شنبه, ۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 22 February, 2025
مجله ویستا

ماهی خوردن در بارداری، اجازه هست؟


اسیدهای چرب امگا 3 موجود در گونه های مختلف ماهی و به خصوص ماهی های چرب دارای فوائد بسیاری برای سلامت انسان است. مصرف مقادیر کافی امگا 3 به ویژه در خانم های باردار نقش مهمی در روند رشد جنین داشته و برای رشد و تکامل مغز و سیستم بینایی جنین بسیار حیاتی است.
علاوه بر آن حاصل یکی از مطالعات نشان می دهد نوزادان آن دسته از مادران بارداری که در طول هفته حداقل 12 اونس معادل 340 گرم ماهی مصرف می کنند دارای ضریب هوشی بالاتری بوده و از مهارت های حرکتی و توانایی های ارتباطی اجتماعی بهتر و بالاتری برخوردارند.

چرا باید مصرف ماهی را در این دوران محدود کرد؟
مطالعات مختلف نشان داده اند مصرف ماهی هایی که در آب های آلوده زندگی می کنند به دلیل دارا بودن سموم و آلاینده های پایداری نظیر جیوه اثرات سوئی بر سلامت انسان دارند. از سویی دیگر ماهی های بزرگ جثه از ماهی های ریزتری که خود حاوی جیوه هستند تغذیه می کنند و این مساله موجب چندین برابر شدن اثر سوء این پدیده در ماهی های بزرگتر می شود.
جیوه موجود در محیط پس از حل شدن در آب تبدیل به شکل سمی تری از جیوه موسوم به متیل جیوه –جیوه آلی موجود در بدن ماهی- تبدیل می شود. و قرار گرفتن در معرض سطوح بالای متیل جیوه با اثرات مخربی بر روند رشد و تکامل مغز و سیستم عصبی جنین همراه است.
علت دیگر این مساله نیز آن است که بر اساس نتایج یک تحقیق جدید نوزادانی که مادران آنها بیش از سه وعده ماهی در هفته مصرف می کنند بیش از سایر همسالان خود در معرض خطر ابتلا به چاقی در دوران کودکی قرار دارند.