پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا
رژیم غذایی بارداری، چی بخورم، چی نخورم؟
شاید نتوانیم بگوییم همه، اما بیشتر خانمها به محض اینکه باردار میشوند، نمیدانند برای نه ماه مادرانگی درحالیکه نوزاد قدم به دنیا نگذاشتهشان در وجودشان رشد میکند، چه کنند؟ چه چیزی بخورند؟ چقدر بخوابند؟ کار و زندگیشان را تعطیل کرده و یک دم در خانه استراحت کنند یا نه میتوانند به زندگی کاری خود ادامه بدهند؟ پیش پزشک بروند؟ چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنند؟ اصلا چطور زایمان کنند؟ طبیعی یا سزارین؟ اگر همراهمان باشید جواب تمام این سوالات را پیدا میکنید.
نگرانی برای وزن اضافه!
نکته اولی که باید تمام مادران باردار بدانند، این است که رژیم غذایی برای کاهش وزن در دوران بارداری نه تنها به سلامت آنها کمک نمیکند؛ بلکه ممکن است باعث آسیب به خود و جنینشان بشود. مادران باردار در سه ماهه دوم و سوم بارداری هر روز تنها به ٣٠٠کالری بیش از زمان قبل از بارداری نیاز دارند و وزن گرفتن دوران بارداری بهترین شاخص دریافت کافی انرژی برای آنهاست.
به جز سه ماه اول مادران هر ماه حدودا یک کیلوگرم وزن اضافه میکنند که این افزایش وزن اگر به طور غیراصولی و بیش از اندازه باشد، مضر است. البته سه ماه اول به دلیل اینکه بیشتر مادران دچار حالت تهوع و کماشتهایی میشوند، تغییر وزن خیلی کم و حتی ممکن است اصلا وزن مادر تغییری نکند که این مشکل بعد از سه ماهه اول بر طرف میشود.
با این همه خیلی از خانمهای باردار نگران چاقی و اضافه وزن هستند، مادران باید بدانند که اضافه وزن در دوران بارداری تنها برای تامین نیازهای جنین برای رشد است، به همین دلیل زمانی که درباره اضافه وزنشان احساس نگرانی کردند، بهتر است از مشاوران و متخصصان تغذیه کمک بگیرند و وزن دوران بارداری خود را کنترل کنند. کار مشاور، دادن پیشنهادهایی برای افزایش یا کاهش کالری در صورت نیاز است. تغذیه خوب در دوران بارداری میتواند به مادر و کودک بسیار کمک کند تا سالم باشند.
چی بخوریم، چی نخوریم؟
در دوران بارداری به دلیل بزرگ شدن جنین در شکم مادر و فشار آوردن به معده، بهتر است مادر تعداد وعدههای غذایی خود را افزایش بدهد و در هر وعده مقدار کمتری غذا بخورد. در ضمن بهتر است این مواد غذایی شیرین نبوده و کمچرب باشند. میان وعدهها گزینههای خوبی برای مادران باردار هستند. چند نمونه از میان وعدهها را به شما معرفی میکنیم:
١. میان وعده انرژیزا:
ماست و غلات: یک کاسه ماست میوهای را با ٣٠گرم غلات بدون شکر مخلوط کنید؛ این میان وعده حاوی کلسیم، پروتئین، ویتامین و قندهای پیچیده است و میتواند تقریبا سه ساعت شما را سیر نگهدارد و باعث اضافه وزن هم نمیشود.
یک بطری کوچک آبمعدنی و یک مشت میوههای خشک: آبمعدنی حاوی منیزیم است که از خستگی، گرفتگی عضلات و یبوست پیشگیری میکند. میوههای خشک نیز حاوی فروکتوز و انواع ویتامینها هستند و تا وعده بعدی شما را سیر نگه میدارند.
٢. میان وعده برای زمان گرسنگی:
ساندویچ مرغ: وسط دو ورقه نان سبوسدار کمی مرغ کبابی با روغن زیتون بریزید و نوش جان کنید. پروتئین گوشت مرغ گرسنگی شما را از بین میبرد و نان هم میل به مصرف شیرینی را کم میکند.
موز با شکلات: موز را از طول برش بزنید و به ۴قسمت تقسیم کنید. روی هر برش قطعهای شکلات تلخ بگذارید و چند لحظه آن را درون فر قرار دهید تا شکلات آب شود. با خوردن این میانوعده هم ویار شما به خوردن شیرینی از بین میرود، هم منیزیم و سایر ویتامینها را دریافت کردهاید.
3. میان وعده کمکالری:
سیب: اگر در مترو، هنگام خرید یا موقع پیادهروی در پارک گرسنه شدید یک سیب را گاز بزنید. سیب هم گرسنگی شما را برطرف میکند و هم میوه کمکالری است.
سبزیهای ترد: به سلیقه خود سبزیهایی مثل هویج، کلم و خیار را قطعهقطعه کنید و با مقداری سس کم چرب یا مقداری پنیر سفید یا نمک برحسب ذائقه خود نوش جان کنید.
4. میان وعده ضد تهوع:
سالاد مرکبات: پرتقال، گریپفروت و نارنگی را به قطعات مربع شکل برش بزنید و مقداری آبلیمو و عسل روی آن بریزید. اسید میوه و بوی خوش آن جلوی تهوع شما را میگیرد و در ضمن میان وعدهای مملو از ویتامین c مصرف کردهاید.
5. میان وعده صبحگاهی:
شیر شکلات: شیر کمچرب و کاکائو را با هم مخلوط کنید و برحسب ذائقهتان آن را گرم یا سرد بنوشید. این میان وعده نه تنها گرسنگی شما را از بین میبرد؛ بلکه روی خلقوخویتان هم تاثیر مثبت دارد.
۶.بدترین میان وعدهها:
برای آنکه در طول دوران بارداری، تناسباندامتان حفظ شود و اضافهوزن معقولی داشته باشید، باید بعضی از مواد غذایی را نخورید:
شیرینی، شکلات و بیسکویت: قندهای سادهای که سریع جذب میشوند و در شکلات، بیسکویت و شیرینیها موجود هستند، شاید در کوتاهمدت شما را سیر کنند اما بعد از ٢ ساعت چون قند خونتان به شدت افت میکند، حالت تهوع پیدا میکنید و میلتان به مصرف شیرینی بیشتر میشود.
چیپس و نان صنعتی: چربیهای اشباع که در شیرینیها، چیپس و نانهای صنعتی موجود است، در کوتاه مدت استرس شما را از بین میبرد و حالت تهوع را برطرف میکند، اما خیلی سریع دوباره گرسنه میشوید و میل به خوردنتان بیشتر میشود در ضمن این نوع چربیها هضم غذا را هم دچار مشکل میکنند.
نوشیدنیهای گازدار: این نوع نوشیدنیها گاهی حالت تهوع را از بین میبرند اما در اصل باعث افزایش اسید و نفخ معده میشوند و میل به خوردن موادغذایی شیرین را افزایش میدهند.
بخواب مادرم
داشتن خواب کافی در دوران بارداری اهمیت دارد. خواب طولانی در سه ماهه اول بارداری امری طبیعی است زیرا در این دوران بدن احساس خستگی بیشتر دارد تا زمانی که به شیء جدیدی که در حال رشد است عادت کند. در این زمان جفت شکل میگیرد و بدن خون بیشتری تولید میکند و قلب با سرعت بیشتری عمل پمپ را انجام میدهد. اما در ماههای بعدی خوابیدن و فرم خواب دچار ایراد میشود و خانم باردار نمیتواند خواب کافی و بدون وقفهای در شب داشته باشد.
مهمترین دلیل نداشتن خواب کافی در این دوران افزایش اندازه جنین است که وضعیت و فرم مادر را برای خوابیدن دچار مشکل میکند. برای مثال اگر فرد عادت به خوابیدن به پشت یا شکم داشته باشد، مدتها زمان میبرد تا به وضعیت جدید و خوابیدن به پهلو عادت کند.
