پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

تغذيه با شيرخشك در نوزادي و کاهش تنوع عادات غذايي بزرگسالی


 ايسنا : تجربيات دوران كودكي از مهمترين فاكتورهاي عادت‌هاي غذايي بزرگسالي است كه تغذيه با شير مادر 75 تا 80 درصد در عادات غذايي كودك تاثير دارد.

دكتر سوسن پارساي، دبير انجمن شير مادر گفت: اگر عادات غذايي كودك قبل از سنين سه تا حدود هشت سالگي كنترل شود،‌ كودك با كمترين عادت بد غذايي و بد خوري مواجه مي‌شود.

وي با اشاره به اينكه اولين مرحله ساختن عادت غذايي در كودك از دوران جنيني شكل مي‌گيرد، افزود: استفاده مادر از غذاهاي متنوع مي‌تواند بر عادت غذايي كودك تاثير گذارد چرا كه طعم و بوي غذا از طريق جفت به كودك انتقال مي‌يابد.

دكتر پارساي با تاكيد بر اين كه دوران شيردهي از مهمترين عوامل تعيين كننده‌هاي عادات غذايي كودكان است، اضافه كرد: مطالعات نشان مي‌دهد كودكاني كه از شير مادر تغذيه مي‌كنند داراي عادت غذايي متنوع تري نسبت به كودكان مصرف كننده شير خشك هستند.

دبير انجمن شير مادر ادامه داد: شير خشك با داشتن تنها يك مزه خاص و بي‌تغيير بودن آن تاثير چنداني بر ذائقه كودك نمي‌گذارد. اين در حالي است كه شير مادر با انتقال طعم‌هاي مختلف غذاهاي مصرف شده توسط مادر 75 تا 80 درصد مي‌تواند بر عادات غذايي كودك موثر باشد.

وي گفت: با توجه به اين كه برخي عادت‌هاي غذايي مانند مزه شيرين در بدو تولد در انسان وجود دارد و تقويت آن باعث ايجاد عادت غذايي در فرد مي‌شود،‌ بنابراين نه تنها توجه به تغذيه كودك بلكه تقويت و رسيدگي به تغذيه كامل مادر نيز در ايجاد عادات غذايي در سال هاي آينده كودك تاثير فراواني دارد.