چهارشنبه, ۲۷ تیر, ۱۴۰۳ / 17 July, 2024
مجله ویستا

با سرطان می توان باردار شد؟


حفظ باروری در زنان و مردان مبتلابه سرطان حائز اهمیت است و چند سالی بوده که پزشکان به این مسئله می‌پردازند. ساغر صالح‌پور با اشاره به اینکه حفظ باروری در زنان و مردان مبتلابه سرطان نیز در کشور ما موردتوجه قرار گرفته است، گفت: این موضوع مسئله جدیدی بوده و درواقع اقدامات لازم جهت تحقق این مسئله با کار مشترک متخصصین زنان، نازایی و سرطان انجام می‌گیرد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه سن ابتلا به سرطان در اکثر کشورهای جهان کاهش یافته است، اضافه کرد: بهتر است قبل از درمان سرطان، نسبت به حفظ باروری افراد مبتلا اقدام کرد؛ چراکه انواع داروهای درمانی سرطان اعم از داروهای خوراکی، تزریقی و رادیوتراپی سبب عقیم شدن افراد می‌شود.
صالح‌پور ادامه داد: افراد مبتلابه سرطان درصورتی‌که ازدواج نکرده باشند، می‌توان تخمک و اسپرم آنها را در بانک‌های درمانی فریز کرد تا پس از درمان سرطان بتوان از آن بهره‌مند شد و جهت فرزنددار شدن آنها، اقدام کرد. همچنین در زنان بافت تخمدان را نیز می‌توان فریز کرد.
دبیر کنگره چالش‌های بالینی در بیماری‌های زنان افزود: افراد متأهل نیز برای حفظ باروری آنها در صورت ابتلا به سرطان راهکارهایی در نظر گرفته شده، ازجمله تشکیل جنین و فریز آن است تا پس از درمان سرطان بتوان جنین را به رحم زن منتقل و باروری انجام گیرد.
فلوشیپ نازایی و متخصص زنان گفت: در کشور ما چندین سال است که در مرکز درمانی طالقانی که زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است، جهت حفظ باروری بیماران مبتلابه سرطان اقدام می‌شود. وی گفت: افرادی که دچار بیماری‌های خود ایمنی ازجمله لوپوس هستند را می‌توان به همین روش فریز،‌ قدرت باروری در آنها را محفوظ نگه داشت.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.