به علاوه جابهجا شدن و تغییر وضعیت در بستر نیز سختتر میشود. اما برای همه این مشکلات راهحلهایی وجود دارد اگر میخواهید راحت بخوابید، بهتر است قبل خواب یک دوش آب گرم بگیرید، شیر گرم یا مخلوط آب گرم یا آب لیموی تازه بنوشید، نور و صدای اضافه را حذف کنید، غذای سنگین قبل از خواب نخورید، به پهلوی چپ بخوابید و بالشتهای متعدد را در قسمتهای حساس بدن خود قرار بدهید از خوردن کافئین و قرصهای خوابآور خودداری کنید و قبل از خواب کتابهای دوستداشتنی خود را بخوانید تا راحت به خواب بروید و شبی آرام را سپری کنید.
استرس ممنوع
استرس سم است. این را هر روز دو هزار بار با خود تکرار کنید، سه ماهه اول بارداری سن پایهای و حساس برای شکلگیری ارگانهای حیاتی جنین است (از مغز تا کلیه و قلب و...) به همین دلیل استرس در این ماهها میتواند به جنین آسیب جدی بزند و او را در معرض مشکلات زیادی قرار بدهد، استرس به طور معمول به دو صورت مزمن و حاد اعمال میشود. استرسهای مداوم با رشد جنین تداخل دارند.
قبول که شما در وضعیت عادی نیستید و نگران سلامت کودک آینده خود هستید از طرفی دیگر به تغییرات وضعیت جدید خود عادت نکردید و نگران اضافه وزن و سلامتی و نوع زایمان یا اتفاقات زمان زایمان هستید اما باید قبول کنید که استرس به شما و جنینتان آسیب جدی میزند.
استرسهای طولانی مدت میتوانند باعث سقط زود هنگام جنین بشوند، مردهزایی، وزن بسیار پایین هنگام تولد و زایمانهای زودرس از نتایج استرس مادران در دوران بارداری هستند، ضمن اینکه استرس بعد از به دنیا آمدن کودک هم مشکلاتی را به بار میآورد افسردگی؛ ناآرامی و پیشفعالی از آثار استرس مادر در زمان بارداری هستند.
برای از بین بردن استرس راهحلهایی هم وجود دارد:
١. ورزش، تمرکز و تمرین آرامش و تمرین تنفس عمیق نه تنها در کاهش استرس بارداری موثرند؛ بلکه به راحتی زایمان هم کمک میکنند.
٢. نداشتن خواب کافی، نداشتن تغذیه مناسب و اندوهگین بودن خودشان عوامل استرسزا به حساب میآیند و شما را مستعد آسیب در برابر هر استرس کوچکی میکنند. بنابراین مراقب خواب و تغذیه خودتان باشید و زیاد مواد کافئیندار نخورید.
٣. امیدوار بوده و نگرش مثبت به وقایع داشته باشید. دیدگاه شما به عوامل استرسزا میتواند تاثیر آنها را بر شما کم کند. اگر امیدوار باشید خوب میتوانید با استرس بجنگید.
۴. مادر شدن بزرگترین تغییر زندگی شماست و ممکن است برای اینکه با این تغییر کنار بیایید نیاز به حمایت فامیل و دوستانتان داشته باشید، از این کمکهایی که رنگ محبت میدهند قبل از زایمان هم استفاده و سعی کنید باعث بشوند استرستان کمتر بشود.
۵. اگر نتوانستید خودتان تنهایی از پس استرس بر بیایید به مشاور و پزشک روانشناس مراجعه کنید، کمکتان میکنند.
با غول افسردگی خداحافظی کنید
اگر چه بعضی فکر میکنند دوران بارداری لبریز از شادی و شعف است و مادران آینده در رویایی به آغوش کشیدن کودکشان هر شب میخوابند اما این امر واقعیت ندارد. متخصصین معتقدند که به دلیل تغییرات جسمی مثل افزایش سریع هورمونها در آغاز حاملگی شیمی مغز به هم میخورد و باعث افسردگی در مادران میشود. بعضی از خانمها قبل از بارداری افسردهاند و بعضی دیگر در حین بارداری دچار افسردگی میشوند، اما با افسردگی هم میشود، جنگید و دوران بارداری خوبی را رقم زد. چند راهکار خوب برای شما داریم تا غول افسردگی را هم فیتیلهپیچ کنید:
١. مثبتاندیش باشید و فکرهای منفی را از خودتان دور کنید، یادتان نرود که ذهن شما وسیله قدرتمندی است و هر چیزی را که به شما تلقین کند همان اتفاق میافتد. پس سعی کنید همیشه به خودتان انرژی مثبت بدهید.
