سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

نکاتی در رابطه با حمام کردن نوزاد


 بسیاری از حوادث خطرآفرین در حمام برای کودکان اتفاق می افتد و چه بسا مادرانی که کودک خود را تنها در حمام رها کرده و پس از مدتی او را با آسیب هایی به سر یا صورت و حتی خفه شده در آب دیده اند. رها کردن کودک در حمام مخصوصا در وانی که پر از آب است بسیار خطرناک است. به دلیل وجود پریز برق در حمام و توالت فرنگی خطر برق گرفتگی و افتادن در توالت کودکان را تهدید می کند.
موارد زیر می‌توانند به شما کمک کنند تا سلامت و امنیت کودک خود را تامین کرده و جلوی مشکلات احتمالی را بگیرید.
ـ یک قفل محکم را در ارتفاع بالا بر در حمام نصب کنید و هنگامی که از حمام استفاده نمی‌کنید درب آن را قفل کنید.
ـ ابزار و دستگاههای تیز را از حمام خارج کنید. بهتر است تیغ‌ها، قیچی‌ها، سشوار و سایر لوازم از این قبیل را در اتاق خواب والدین و یا در یک قفسه دور از دسترس کودک نگهداری کنید.
ـ دارو‌ها (داروهای ضداسید، قرصهای آهن، لوازم آرایش، محلول های دهان شویه و هر محلول شستشو یا ضدعفونی کننده دیگری که در حمام می‌گذارید) را دور از دسترس کودک و در یک محل امن قرار دهید.
ـ درجه آبگرمکن یا شوفاژ را بالا‌تر از ۵۰ درجه سانتیگراد قرار ندهید. هرچه دمای آب پایین‌تر باشد احتمال بروز سوختگی در هنگام استحمام کاهش پیدا می‌کند. در صورت برخورد آب جوش یا داغ با بدن کودک تنها سه ثانیه کافی است تا پوست او به شدت دچار سوختگی شود.
ـ همیشه هنگام استحمام ابتدا شیر آب سرد را باز کنید تا احتمال بروز سوختگی کاهش یابد.
ـ یک تکه موکت یا حصیر غیرلغزنده را برای جلوگیری از سقوط و افتادن در حمام قرار دهید.
ـ هرگز کودک خود را حتی برای یک دقیقه در حمام تنها نگذارید. در صورتی که زنگ خانه زده شد و می‌خواهید که در را باز کنید یک حوله دور کودک پیچیده و او را با خود ببرید. اگر می‌خواهید که به تمام تماسهای تلفنی خود پاسخ دهید یک تلفن سیار به داخل حمام ببرید.
ـ به کودک خود یاد بدهید که در تمامِ طول استحمام داخل وان حمام بنشیند. شما باید این حرف را چندین بار با آرامش تکرار کنید تا نهایتا نتیجه دهد.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.