دوشنبه, ۱۱ تیر, ۱۴۰۳ / 1 July, 2024
سنت از مدرنیته خوشمزه تر است
![سنت از مدرنیته خوشمزه تر است](/web/imgs/16/160/13rur1.jpeg)
در میان غذاهای سنتی، باقلاپلو یکی از پرطرفدارترینها است و کسانی که غذاهای گوشتی را میپسندند، از خوردن این غذا لذت بیشتری میبرند...
خانوادههای ایرانی نیز وقتی مهمان عزیزی به خانهشان میآید و حتی در جشنهای عروسیشان، باقلاپلو را به عنوان یک پای ثابت میز غذا انتخاب میکنند. جالب اینجاست که چندان تفاوتی در دستور پخت این غذا در میان اقوام مختلف ایرانی دیده نمیشود اما نکته های کلیدیای وجود دارد که بهتر است هنگام پخت به آنها توجه کنید.
● مقدار کالری
مواد غذایی باقلاپلو با مرغ در مجموع تقریبا ۲۳۰۰ کیلوکالری انرژی دارند و در صورت تقسیم کردن این غذا میان ۴ نفر، تقریبا ۵۸۰ کیلوکالری به هر نفر خواهدرسید. هر ۵ قاشق سرصاف برنج پختهشده یک واحد غلات محسوب میشود و دارای ۸۰ کیلوکالری انرژی است و هر ۳۰ گرم گوشت سینهمرغ نیز یک واحد گوشت است و تقریبا ۵۰ کیلوکالری انرژی دارد. با دانستن مقدار کالری این موادغذایی، میتوانید مقدار کالریای که با خوردن مقداری برنج و گوشت مرغ دریافت میکنید، محدودتر و اندازه آن را محاسبه کنید.
● همراه غذا
میتوانید این غذا را با یک بشقاب سالاد سبزیجات تازه میل و آن را با کمی سرکه یا آبلیمو مزهدار کنید. نوشیدنیتان نیز میتواند یک لیوان دوغ یا آبمیوه تازه باشد البته از شربتهای سنتی نیز میتوانید استفاده کنید.
● طـرز تـهـیـه
روغن را در قابلمهای بریزید و پیازها را در آن سرخ کنید. وقتی طلایی شدند، رب را نیز بیفزایید و کمی آن را تفت دهید. حالا تکههای سینهمرغ را بیفزایید و به آنها ادویه بزنید. بعد از ۵ تا ۶ دقیقه حرارت دیدن، ۲ تا ۳ لیوان آب اضافه کنید و بگذارید تکههای مرغ با حرارت ملایم پخته شوند.
باقلاها را به مدت ۵ تا ۶ دقیقه در آب جوش بریزید و بگذارید نیم پز شوند سپس آنها را آبکشی کنید. برنج را در قابلمه محتوی آبجوش بریزید و هنگام آبکشکردن، شوید تازه و باقلا را لابلای برنج اضافه کنید. بعد دم کشیدن برنج و پخته شدن تکههای مرغ، غذای شما آماده خوردن است.
● مـواد لازم (برای ۴ نفر)
باقلا/۲لیوان/۴۸۰کیلوکالری
برنج/۴لیوان/۹۶۰کیلوکالری
شوید تازه خردشده/۳لیوان/۷۵کیلوکالری
سینهمرغ/۳۰۰گرم/۵۰۰کیلوکالری
پیاز خردشده/۱قاشق غذاخوری/۲۵کیلوکالری
رب گوجهفرنگی/۲به میزان دلخواه/۵کیلوکالری
نمک، زردچوبه و فلفلسیاه/قاشق غذاخوری/۰کیلوکالری
روغن کانولا/۳قاشق غذاخوری/۲۷۰کیلوکالری
● پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز
مدرس آشپزی
۱۰ راز باقلاپلو
باقلاپلو از غذاهای قدیمی ایرانی و مختص کشور ماست و در هیچ کجای دنیا غذایی با این مشخصات نمیتوان یافت؛ غذایی که از مخلوط برنج و باقلا تشکیل شده باشد. برای تهیه این غذا که یکی از گزینههای مناسب برای سرو در میهمانیهای ایرانی محسوب میشود، باید نکتههایی را رعایت کرد:
۱. حتما از باقلاهایی استفاده کنید که پوست سبز رنگی دارند و البته به مدت طولانی هم فریز نشدهاند زیرا ماندن طولانیمدت باقلا در فریزر باعث تغییر رنگ و طعم این ماده غذایی میشود.
۲. بهتر است نصف مقدار برنج، باقلا اضافه کنید. یعنی در ۴ پیمانه برنج، ۲ پیمانه باقلا بریزید.
۳. بهترین گوشتها برای صرف با باقلاپلو، گوشتهای گردن و ماهیچه هستند البته این غذا با گوشت مرغ نیز خورده میشود. جالب است بدانید که جنوبیها این برنج مخلوط را با ماهی هم میخورند.