٢. سختگیری را برای همین چند ماه هم که شده تعطیل کنید، به خودتان سخت نگیرید و زیاد در مسائل مختلف زندگی وسواس به خرج ندهید هیچ چیزی مهمتر از آرامش شما نیست.
٣. برنامهریزی داشته باشید وقتی کارها طبق برنامه پیش برود خیالتان از همه چیز آسوده میشود.
۴. تفریح و ورزش را فراموش نکنید با دوستانتان به پارک بروید، گردش کنید و سرتان را به کارهایی گرم کنید که حس خوبی را در شما ایجاد میکنند.
ورزش کن، مگو چیست ورزش!
پیادهروی و ورزشهای ایروبیک مناسبترین ورزشها برای مادران باردار است، باید توجه داشته باشیم که توپ بازی جستوخیز زیاد، پریدن و ورزشهایی که همراه با ریسک صدمه زدن به شکم است برای مادران باردار مناسب نیست از طرفی دیگر ورزشی سبک و روزانه باعث بهبود احساسات مادر میشود.
کاهش یبوست، افزایش حرکات روده، کاهش درد در عضلات پشت باسن و پاها، جلوگیری از کشش و پارگی مفصل، کاهش استرس و اضطراب، خواب راحت، افزایش جریان خون در پوست، آمادگی برای زایمان، کاهش چربیهای اضافه بدن در دوران بارداری از مزایای ورزش در این دوران است.
مادر آینده
فراموش نکنید که این نه ماه، مدت زمان انتظاری است که شما برای رسیدن به یک مقام عالی میگذرانید بعد از این شما مادر میشوید و لذتبخشترین حسهای دنیا در وجودتان متولد میشود، سعی کنید خوب بخوابید، تغذیه سالم داشته باشید، هر ماه به دکتر زنان برای معاینه خود و جنینتان مراجعه کرده، ورزش کنید و همیشه شاد باشید تا افسردگی و استرس به سراغتان نیاید. شما مادران آیندهای هستید که هر روز موجودی کوچک در وجودتان رشد میکنید، نمیشود عاشق این موجود نشد و به این احساس ارزشمند غبطه نخورد.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار میدهد.
نگرانی برای وزن اضافه!
نکته اولی که باید تمام مادران باردار بدانند، این است که رژیم غذایی برای کاهش وزن در دوران بارداری نه تنها به سلامت آنها کمک نمیکند؛ بلکه ممکن است باعث آسیب به خود و جنینشان بشود. مادران باردار در سه ماهه دوم و سوم بارداری هر روز تنها به ٣٠٠کالری بیش از زمان قبل از بارداری نیاز دارند و وزن گرفتن دوران بارداری بهترین شاخص دریافت کافی انرژی برای آنهاست.
به جز سه ماه اول مادران هر ماه حدودا یک کیلوگرم وزن اضافه میکنند که این افزایش وزن اگر به طور غیراصولی و بیش از اندازه باشد، مضر است. البته سه ماه اول به دلیل اینکه بیشتر مادران دچار حالت تهوع و کماشتهایی میشوند، تغییر وزن خیلی کم و حتی ممکن است اصلا وزن مادر تغییری نکند که این مشکل بعد از سه ماهه اول بر طرف میشود.
با این همه خیلی از خانمهای باردار نگران چاقی و اضافه وزن هستند، مادران باید بدانند که اضافه وزن در دوران بارداری تنها برای تامین نیازهای جنین برای رشد است، به همین دلیل زمانی که درباره اضافه وزنشان احساس نگرانی کردند، بهتر است از مشاوران و متخصصان تغذیه کمک بگیرند و وزن دوران بارداری خود را کنترل کنند. کار مشاور، دادن پیشنهادهایی برای افزایش یا کاهش کالری در صورت نیاز است. تغذیه خوب در دوران بارداری میتواند به مادر و کودک بسیار کمک کند تا سالم باشند.
چی بخوریم، چی نخوریم؟
در دوران بارداری به دلیل بزرگ شدن جنین در شکم مادر و فشار آوردن به معده، بهتر است مادر تعداد وعدههای غذایی خود را افزایش بدهد و در هر وعده مقدار کمتری غذا بخورد. در ضمن بهتر است این مواد غذایی شیرین نبوده و کمچرب باشند. میان وعدهها گزینههای خوبی برای مادران باردار هستند. چند نمونه از میان وعدهها را به شما معرفی میکنیم:
١. میان وعده انرژیزا:
ماست و غلات: یک کاسه ماست میوهای را با ٣٠گرم غلات بدون شکر مخلوط کنید؛ این میان وعده حاوی کلسیم، پروتئین، ویتامین و قندهای پیچیده است و میتواند تقریبا سه ساعت شما را سیر نگهدارد و باعث اضافه وزن هم نمیشود.
یک بطری کوچک آبمعدنی و یک مشت میوههای خشک: آبمعدنی حاوی منیزیم است که از خستگی، گرفتگی عضلات و یبوست پیشگیری میکند. میوههای خشک نیز حاوی فروکتوز و انواع ویتامینها هستند و تا وعده بعدی شما را سیر نگه میدارند.
٢. میان وعده برای زمان گرسنگی:
ساندویچ مرغ: وسط دو ورقه نان سبوسدار کمی مرغ کبابی با روغن زیتون بریزید و نوش جان کنید. پروتئین گوشت مرغ گرسنگی شما را از بین میبرد و نان هم میل به مصرف شیرینی را کم میکند.
موز با شکلات: موز را از طول برش بزنید و به ۴قسمت تقسیم کنید. روی هر برش قطعهای شکلات تلخ بگذارید و چند لحظه آن را درون فر قرار دهید تا شکلات آب شود. با خوردن این میانوعده هم ویار شما به خوردن شیرینی از بین میرود، هم منیزیم و سایر ویتامینها را دریافت کردهاید.
3. میان وعده کمکالری:
سیب: اگر در مترو، هنگام خرید یا موقع پیادهروی در پارک گرسنه شدید یک سیب را گاز بزنید. سیب هم گرسنگی شما را برطرف میکند و هم میوه کمکالری است.
سبزیهای ترد: به سلیقه خود سبزیهایی مثل هویج، کلم و خیار را قطعهقطعه کنید و با مقداری سس کم چرب یا مقداری پنیر سفید یا نمک برحسب ذائقه خود نوش جان کنید.
4. میان وعده ضد تهوع:
سالاد مرکبات: پرتقال، گریپفروت و نارنگی را به قطعات مربع شکل برش بزنید و مقداری آبلیمو و عسل روی آن بریزید. اسید میوه و بوی خوش آن جلوی تهوع شما را میگیرد و در ضمن میان وعدهای مملو از ویتامین c مصرف کردهاید.
5. میان وعده صبحگاهی:
شیر شکلات: شیر کمچرب و کاکائو را با هم مخلوط کنید و برحسب ذائقهتان آن را گرم یا سرد بنوشید. این میان وعده نه تنها گرسنگی شما را از بین میبرد؛ بلکه روی خلقوخویتان هم تاثیر مثبت دارد.
۶.بدترین میان وعدهها:
برای آنکه در طول دوران بارداری، تناسباندامتان حفظ شود و اضافهوزن معقولی داشته باشید، باید بعضی از مواد غذایی را نخورید:
شیرینی، شکلات و بیسکویت: قندهای سادهای که سریع جذب میشوند و در شکلات، بیسکویت و شیرینیها موجود هستند، شاید در کوتاهمدت شما را سیر کنند اما بعد از ٢ ساعت چون قند خونتان به شدت افت میکند، حالت تهوع پیدا میکنید و میلتان به مصرف شیرینی بیشتر میشود.
چیپس و نان صنعتی: چربیهای اشباع که در شیرینیها، چیپس و نانهای صنعتی موجود است، در کوتاه مدت استرس شما را از بین میبرد و حالت تهوع را برطرف میکند، اما خیلی سریع دوباره گرسنه میشوید و میل به خوردنتان بیشتر میشود در ضمن این نوع چربیها هضم غذا را هم دچار مشکل میکنند.
