سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

غذا و انرژی


چگونه مقدار كالری غذاهای بسته بندی شده را در كارخانه ها تعیین می كنند برای پاسخ دادن به این پرسش بهتر است ابتدا تعریف كالری را بدانیم كالری واحدی است كه برای اندازه گیری میزان انرژی به كار می رود

مقدار كالری كه روی بسته بندی های غذایی می بینید در واقع برحسب كیلوكالری محاسبه می شود. هر كیلوكالری معادل هزار كالری است. یك كالری مقدار انرژی مورد نیاز برای افزایش دمای یك كیلوگرم آب به میزان یك درجه سانتی گراد است. در اصل برای تعیین كیلوكالری، غذای مفروض در یك ظرف آب بندی شده كه دور تا دورش را آب گرفته (دستگاهی كه به پمپ كالری سنج موسوم است) قرار داده می شود. سپس این غذا به طور كامل سوزانده می شود و افزایش دمای آب حاصل از سوزاندن آن اندازه گرفته می شود. با اینكه این روش دیگر چندان مورد استفاده قرار نمی گیرد اما همچنان اساس نحوه محاسبه كالری را تشكیل می دهد.

از سال ۱۹۹۰ طبق قانون محاسبه كالری موجود در مواد غذایی دسته بندی شده از مجموع انرژی تركیبات موجود در غذا شامل پروتئین، كربوهیدرات، چربی و الكل صورت می گیرد (زیرا كربوهیدرات ها دارای مقادیری از فیبرهای هضم نشدنی هستند و این فیبرها از محاسبه كالری كم می شوند). طبق محاسبات صورت گرفته برای تعیین كالری، هر گرم پروتئین دارای ۴ كیلوكالری، هر گرم كربوهیدرات دارای ۴ كیلوكالری و هر گرم چربی به طور متوسط ۹ كیلوكالری و الكل نیز ۷ كیلوكالری انرژی دارد. بنابراین غذایی كه شامل ۱۰ گرم پروتئین، ۲۰ گرم كربوهیدرات و ۹ گرم چربی است باید بر روی بسته بندی اش ۲۰۱ كیلوكالری درج شده باشد.