دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

بایدها و نبایدهای شام و ناهار عید


بایدها و نبایدهای شام و ناهار عید

برخی مهمانی‌های نوروزی به دید و بازدید کوتاه ختم نمی‌شوند و صاحبخانه مهمان‌های خود را برای شام یا ناهار نگه می‌دارد اما از آنجا که معمولا در ایام نوروز، خیلی‌ها در طول دید و بازدید، بیش از اندازه پرخوری می‌کنند، توصیه می‌شود شام و ناهار را کمی‌ ساده‌تر و سبک‌تر تهیه و مصرف کرد...

برخی مهمانی‌های نوروزی به دید و بازدید کوتاه ختم نمی‌شوند و صاحبخانه مهمان‌های خود را برای شام یا ناهار نگه می‌دارد اما از آنجا که معمولا در ایام نوروز، خیلی‌ها در طول دید و بازدید، بیش از اندازه پرخوری می‌کنند، توصیه می‌شود شام و ناهار را کمی‌ ساده‌تر و سبک‌تر تهیه و مصرف کرد...

یکی از مهم‌ترین نکته‌هایی که معمولا توجه چندانی به آن نمی‌شود، تهیه و سرو غذاهای کم‌حجم و پرکالری در مهمانی‌های ایرانی است. مثلا روغن‌ها، جزو خوراکی‌های کم‌حجمی هستند که مصرف آنها انرژی بالایی به بدن می‌رساند، بنابراین تهیه غذاهای چرب و سرخ‌‌کردنی برای ایام نوروز که باید شام و ناهار سبک‌تری مصرف شود، به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.

از طرف دیگر، بهتر است برخی سبزی‌های بخارپز مانند هویج، ذرت، نخودفرنگی، قارچ یا حتی انواع کلم، کنار بشقاب غذای مهمان‌ها جای بگیرند تا هم رنگ‌های زیبای آنها به میز غذا تنوع بدهد و هم ارزش تغذیه‌ای غذایی که سرو می‌‌شود، بیشتر بشود.

مصرف نان‌های سبوس‌دار و غلات کامل هم در تمام وعده‌های غذایی اولویت دارند. بهتر است حتما سبزی خوردن یا سالادهایی که با آبلیمو،

آب نارنج، آبغوره، سرکه، سبزی‌های معطر و کمی روغن زیتون یا روغن کنجد طعم‌دار شده‌اند هم روی میز غذای شما قرار داشته باشند.

گنجاندن برگ‌های تازه و ساقه‌های جوان کرفس به انواع سالاد باعث افزایش فیبر دریافتی در طول روزهای عید و ایجاد تنوع در طعم سالادتان می‌شود.

دکتر سعید حسینی

متخصص تغذیه، استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران