چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
خاصیت ضد پیری گیاهان
پیری یک فرآیند طبیعی در بدن است و تمامی سلولها و بافتهای بدن به صورت طبیعی از پوست و مو گرفته تا ارگانهای داخلی فرآیند پیری را اجرا میکنند.
بعضی مواد می تواند این فرآیند را تسریع کند از جمله برخی امواج موجود در اشعه آفتاب و رادیکال های آزاد که از فرآیند سوخت و سوز مواد غذایی بویژه گوشت و چربی آزاد می شود، از جمله مهم ترین عوامل پیر شدن سلول هاست و حتی باعث تغییرشکل و ماهیت سلول و سرطانی شدن آن می شود.
آنتی اکسیدان ها نیز موادی هستند که از تشکیل رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند بنابراین خاصیت ضد پیری برای بدن دارند، همچنین یکی از بهترین موادی هستند که از سرطانی شدن سلول ها جلوگیری می کنند.
ویتامین C و ویتامین E از بهترین آنتی اکسیدان ها است بنابراین مواد غذایی حاوی این دو ویتامین خواص ضد پیری و آنتی اکسیدانی قوی دارند. ویتامینE نیز باعث تأخیر فرآیند پیر شدن سلول های بدن از جمله پوست می شود بنابراین بسیاری از محصولات آرایشی که برای جوان سازی استفاده می شود دارای ویتامین E است.
همچنین این ویتامین به ترمیم زخم های پوستی و آفتاب سوختگی کمک می کند. ویتامین C نیز دارای خاصیت مشابه است.
در بین مواد معدنی سلینیوم و روی دارای خواص آنتی اکسیدان قوی است. باید توجه داشت این مواد اگر به طرقی غیر از غذا وارد بدن شود کاملا سمی و خطرناک است.
یکی از بهترین گیاهانی که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدپیری دارد «جینسینگ» است به طوری که در شرق آسیا از آن به عنوان رمز جوانی یاد می شود.
مواد موثر موجود در این گیاه باعث تاخیر در روند پیر شدن سلول ها می شود و به دفع آنتی اکسیدان ها کمک می کند، البته مصرف جینسینگ باید با احتیاط و با نظر پزشک انجام شود.
ضمن آن که باید مطمئن بود نوع اصلی آن استفاده شود، زیرا متاسفانه انواع تقلبی جینسینگ نیز در عطاری ها فراوان دیده می شود.
«جیلنگو» نیز از دیگر آنتی اکسیدان های قوی گیاهی است که ضمن موثر بودن در پیشگیری از سرطان در تقویت حافظه و پیشگیری و درمان آلزایمر نیز مفید است.
سیر نیز به دلیل داشتن مقادیر بالای سلنیوم از آنتی اکسیدان های قوی محسوب می شود. ماهی و حبوبات نیز سرشار از سلنیوم است و مصرف مداوم آنها می تواند پیشگیری کننده از سرطان باشد.
برخی مطالعات نشان داده است مصرف روزانه کلم بروکلی و گوجه فرنگی از بروز برخی سرطان ها، بویژه سرطان پروستات جلوگیری می کند.
تخم مرغ ها نیز حاوی برخی مواد آنتی اکسیدان است که از آب مروارید جلوگیری می کند. اسفناج، کرفس، پیاز، جعفری و گل کلم از دیگر سبزیجات بسیار غنی از مواد آنتی اکسیدانی است که مصرف دائمی آنها نه تنها به جوان ماندن شما کمک می کند بلکه از بروز خیلی از بیماری های مزمن از جمله سرطان نیز پیشگیری می کند.
از بین میوه ها مرکبات نیز از جمله گریپ فروت و پرتقال، آلبالو، گیلاس و انگور دارای خواص فوق هستند.
همچنین فلفل، دارچین، زردچوبه و زنجبیل ادویه هایی با خاصیت آنتی اکسیدان است. چای سبز نیز دارای خاصیت آنتی اکسیدان قوی است و نوشیدن روزانه آن می تواند ضامن به تاخیر انداختن پیرشدن شما شود.
دکتر امیرهومن کاظمی
متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران دولت سیزدهم رافائل گروسی آمریکا دولت رئیس جمهور رهبر انقلاب مجلس شورای اسلامی محمد اسلامی شورای نگهبان مجلس زنان
تهران پلیس زلزله هواشناسی شهرداری تهران بارش باران قتل آموزش و پرورش قوه قضاییه فضای مجازی سلامت شهرداری
خودرو مسکن حقوق بازنشستگان مالیات سایپا قیمت طلا قیمت دلار ایران خودرو قیمت خودرو بازار خودرو بانک مرکزی بورس
تلویزیون سینما نمایشگاه کتاب دفاع مقدس سریال موسیقی تئاتر سینمای ایران نمایشگاه کتاب تهران کتاب صدا و سیما رسانه ملی
دانش بنیان اینوتکس دانشگاه آزاد اسلامی
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین رفح جنگ غزه حماس روسیه چین ترکیه نوار غزه اوکراین
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر ذوب آهن لیگ قهرمانان اروپا لیگ برتر ایران نساجی لیگ برتر فوتبال ایران بازی سپاهان جواد نکونام
اپل هوش مصنوعی سامسونگ ناسا آیفون مایکروسافت گوگل باتری فضا فضاپیما
سازمان غذا و دارو بیماران خاص استرس رژیم غذایی کاهش وزن بیمه زیبایی دندانپزشکی فشار خون