چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
اثر شوک حرارتی در مراحل اولیه رشد در افزایش تحمل حرارتی و عملکرد جوجه های گوشتی
هدف از این تحقیق اعمال شوک حرارتی در مراحل اولیه رشد و بررسی اثر آن برافزایش تحمل حرارتی و عملکرد جوجه های گوشتی تجاری بوده است . در این مطالعه چهار گروه آزمایشی TI ( گروه شاهد طبق دمای استاندارد)، T۲ ( شوک حرارتی ۱ ± ۳۸ درجه سانتی گراد به مدت ۴۸ ساعت در سن ۳ و ۴ روزگی) ، T۳ ( شوك خرارتی ۱ ± ۳۸ درجه سانتی گراد به مدت ۴۸ ساعت در سن ۴ و ۶ روزگی ) .T۴ ( شوک حرارتی ۱ ± ۳۸ درجه سانتی گراد به مدت ۷۲ ساعت در سن ۳ ، ۴ و ۵ روزگی ) مورد آزمون قرار گرفته است. گروه های آزمایشی تحت شوک حرارتی، در هفته اول به طور معنی دار یک کاهش در افزایش وزن را نسبت به گروه شاهد نشان داده اند ولی بعداز شوک حرارتی در این گروه ها ( T۴ , T۳ , T۲ ) ، به تدریج یک رشد جبرانی مشاهده شده است، به طوری که در سن ۴۲ روزگی گروه های آزمایشی T۴ , T۲ به طور معنی داری دارای افزایش وزن بیشتر و همچنین ضریب تبدیل غذایی کمتری نسبت به گروه شاهد بوده اند.اندازه گیری فاکتورهای پلاسمایی در سن ۷ روزگی نشان داده است گروه های آزمایشی تحت شوک حرارتی به طور معنی داری غلظت گلوکز کمتر و کلسیم بیشتری نسبت به گروه شاهد بوده اند، ولی اختلاف معنی داری در سطوح غلظت تری گلیسریدها مشاهده نشده است.در سن ۴۲ روزگی از قطعه جوجه به طور تصادفی برداشته و بعد از کالبد شکافی قلب ، چربی شکمی و کبد آنها مورد آزمون قرار گرفت.
اندازه گیری وزن کبد نشان داده است که علی رغم اینکه گروه های آزمایشی T۲ و T۴ دارای کبد بزرگتری نسبت به گروه شاهد بوده اند ولی این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبوده است . همچنین گروه های آزمایشی تحت شوک حرارتی به طور معنی دار ی از چربی شکمی کمتر و کیفیت لاشه مطلوب تری در سن ۴۲ روزگی نسبت به گروه شاهد برخوردار بوده اند.درسن ۴۲ روزگی کلیه گروه های آزمایشی مجددا" به مدت ۴ ساعت تحت شوک گرمای ۱ ± ۳۸ درجه سانتی گراد قرار داده شدند، تلفات گروه های آزمایشی تحت شوک حرارتی به طور معنی داری کمتر از گروه شاهد بوده است. مقایسه همزمان سطوح گلوکز و تری گلیسیریدها درطیور تلف شده و زنده هنگام شوک گرمایی در سن ۴۲ روزگی نشان داد که در پلاسمای طیور تلف شده غلظت گلوکز کمتر و تری گلیسیریدها بیشتر از طیور زنده بوده است.این آزمایش ضمن تأیید نتایج یاهاو و هارویتز ( ۱۹۹۶) پلاونیک و یاهاو ( ۱۹۹۹) نشان داده است که اعمال شوک حرارتی در سنین اولیه ضمن افزایش مؤثر عملکرد نهایی باعث افزایش تحمل حرارتی شده و توان زنده ماندن طیور را هنگام تنش های ناگهانی گرما در سنین بالاتر افزایش می دهد. لذا شاید بتوان از آن به عنوان یک روش مدیریتی مؤثر برای پرورش جوجه های گوشتی تجاری در آب و هوای گرم استفاده نمود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست