جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مسئولان و خطر تجمل گرایی
در بحث تجملگرایی، به ویژه در حکومت اسلامی نوک پیکان متوجه حاکمان و والیان کشور است. حاکم جامعه باید از بعضی کارهای مشروع که به ظاهر، دنیادوستی، لذتگرایی، حب جاه و مقام و مانند آن خوانده میشود، پرهیز کند؛ زیرا رفتار، کردار، طرز تفکر و زندگی او به خاطر موقعیت خاصی که در جامعه دارد، در نظر عموم به منزله معیاری برای خوبی و بدی رفتار به شمار میآید. به همین سبب، مردم از نوع خوراک، پوشاک، مسکن، اتومبیل و دیگر ظواهر زندگی او الگو میگیرند. در صورت بهرهمندی او از زندگی اشرافی، مردم نیز ناخودآگاه به تجملگرایی بیش از حد تشویق خواهند شد که این خود، یکی از راههای شکلگیری اخلاق پست و اندیشههای بیارزش در جامعه است. در صورت آلوده شدن کارگزاران کشور به تجملگرایی و زندگی مرفه، مردم نیز بر اساس فرمایش حضرت علی علیهالسلام که: <الناس بامرائهم اشبه منهم بآبائهم؛ شباهت مردم به زمامدارانشان بیشتر از شباهت آنان به پدرانشان است.> گرفتار روحیه دنیاطلبی و رفاهزدگی میشوند که ریشه بسیاری از انحرافها و ناهنجاریهای فردی و اجتماعی است.امام خمینی (ره )در هدایتگریها و سخنان خود همواره مردم و عموم جامعه را از تجملگرایی و رفاهزدگی بر حذر میداشت و آنان را به ساده زیستی هدایت میکرد و میفرمود: <ما باید کوشش کنیم که اخلاق کاخنشینی را از این ملت بزداییم.> ایشان عظمت انسانها را در زندگی ساده آنها میدانست و میفرمود: <عظمت انسان به لباس و کلاه و اتومبیل و... امثال ذلک نیست. انسان یک حقیقتی است که آن حقیقت اگر بروز کند، شرافتمند است، عظمت دارد که بزرگترین افراد بشر انبیا بودند و سادهترین از همه آنها بودند. در عین حالی که بزرگتر از همه بودند و همه آنها را به بزرگی میشناختند، در عین حال سادهترین افراد بودند. در وضع زندگیشان، تمام انبیا این طور بودند و تاریخ همه آنها را نشان میدهد که با وضع بسیار سادهای عمل میکردند>.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب نیز در این باره میفرماید: اگر در جبهه امیرالمومنین علی علیهالسلام قرار بگیرید، برجستهترین خصوصیت او در دوران حکومتش که مربوط به امروز من و شما میشود، دو چیز است: یکی عدالت اجتماعی، دیگر زهد نسبت به دنیا.
شهید آیت الله مدرس نیز در مورد پیوند زندگی زاهدانه خود با آزادگی و مبارزاتش علیه استبداد میگوید: اگر من اظهار عقیده میکنم و هر حرف حقی را بیپرده میزنم، برای آن است که چیزی ندارم و از کسی هم نمیخواهم. اگر شما هم بار خود را سبک کنید، آزاد میشوید... باید جان انسان از هرگونه قید و بندی آزاد باشد تا مراتب انسانیت و آزادگی خودش را حفظ کند.
بنابراین، تجملپرستی یک مسئول، به فساد اخلاقی و اقتصادی جامعه میانجامد.
پرهیز از تجملپرستی مسئولان نظام و زندگی ساده و همراه با زهد آنان، همچون اکسیری نشاط آفرین، معنویت و فضیلت را در لایههای مختلف اجتماع تزریق میکند و محیط را برای فعالیت رانتجویان و مفسدان اخلاقی تحملناپذیر میسازد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست