جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
جوان نگه داشتن حافظه با ۷ راهکار ساده
بسیاری از ما دوست داریم حافظه مان روز به روز بهتر شود. غیر از آن چه از نسل قبل و دوستان و آشنایان درباره راه های تقویت حافظه شنیده ایم، بی گمان راه های دیگری برای جوان نگه داشتن حافظه وجود دارد. در این مطلب به ۷ راه حل برای افزایش قدرت حافظه می پردازیم که از سایت نیوزویک آورده شده است.
۱) احساساتتان را بنویسید. افکاری که ناخودآگاه به ذهن ما می رسد فقط بخش کوچکی از اتفاقاتی است که در مغزمان می افتد. در هر لحظه بدون این که ما متوجه آن باشیم، مغز در حال دریافت و پردازش حجم عظیمی از اطلاعات است. براساس نتایج مغز به تولید احساسات می پردازد. از این رو این بار به حس ظریفی که شما را از چیزی منع می کند، بی اعتنایی نکنید؛ رایانه شخصی شما می خواهد چیزی به شما بگوید.
۲) هرگز تحت فشار فکر نکنید. سخت ترین لحظات زندگی اوقاتی است که مجبورید تحت استرس و فشار شدید فکر کنید. درست در همان لحظه، ناخودآگاه به ما می گوید بهتر است افکارمان را به مسئله دیگری سوق دهیم اما فشار ناشی از قرار گرفتن در یک موقعیت دشوار باعث می شود، به دنبال راه چاره بگردیم. این بار که تحت فشار قرار گرفتید به غریزه خود اعتماد کنید و به دنبال راه چاره فوری نگردید.
۳) دیدگاه های دیگر را مدنظر قرار دهید. فراموش نکنید که همیشه کسی در زندگی برنده است که بتواند راه های متفاوتی را طی کند. مغز به طور طبیعی تمام افکار را فیلتر می کند، لذا این بار روی راه هایی که هرگز امتحان نکرده اید و پاسخ های منفی که از قبل در ذهنتان حک شده است، متمرکز شوید.
۴) گزینه های انتخابی را به چالش بکشید. نگرانی های ذهنی، ذهن شما را محدود خواهد کرد. به آن چه واقعا دوست دارید فکر کنید نه واکنش دیگران و نه حتی خط قرمزهای ذهنی خود. گوشی را بردارید و به دوستی قدیمی زنگ بزنید. نتیجه هرچه باشد از کار خود پشیمان نخواهید شد، چون با یکی از چالش های زندگیتان رو به رو شده اید.
۵) دوش بگیرید. تحقیقات نشان می دهد لحظاتی می رسد که انسان در بدترین شرایط به مشکل خود فکر نمی کند، این اتفاق زمانی که دوش می گیرید یا به پیاده روی می روید، رخ می دهد علت این امر این است که افکار معمولا از فعالیت نورون های مغزی در نیمکره راست ساطع می شود؛ وقتی این نیمکره خالی از استرس است، ذهن بهتر می تواند عمل کند.
۶) به آن چه در ذهنتان حک شده است، شک کنید. در سال های اخیر دانشمندان دریافتند که یادآوری یک واقعه ساختار حافظه در مغز را تغییر می دهد و جزئیات واقعه شکسته می شود و روایت تغییر می کند. به این دلیل است که هرچه بیشتر درباره واقعه ای فکر کنید کمتر جزئیات آن را به خاطر می آورید و در نهایت کمتر می توانید به آن اعتماد کنید.
۷) اشتباهات خود را رصد کنید. یک عادت دائمی افراد موفق تمرکز روی اشتباهاتشان است. حتی اگر کاری را درست انجام دهند باز روی بهتر شدن آن متمرکز می شوند. با این که کمال گرایی راه رسیدن به رضایتمندی و خشنودی نیست اما جزء مهمی از یادگیری است، ذهن با برآورد اشتباهات می تواند دریابد که چطور کارها را به انجام برساند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست