سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۴۰۳ / 16 July, 2024
مجله ویستا

درباره کشمش بیشتر بدانیم


درباره کشمش بیشتر بدانیم

انگور خشک شده که همه آن را به نام کشمش می‌شناسند، قرن‌ها پیش به وجود آمده است. کشمش در ایران و مصر در ۲ هزار سال قبل از میلاد، تولید شده بود. کشمش در روم به عنوان جایزه برای افرادی …

انگور خشک شده که همه آن را به نام کشمش می‌شناسند، قرن‌ها پیش به وجود آمده است. کشمش در ایران و مصر در ۲ هزار سال قبل از میلاد، تولید شده بود. کشمش در روم به عنوان جایزه برای افرادی که محل‌های عبادت را تزیین می‌کردند و برای برندگان مسابقات ورزشی استفاده می‌شد. کشمش، میوه خشک مغذی است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می‌شود. یک غذای پر انرژی، کم‌چرب و کم سدیم می‌باشد، بنابراین برای افرادی که رژیم‌های کم سدیم را باید رعایت کنند، خوردن کشمش بسیار مفیدست. کشمش دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی بوده و از تخریب سلولی جلوگیری می‌کند. کشمش برای سلامت استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است و منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن می‌باشد. کشمش با وجودی که شیرین و چسبناک است، بر دندان اثر تخریبی ندارد و باعث خرابی دندان نمی‌شود، حتی می‌توان گفت این میوه خشک، از فساد دندان جلوگیری می‌کند. کشمش برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید است. کشمش منبع خوب ویتامین‌ها و عناصر مغذی بدن است. عناصر و ویتامین‌هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B در کشمش موجود است. کشمش محتوی مقدار زیادی آهن است. ۶۰۰ گرم کشمش، ۹۰ درصد آهن مورد نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند. ۱۰۰ گرم کشمش در حدود ۸۸/۱میلی گرم آهن دارد، در حالی‌که ۱۰۰ گرم گوشت گاو بین ۴-۲ میلی گرم آهن دارد. کشمش، منبع فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی می‌باشد. فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیرمعمول سلول‌ها، بیماری‌ها و همچنین کنترل قند خون می‌شود.