نوشیدنیهای گازدار: این نوع نوشیدنیها گاهی حالت تهوع را از بین میبرند اما در اصل باعث افزایش اسید و نفخ معده میشوند و میل به خوردن موادغذایی شیرین را افزایش میدهند.
بخواب مادرم
داشتن خواب کافی در دوران بارداری اهمیت دارد. خواب طولانی در سه ماهه اول بارداری امری طبیعی است زیرا در این دوران بدن احساس خستگی بیشتر دارد تا زمانی که به شیء جدیدی که در حال رشد است عادت کند. در این زمان جفت شکل میگیرد و بدن خون بیشتری تولید میکند و قلب با سرعت بیشتری عمل پمپ را انجام میدهد. اما در ماههای بعدی خوابیدن و فرم خواب دچار ایراد میشود و خانم باردار نمیتواند خواب کافی و بدون وقفهای در شب داشته باشد.
مهمترین دلیل نداشتن خواب کافی در این دوران افزایش اندازه جنین است که وضعیت و فرم مادر را برای خوابیدن دچار مشکل میکند. برای مثال اگر فرد عادت به خوابیدن به پشت یا شکم داشته باشد، مدتها زمان میبرد تا به وضعیت جدید و خوابیدن به پهلو عادت کند.
به علاوه جابهجا شدن و تغییر وضعیت در بستر نیز سختتر میشود. اما برای همه این مشکلات راهحلهایی وجود دارد اگر میخواهید راحت بخوابید، بهتر است قبل خواب یک دوش آب گرم بگیرید، شیر گرم یا مخلوط آب گرم یا آب لیموی تازه بنوشید، نور و صدای اضافه را حذف کنید، غذای سنگین قبل از خواب نخورید، به پهلوی چپ بخوابید و بالشتهای متعدد را در قسمتهای حساس بدن خود قرار بدهید از خوردن کافئین و قرصهای خوابآور خودداری کنید و قبل از خواب کتابهای دوستداشتنی خود را بخوانید تا راحت به خواب بروید و شبی آرام را سپری کنید.
استرس ممنوع
استرس سم است. این را هر روز دو هزار بار با خود تکرار کنید، سه ماهه اول بارداری سن پایهای و حساس برای شکلگیری ارگانهای حیاتی جنین است (از مغز تا کلیه و قلب و...) به همین دلیل استرس در این ماهها میتواند به جنین آسیب جدی بزند و او را در معرض مشکلات زیادی قرار بدهد، استرس به طور معمول به دو صورت مزمن و حاد اعمال میشود. استرسهای مداوم با رشد جنین تداخل دارند.
قبول که شما در وضعیت عادی نیستید و نگران سلامت کودک آینده خود هستید از طرفی دیگر به تغییرات وضعیت جدید خود عادت نکردید و نگران اضافه وزن و سلامتی و نوع زایمان یا اتفاقات زمان زایمان هستید اما باید قبول کنید که استرس به شما و جنینتان آسیب جدی میزند.
استرسهای طولانی مدت میتوانند باعث سقط زود هنگام جنین بشوند، مردهزایی، وزن بسیار پایین هنگام تولد و زایمانهای زودرس از نتایج استرس مادران در دوران بارداری هستند، ضمن اینکه استرس بعد از به دنیا آمدن کودک هم مشکلاتی را به بار میآورد افسردگی؛ ناآرامی و پیشفعالی از آثار استرس مادر در زمان بارداری هستند.
برای از بین بردن استرس راهحلهایی هم وجود دارد:
١. ورزش، تمرکز و تمرین آرامش و تمرین تنفس عمیق نه تنها در کاهش استرس بارداری موثرند؛ بلکه به راحتی زایمان هم کمک میکنند.
٢. نداشتن خواب کافی، نداشتن تغذیه مناسب و اندوهگین بودن خودشان عوامل استرسزا به حساب میآیند و شما را مستعد آسیب در برابر هر استرس کوچکی میکنند. بنابراین مراقب خواب و تغذیه خودتان باشید و زیاد مواد کافئیندار نخورید.
