چهارشنبه, ۲۷ تیر, ۱۴۰۳ / 17 July, 2024
مجله ویستا

Apple MacBook Air Core ۲ Duo ۱ ۶ GHz


Apple MacBook Air Core ۲ Duo ۱ ۶ GHz

همانطور که از اپل انتظار داشتیم, طراحی و مهندسی بکار برده شده در MacBook Air فوق العاده می باشد, اما مطمئنا این لپ تاپ محصول تخصصی نسبت به MacBook با صفحه نمایش ۱۳ اینچ می باشد و عموما جزو سیستم های رایج نخواهد بود

▪ نقاط قوت :

ـ فوق‌العاده باریک و خوش‌دست؛

ـ تاچپد جدید با قابلیت‌های کنترلی منحصربفرد؛

ـ درایو نوری ریموت.

▪ نقاط ضعف :

ـ قابلیت‌های ارتباطی بسیار محدود؛

ـ کندتر بودن نسبت به مدل‌های MacBook؛

ـ هارددرایو SSD اختیاری آن فوق‌العاده گران و هارددرایو استاندارد آن کم ظرفیت می‌باشد؛

ـ باتری قابل تعویض نمی‌باشد.

اگرچه لپ‌تاپ جدید اپل با نام MacBook Air حقیقتا آنطور که انتظار میرفت یک نوت‌بوک ultraportable یا فوق سبک نمی‌باشد ولیکن پیشرفتی جدید در عرصه لپ‌تاپ‌های کوچک بوده است. این لپ‌تاپ همانند سری ۱۳ اینچ فعلی MacBook می‌باشد و تنها ۱.۹۳ سانتی‌متر باریکتر می‌باشد و اپل آنرا "باریکترین نوت‌بوک دنیا" نامیده است. به هرحال دو نوع موجود کوچکترین لپ‌تاپ‌های ultraportable یعنی Sony VAIO TZ۱۵۰ با صفحه‌نمایش ۱۱ اینچ و Toshiba Portege R۵۰۰ با صفحه‌نمایش ۱۲ اینچ، هر دو در قسمت جلو ۴ میلیمتر باریکتر از مدل Air می‌باشند.

● بررسی محصول

همانطور که از اپل انتظار داشتیم، طراحی و مهندسی بکار برده شده در MacBook Air فوق‌العاده می‌باشد، اما مطمئنا این لپ‌تاپ محصول تخصصی نسبت به MacBook با صفحه‌نمایش ۱۳ اینچ می‌باشد و عموما جزو سیستم‌های رایج نخواهد بود. بزرگترین خرده‌ای که می‌توان به این لپ‌تاپ گرفت در مورد امکانات ارتباطی آن می‌باشد: MacBook Air تنها دارای یک پورت USB می‌باشد و فاقد درایو نوری، FireWireو Ethernet می‌باشد. و همانند سایر لپ‌تاپ‌های دیگر، اپل نیز از مجهز کردن Air به کارت‌خوان مدیا یا شکاف کارت توسعه خودداری کرده است.

انتخاب Air در مقابل مدل MacBook با صفحه‌نمایش ۱۳ اینچ که سریعتر و ارزانتر نیز می‌باشد و یا در مقایسه با مدل MacBook Pro بستگی به نیازهای شما دارد. کسانی که مدام در سفر می‌باشند و حداقل وزن و حداکثر اندازه صفحه‌نمایش برایشان مهم است، و کسانیکه زندگیشان به Wi-Fi گره خورده است و احتیاج کمی به اتصالات سیمی دارند، می‌توانند با پرداخت ۱,۸۰۰,۰۰۰ تومان صاحب یکی از جدیدترین محصولات روز دنیا با تکنولوژی بالا شوند. اگرچه مشخصات فنی MacBook Air از مدل MacBook پایینتر است ولی در مقایسه با دیگر لپ‌تاپ‌های ultraportable که تقریبا با آنها نیز هم قیمت می‌باشد دارای مشخصاتی بهتر است. برای نمونه لپ‌تاپ‌های Sony VAIO TZ۱۵۰ و Toshiba Portege R۵۰۰ هر دو چندصد هزار تومانی گرانتر از MacBook Air می‌باشند ولی پردازنده آنها ضعیفتر بوده و دارای نصف حافظه Air نیز می‌باشند.

اولین چیزی که در مورد Air متوجه می‌شوید بدنه آلومینیومی آن است که همانند MacBook Pro می‌باشد و اثر انگشت کمتری نسبت به مدل‌های MacBook استاندارد بر روی بدنه آن باقی می‌ماند. هنگامیکه آن را بلند می‌کنید وزن آن کمی بیشتر از آن چیزی است که به نظر می‌رسد، اگرچه تنها ۱.۳ کیلوگرم وزن دارد. ضمنا، به لطف ساختار آلومینیومی آن بسیار محکم و خوشدست بوده و ما هیچ ناخوشایندی در هنگام حمل آن در طول روز احساس نکردیم. در مقایسه، VAIO TZ۱۵۰ با صفحه‌نمایش ۱۱.۱ اینچ تنها ۱۳۶ گرم و Toshiba Portege R۵۰۰ با صفحه‌نمایش ۱۲.۱ اینچ ۲۷۲ گرم سبکتر از Air بودند.

MacBook Air دارای دوربین iSight و میکروفون می‌باشد و LED صفحه‌نمایش آن دارای حسگرهای نور محیطی بوده و درخشندگی صفحه‌نمایش را در اتاق‌های روشن بطور اتوماتیک تنظیم می‌کند. صفحه‌کلید (هم اندازه MacBookهای دیگر) این لپ‌تاپ نیز دارای دکمه‌هایی با چراغ‌های نوری می‌باشد که بوسیله حسگرهای نور محیطی کنترل می‌شوند. حداکثر رزولوشن این لپ‌تاپ همانند مدل‌های MacBook استاندارد ۱۳ اینچ ۱,۲۸۰x۸۰۰ می‌باشد.

تاچپد جدید این لپ‌تاپ بزرگ بود و اندازه آن به صورت قطری ۱۲.۷ سانتی‌متر می‌باشد. تاچپد MacBookهای دیگر این اجازه را به شما می‌دهد که با دو انگشت پرونده‌ها و صفحات طولانی را پیمایش کنید (اسکرول) ولی تاچپد Air علاوه بر این قابلیت به شما امکان می‌دهد تا با سه انگشت در تاریخچه مرورگر وب خود به جلو و عقب روید و با استفاده از انگشت شست و انگشت سبابه بر روی پرونده‌ها و یا تصاویر بزرگنمایی و کوچکنمایی کنید، همانند iPhone. قابلیت پیمایش با سه انگشت بسیار مفید بوده که در لپ‌تاپ‌های دیگر موجود نمی‌باشد. طبق گفته اپل این قابلیت با به روزرسانی سفت‌افزاری مدل‌های MacBook فعال نمی‌شود زیرا که سخت‌افزار به کار رفته در این تاچپد متفاوت می‌باشد.

یکی دیگر از امکانات جدید و قابل توجه این لپ‌تاپ عملکرد ریموت دیسک می‌باشد. از آنجایی که Air فاقد درایو نوری می‌باشد، در عوض شما می‌توانید بصورت ریموت درایوهای نوری دیگر سیستم‌های موجود در شبکه از جمله Mac یا PC را دیده و از آنها بهره بگیرید. ولیکن راه‌اندازی آن بر روی میزبان‌های PC کمی مشکل است و احتیاج به نصب برنامه‌ای کوچک دارد که بر روی دیسک OS X همراه Air می‌باشد و سپس باید در کنترل پانل ویندوز قابلیت اشتراک‌گذاری CD یا DVD را فعال کنیم (راهنمایی کامل برای این کار در Air گنجانده شده است). به هرحال وقتی آن را نصب کردیم بسیار عالی و بدون مشکل کار کرد. باید متذکر شد که تماشای فیلم‌های DVD یا گوش‌دادن به سی‌دی‌های موسیقی از طریق ریموت دیسک امکانپذیر نمی‌باشد ولیکن گرفتن فایل و یا نصب برنامه بسیار خوب انجام می‌شود. یک رایتر دی‌وی‌دی USB خارجی نیز با قیمت ۱۰۰,۰۰۰ تومان برای این لپ‌تاپ در دسترس می‌باشد اما دیگر درایو‌های دی‌وی‌دی USB نیز به خوبی با آن کار می‌کنند.

نکته کلیدی که به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید MacBook Air برای شما مناسب است یا خیر در پورت‌ها و قابلیت‌های ارتباطی آن می‌باشد. آنهایی که بطور مرتب از بیش از یک دستگاه USB استفاده می‌کنند و یا به FireWire و شکاف کارت SD یا شکاف کارت Express نیاز دارند، وجود تنها یک پورت USB را یک محدودیت خواهند یافت. همچنین ما همیشه اظهار می‌داشتیم وجود ورودی تلفن برای مودم و خروجی‌های S-Video بر روی اکثر لپ‌تاپ‌ها یک اتلاف فضا می‌باشد، اما MacBook Air پا را از این هم فراتر نهاده است و حتی ورودی کابل Ethernet را نیز برداشته است (یک آداپتور تبدیل USB به Ethernet برای شما تقریبا ۳۰ هزار تومان هزینه خواهد داشت) و تنها یک خروجی VGA و DVI به همراه قفل سخت‌افزاری برای این لپ‌تاپ در نظر گرفته است.

اگر زندگی شما وابسته به Wi-Fi می‌باشد، می‌توانید از بلوتوث برای ماوس خارجی خود استفاده نمایید و از تنها پورت USB به عنوان شارژر و همگام‌سازی iPod یا iPhone خود استفاده نمایید و این محدودیت‌ها نباید برای شما مشکل‌ساز باشد. درحالیکه بسیاری از تولیدکنندگان سخت‌افزار انتخاب گزینه Mobile Broadband را پیشنهاد می‌کنند، اپل همچنان این کار را نکرده است و این برای سیستمی که برای محیط خارج از خانه و اداره طراحی شده است کمی ناامیدکننده می‌باشد. بدون شکاف کارت Express، شما تنها یک گزینه دارید و آن هم مودم USB Mobile Broadband است که با محدودیت یک ورودی USB برای اتصال مودم تقریبا بزرگ USB Mobile Broadband، احتمالا شما به یک کابل کوچک توسعه USB احتیاج خواهید داشت.

مدل پایه این لپ‌تاپ دارای هارد درایو ۸۰ گیگابایتی است که فضای ذخیره‌سازی بسیار کمی بوده و گزینه دیگر هارد درایو ۶۴GB SSD می‌باشد. تنها گزینه انتخابی دیگر نیز CPU این لپ‌تاپ است که می‌توان آن را از ۱.۶GHz به ۱.۸GHz ارتقاء داد که حدود ۳۰۰,۰۰۰ تومان هزینه دارد. رویهم رفته با ارتقاء CPU و درایو SSD، قیمت MacBook Air از ۱,۸۰۰,۰۰۰ تومان به طور ناگهانی به ۳,۱۰۰,۰۰۰ تومان تبدیل می‌شود.

بسیار خوشنود شدیم که MacBook Air استاندارد با حافظه ۲GB عرضه شده است اما پردازنده آن نسبت به MacBook استاندارد (۲.۰GHz یا ۲.۲GHz) ضعیف‌تر است و همچنین سرعت هارددیسک ۱.۸ اینچی آن ۴,۲۰۰rpm می‌باشد که در مقابل MacBook با سرعت ۵,۴۰۰rpm کندتر بوده و همه این عوامل باعث شده است که MacBook Air دارای بازدهی ضعیفتری در مقابل MacBook با قیمت ۱,۶۵۰,۰۰۰ تومان باشد. البته توجه داشته باشید که MacBook با قیمت پایه ۱,۱۰۰,۰۰۰ تومان دارای پردازنده ضعیفتر و حافظه کمتر می‌باشد.

باید به این نکته اشاره داشت که پردازنده‌های دو هسته‌ای دارای کارایی بهتری در گشت و گذار در وب، پخش مالتی‌مدیا و وظایف دیگر از خود نشان می‌دهند و ما نیز بطور همزمان در وبگردی، پخش ویدئو و کارهای دیگر هیچ کندی و وقفه‌ای احساس نکردیم.

یکی از مشکلات بزرگ MacBook Air نبود امکان تعوض باتری می‌باشد. اگرچه اکثر لپ‌تاپ‌ها قبل از فرسوده شدن باتری منسوخ می‌شوند ولی دیگر امکان استفاده از باتری یدکی برای این لپ‌تاپ وجود ندارد. باتری این لپ‌تاپ در استفاده‌های ترکیبی شامل پخش ویدئو، نصب نرم‌افزار، وبگردی و وظایف دیگر حدود ۴ ساعت دوام آورد. انصافا این زمان به ادعای ۵ ساعت کارکرد که توسط شرکت اپل اظهار شده بود نزدیک بود، اما بطور کلی برای استفاده تمام روز در خارج از خانه و محل کار آنچنان مناسب نیست.