چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

مهارت‌هاي هندسي، فطري هستند


ایسنا: آزمايش‌هاي انجام شده بر روي كودكان آمازوني نشان داده كه بينش‌هاي انسان در مورد هندسه، فطري هستند.

محققان به بررسي شيوه تفكر افراد قبيله موندووروكو در مورد خطوط، نقاط و زوايا پرداخته و نتايج را با آزمايش‌هاي معادل آن در ميان دانش آموزان فرانسوي و آمريكايي مقايسه كردند.

كودكان موندوروكو درکي قابل مقايسه و حتي عملکرد بهتري نسبت به دانش آموزان در انجام تكاليف در پاسخ به سؤالي درباره اشکال در سطوح کروي از خود نشان دادند.

اصول اساسي هندسه که بيشتر مردم آنها را مي‌شناسند، براي اولين بار توسط اقليدس، رياضيدان يوناني در حدود 2300 سال پيش پايه گذاشته شد.

اين هندسه اقليدسي شامل گزاره‌هاي آشنا مانند اين واقعيت است كه يك خط مي‌تواند دو نقطه را به هم متصل كند، اينكه مجموع زواياي داخل يك مثلث هميشه يكسان است و يا اين اينكه دو خط موازي هيچگاه يكديگر را قطع نمي‌كنند.

اين ايده‌ها عميقا در آموزش رسمي ريشه دوانده اما آنچه موضوع بحث‌انگيزي باقيمانده اين است كه آيا ظرفيت يا بينش هندسه در تمام افراد بدون توجه به زبان يا سطح سواد آنها وجود دارد يا خير.

نتايج آزمايش‌هاي انجام شده بر روي اين قبيله آمازوني نشان مي‌دهد كه هندسه اقليدسي تا آنجا كه اجرام اوليه‌اي را در نظر بگيرد، يك تلاقي فرهنگي جهان‌شمول است كه از ويژگي‌هاي ذاتي ذهن انسان در زمان رشد آن در محيط طبيعي‌اش ناشي مي شود.