٣. امیدوار بوده و نگرش مثبت به وقایع داشته باشید. دیدگاه شما به عوامل استرسزا میتواند تاثیر آنها را بر شما کم کند. اگر امیدوار باشید خوب میتوانید با استرس بجنگید.
۴. مادر شدن بزرگترین تغییر زندگی شماست و ممکن است برای اینکه با این تغییر کنار بیایید نیاز به حمایت فامیل و دوستانتان داشته باشید، از این کمکهایی که رنگ محبت میدهند قبل از زایمان هم استفاده و سعی کنید باعث بشوند استرستان کمتر بشود.
۵. اگر نتوانستید خودتان تنهایی از پس استرس بر بیایید به مشاور و پزشک روانشناس مراجعه کنید، کمکتان میکنند.
با غول افسردگی خداحافظی کنید
اگر چه بعضی فکر میکنند دوران بارداری لبریز از شادی و شعف است و مادران آینده در رویایی به آغوش کشیدن کودکشان هر شب میخوابند اما این امر واقعیت ندارد. متخصصین معتقدند که به دلیل تغییرات جسمی مثل افزایش سریع هورمونها در آغاز حاملگی شیمی مغز به هم میخورد و باعث افسردگی در مادران میشود. بعضی از خانمها قبل از بارداری افسردهاند و بعضی دیگر در حین بارداری دچار افسردگی میشوند، اما با افسردگی هم میشود، جنگید و دوران بارداری خوبی را رقم زد. چند راهکار خوب برای شما داریم تا غول افسردگی را هم فیتیلهپیچ کنید:
١. مثبتاندیش باشید و فکرهای منفی را از خودتان دور کنید، یادتان نرود که ذهن شما وسیله قدرتمندی است و هر چیزی را که به شما تلقین کند همان اتفاق میافتد. پس سعی کنید همیشه به خودتان انرژی مثبت بدهید.
٢. سختگیری را برای همین چند ماه هم که شده تعطیل کنید، به خودتان سخت نگیرید و زیاد در مسائل مختلف زندگی وسواس به خرج ندهید هیچ چیزی مهمتر از آرامش شما نیست.
٣. برنامهریزی داشته باشید وقتی کارها طبق برنامه پیش برود خیالتان از همه چیز آسوده میشود.
۴. تفریح و ورزش را فراموش نکنید با دوستانتان به پارک بروید، گردش کنید و سرتان را به کارهایی گرم کنید که حس خوبی را در شما ایجاد میکنند.
ورزش کن، مگو چیست ورزش!
پیادهروی و ورزشهای ایروبیک مناسبترین ورزشها برای مادران باردار است، باید توجه داشته باشیم که توپ بازی جستوخیز زیاد، پریدن و ورزشهایی که همراه با ریسک صدمه زدن به شکم است برای مادران باردار مناسب نیست از طرفی دیگر ورزشی سبک و روزانه باعث بهبود احساسات مادر میشود.
کاهش یبوست، افزایش حرکات روده، کاهش درد در عضلات پشت باسن و پاها، جلوگیری از کشش و پارگی مفصل، کاهش استرس و اضطراب، خواب راحت، افزایش جریان خون در پوست، آمادگی برای زایمان، کاهش چربیهای اضافه بدن در دوران بارداری از مزایای ورزش در این دوران است.
مادر آینده
فراموش نکنید که این نه ماه، مدت زمان انتظاری است که شما برای رسیدن به یک مقام عالی میگذرانید بعد از این شما مادر میشوید و لذتبخشترین حسهای دنیا در وجودتان متولد میشود، سعی کنید خوب بخوابید، تغذیه سالم داشته باشید، هر ماه به دکتر زنان برای معاینه خود و جنینتان مراجعه کرده، ورزش کنید و همیشه شاد باشید تا افسردگی و استرس به سراغتان نیاید. شما مادران آیندهای هستید که هر روز موجودی کوچک در وجودتان رشد میکنید، نمیشود عاشق این موجود نشد و به این احساس ارزشمند غبطه نخورد.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار میدهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست