفيف در کودکان


ايسنا:يک جراح مغز و اعصاب، عدم رعايت نکات ايمني در موقع رانندگي و ورزش و بازي، کودکان را از مهمترين علل بروز ضربه مغزي در کودکان دانست و در ادامه طيف علائم اين عارضه را از سر درد تا کماي کامل برشمرد.

دکتر حسن ميري، جراح مغز و اعصاب و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران  افزود: طيف‌هاي سني متفاوت، مشاغل مختلف و محيط‌هاي حادثه عواملي هستند که فرآيند و نوع ضربه‌هاي مغزي را مشخص مي‌کنند.

وي در ادامه سقوط از ارتفاع، حوادث ناشي از تصادف اتومبيل و حوادث ورزشي را سه عامل اصلي ضربه مغزي کودکان دانست و علائم آن را به سه نوع شديد، متوسط و ضعيف تقسيم کرد.

اين جراح مغز و اعصاب در ادامه افزود: سردرد، حالت تهوع و بي‌قراري شديد کودک از علايم ضربه مغزي خفيف است در حالي که حالت خواب آلودگي و نيمه هشياري از علايم ضربه مغزي متوسط و اختلال هشياري و کماي عميق از علايم ضربه مغزي شديد است.

وي در ادامه به مرگ مغزي در کودکان اشاره کرد و گفت: مرگ مغزي در ضربه‌هاي مغزي شديد اتفاق مي‌افتد در اين حالت قسمتي از دستگاه عصبي آسيب مي‌بيند که به علت آن، فرد قادر به کنترل علايم حياتي خود (ضربان قلب، فشار خون و دستگاه تنفس) نيست.

اين عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در خصوص درمان انواع ضربه‌هاي مغزي در کودکان توضيح داد: ضربه‌هاي مغزي که منجر به مرگ مغزي مي‌شود و کودک علايم حياتي خود را از دست مي‌دهد قابل درمان نيست اما در ضربه‌هاي مغزي شديد کودک در بخش ICU و در ضربه‌هاي مغزي خفيف تا متوسط در بخش اورژانس تحت درمان قرار مي‌گيرد.

وي بر امکان ابتلا کودک به بيماري صرع بعد از درمان ضربه مغزي تأکيد کرد و گفت: در کودکان با ضربه‌هاي مغزي بسته و غير نافذ ( که طي آن جمجمه شکستگي نداشته باشد) 5 درصد و در ضربه‌هاي مغزي شديدتر 30 درصد، به دليل آسيب ديدن سلولهاي سالم مغز امکان ابتلا بيمار به بيماري صرع وجود دارد.

دکتر ميري در پايان به خانواده‌ها توصيه کرد: بسياري از ضربه‌هاي مغزي در کودکان به دليل عدم توجه والدين به رعايت نکات ايمني در مواقع رانندگي، ورزشي و بازي کودکان اتفاق مي‌افتد که با رعايت اين مسائل مي‌توان درصد ضربه‌هاي مغزي کودکان را به ميزان قابل توجهي کاهش داد.