۴. قبل از افزودن باقلا به برنج آبکششده، بهتر است آن را به مدت ۵ تا ۶ دقیقه در آب جوش قرار دهید و با دم کشیدن کامل برنج، باقلاها نیز مغزپخت خواهندشد. یادتان باشد که این مرحله نباید خیلی طولانی شود زیرا در صورت زیاد جوشیدن باقلاها در آب، بعد از دم کشیدن همراه برنج، له خواهند شد. در ضمن، هنگام جوشیدن باقلاها در آب، کفی روی آنها را میگیرد که باید آن را بردارید زیرا در غیر این صورت باقلاپلو رنگ کدر و تیرهای پیدا میکند که چندان خوشایند نیست.
۵. گاهی باقلاها بهخوبی پخته نمیشوند. این نوع ناپز هستند و هر قدر روی حرارت بمانند، باز هم پخته نخواهند شد بنابراین بهتر است از حرارت دادن آنها خودداری و از خوردنشان صرفنظر کنید.
۶. سبزی مناسب این غذا شوید است که توصیه میشود از نوع تازه آن استفاده کنید. در ضمن میتوانید هنگام دم کشیدن برنج، یک شاخه سیر تازه در میان آن قرار دهید تا عطر منحصر بفردی بگیرد.
۷. اگر باقلاپلویتان با گوشت گردن بود، برای طعم دادن بیشتر به این غذا میتوانید روی برنج در حال دم کشیدن، دارچین بیفزایید و روی گوشت نیز کمی دارچین بریزید. به این ترتیب غذا طعم متفاوتتری پیدا خواهد کرد.
۸. ته دیگ این غذا میتواند مخلوط برنج با باقلا یا نان، بهخصوص نان تافتون، باشد. به این ترتیب دیگر با هیچ بهانهای از خیر ته دیگ تهیه شده نخواهیدگذشت.
۹. بهترین همراه غذایی که به شما پیشنهاد میکنم، سالاد شیرازی و ترشی است البته بسته به ذائقهتان میتوانید هر همراه غذای دیگری نیز انتخاب کنید.
۱۰. از نظر طعم، نوشیدنی مناسب میتواند یک لیوان شربت عرق نعناع یا گلاب باشد. البته شربت بهارنارنج نیز با این غذا طعم مناسبی ایجاد خواهد کرد.
● اگر فشارخون دارید
بهتر است به برنج کمی سیر تازه بیفزایید و افزودن نمک را بسیار محدود کنید. میتوانید در کنار مرغ از سیبزمینی استفاده کنید زیرا این ماده غذایی سرشار از پتاسیم است و به کنترل فشارخونتان کمک خواهد کرد. البته در صورت خوردن سیبزمینی با این غذا، مقدار برنج مصرفی را به حداقل برسانید زیرا در غیر این صورت دچار اضافه وزن خواهید شد.
● اگر چربی خون دارید
بهتر است با این غذا گوشت سفید مانند گوشت بوقلمون یا مرغ میل کنید آن هم قسمت سینه زیرا چربی کمتری دارد، غذا را با روغن کمتری تهیه و آن را با یک بشقاب سبزی خوردن میل کنید. این فیبر دریافتی به تنظیم چربی خونتان کمک خواهد کرد.
● اگر لاغر هستید
بهتر است وقتی غذا را در بشقاب کشیدید، به آن کره بیفزایید و آن را با یک بشقاب سالاد سبزیهای رنگارنگ و تازه میل کنید. این سبزیها بهتر است شامل گوجهفرنگی، کاهو، کلمقرمز و جوانه گندم باشد. پیشنهاد میکنیم باقلاپلو با مرغ را با یک لیوان آبمیوه تازه خانگی میل کنید تا مقدار کالریای که در واحد حجم در یک وعده غذایی دریافت میکنید، افزایش یابد.
ساقی اخوان
![](/imgs/no-img-200.png)
انتخابات ریاست جمهوری سعید جلیلی انتخابات مسعود پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری 1403 ایران پزشکیان جلیلی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ ریاست جمهوری مجلس شورای اسلامی
هواشناسی تهران قتل شهرداری تهران خانواده اقتصاد آموزش و پرورش سلامت سازمان هواشناسی پلیس محیط زیست آتش سوزی
قیمت دلار قیمت طلا دولت سیزدهم خودرو قیمت خودرو بازار سرمایه بازار خودرو دلار قیمت سکه حقوق بازنشستگان بورس بانک مرکزی
سینما تلویزیون علیرضا قربانی تخت جمشید کنسرت سینمای ایران دفاع مقدس شهید روز مباهله رسانه ملی کتاب موسیقی
دانشگاه تهران مغز دانش بنیان ماهواره دانشگاه آزاد اسلامی باتری وزیر علوم
رژیم صهیونیستی غزه فلسطین فرانسه روسیه آمریکا جو بایدن ترکیه جنگ غزه دونالد ترامپ لبنان چین
پرسپولیس استقلال فوتبال یورو 2024 باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس لیگ برتر نقل و انتقالات علیرضا بیرانوند بازی لیگ برتر ایران آلمان
هوش مصنوعی زمین سامسونگ اپل گوگل نمایشگاه الکامپ ربات ایرانسل سرعت اینترنت وزیر ارتباطات عیسی زارع پور
سرطان دیابت عینک آفتابی طب سنتی ورزش ویتامین آلزایمر قند خون بارداری سکته