جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

بدحجابی آثار و تبعات


بدحجابی آثار و تبعات

حجاب از جمله هنجارهایی است که اگرچه مربوط به فرد و نوع دیدگاه اوست, اما به جهت اثرات اجتماعی آن اهمیتی فراتر از موضوع فردی پیدا کرده و در قالب فرهنگ اجتماعی نمود پیدا می کند

"حجاب" از جمله هنجارهایی است که اگرچه مربوط به فرد و نوع دیدگاه اوست، اما به جهت اثرات اجتماعی آن اهمیتی فراتر از موضوع فردی پیدا کرده و در قالب فرهنگ اجتماعی نمود پیدا می‌کند. حجاب در جوامع مختلف ابعاد گوناگونی دارد، اصولا در جوامع شرقی و به خصوص جوامع دینی به دلیل نقش فرهنگی آن و وجود حد و مرز آزادی ها، بیشتر مورد توجه قرار دارد، اما در جوامع غربی به دلیل حد بالای آزادی جنسی، فردی و اجتماعی، حجاب مساله‌ای غریب جلوه نموده و حتی با آن به مبارزه و مقابله می پردازند.

در جامعه ما حجاب از آنجا که موضوعی دینی و شرعی است از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و عدم توجه به آن تبعات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و حتی سیاسی را به دنبال دارد. دستورات صریح دینی ما بر حفظ حجاب زنان که تقریبا نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می دهند تاکید دارد و از آنجا که در تنظیم روابط زن و مرد نقش دارد، می توان حجاب را به همه افراد جامعه مربوط دانست.

دستورات و فرامین الهی همگی بر پایه فلسفه مشخص و معقول استوارند که عقل ناقص بشر را تنها راه بر برخی از آنهاست، اما آنچه تحقیقا می توان به عنوان فلسفه حجاب ذکر کرد آثار فردی و اجتماعی آن است. مصونیت زن در مقابل نگاه هرزه مردان هوسباز و به تبع آن احساس امنیت روانی برای او و در نهایت ارتقاء امنیت و آرامش روانی جامعه، افزایش قدر و منزلت زن در خانواده و اجتماع، استحکام بنیاد خانواده و به دنبال آن استحکام و استواری جامعه، کاهش گناه و بی‌بندوباری و... از جمله آثار مثبت رعایت حجاب می باشد.

اما آنچه امروز در اجتماع ما اعم از فساد و بی بندوباری و هرزه گی شاهد هستیم، مربوط به آن تعداد از افراد جامعه است که با سهل انگاری و یا عمدا با زیر پا گذاشتن حدّ و حدود شرعی و هنجارهای جامعه، چهره جامعه اسلامی را خدشه دار نموده اند. بدون شک بی اعتنایی به پدیده بدحجابی در جامعه و گذشتن از کنار رشد روزافزون آن پی آمدهای ناگواری به همراه دارد که در حال حاضر نیز شاهد برخی از این پی آمدها هستیم.

بی بندوباری جنسی، گسترش فحشاء و فساد اخلاقی، فروپاشی بنیان خانواده، افزایش طلاق، تنوع طلبی جنسی، کاهش امنیت روانی جامعه به خصوص جوانان، افزایش سن ازدواج، افت تحصیلی و آموزشی جوانان، تضعیف اعتقادات دینی و... همه از تبعات ناگوار بدحجابی است که متاسفانه امروز در جامعه شاهد آن هستیم و بیشتر آن نتیجه اِعمال سیاست ها و رویکردهای خاص ۱۶ ساله "سازندگی" و "اصلاحات" است. از سوی دیگر بدحجابی باعث خواهد شد تا فرهنگ بیگانه با شدت هرچه تمامتر فرهنگ ایرانی اسلامی ما را مورد هجوم قرار داده و اهداف شوم دشمنان نظام مقدس و انقلاب اسلامی علیه کشور را محقق سازد.

سال های پس از دفاع مقدس رهبر فرزانه انقلاب با هوشیاری تمام به موضوع تهاجم فرهنگی با تعبیر "شبیخون فرهنگی" اشاره فرمودند، ولی به دلیل رویکردهای دولت وقت به خصوص رویکردهای اقتصادی دوران موسوم به "سازندگی"، این مهم و موضوع "ارزش ها"ی انقلاب و نظام اسلامی مغفول ماند و حتی با سیاستهای اقتصادی و سیاسی و فرهنگی آن دوران عملا به محاق رفت. پس از آن نیز دوران ۸ساله موسوم به "اصلاحات" فرا رسید که طی آن "آزادی" از نوع "بی بندوباری" توسط دولت اصلاحات ترویج یافت و تئوری پردازان و رسانه های این جریان و نیز دستگاه متولی امر فرهنگ و مسئولین تسامح گر و تساهل گر آن عملا مروّج "ضد ارزش ها" و "بی بندوباری ها"ی ضد اسلامی شدند و پدیده شوم "بدحجابی" به طرز وحشتناکی در این دوران گسترش یافت تا جائی که این رویکردها موجب شد تا مردم مومن و انقلابی ایران اسلامی در تمام رای گیری ها و انتخابات سال های اخیر به شدت این جریان را از صحنه سیاسی کشور حذف نمایند تا دین و ایمان جوانان خود و تتمه باقی مانده اعتقادات برخی جوان‌های سهل انگار نیز به دست آن جریان بر باد نرود.

امروز از دولت اصولگرا و رئیس جمهور مکتبی آن که تمام تلاش خود را مصروف به احیاء ارزش ها و آرمان های انقلاب و اسلامی نموده اند انتظار می رود نسبت به ناهنجاری های فرهنگی به خصوص "بدحجابی" واکنش نشان داده و برای جلوگیری از تبعات ناگوار آن اقدام اساسی صورت دهند. البته حواله کردن موضوع صرفا به "کار فرهنگی" و عدم برخورد قهری در جای مخصوص خود با این موضوع تنها به بیشتر شدن مشکل کمک می کند. برخی در جامعه هستند که عملا به دلیل تضاد با آرمان ها و ارزش های نظام مقدس جمهوری اسلامی، با تبعیّت از اهداف دیکته شده دشمنان نظام به دنبال گسترش "بدحجابی" در جامعه و شکستن عمدی هنجارهای اسلامی هستند. آنها با کپی برداری از مدل لباس ها و آرایش های هرزه های غربی از طریق ماهواره، اینترنت و ... در جامعه اسلامی وارد شده و با نمایش خود در معرض دیدگان عمومی، عفت و امنیت اخلاقی جامعه را زیرپا می گذارند. نمونه آن باند دستگیر شده ای است که عملا اعتراف به دریافت وجه برای نمایش زننده و بدحجاب خود در شهر مذهبی قم نموده اند.

لذا لازم است در کنار کار فرهنگی میان مدت و بلند مدت، نسبت به برخورد قهری با افرادی که عمدا چهره اسلامی جامعه را خدشه دار کرده و باعث اخلال در امنیت و آرامش روانی جوانان و شهروندان می شوند اقدام موثر صورت پذیرد.

در این خصوص مقام معظم رهبری که بارها در فرمایشات راهگشای خود نسبت به موضوعات فرهنگی موضع گیری صریح داشته اند نیز در جمع فرماندهان و پرسنل نیروی انتظامی فرمودند: "باید در مقابل کج روی و عمل مفسدانه فردی، اجتماعی، و سیاسی بطور قاطع برخورد شود. در برخورد با برخی افراد که تعمداً یا از روی بی توجهی چهره جامعه را از لحاظ دینی، نجابت و عفاف خارج می کنند نیز باید برخوردی قوی و صحیح انجام شود."

و این کلام فصل الخطابی است که می بایست بدون تعلل مورد نظر دولت، قوه قضائیه و دستگاه‌های مسئول به خصوص نیروی انتظامی قرار گیرد تا انشاءالله در آینده نزدیک شاهد زدوده شدن جلوه های ناپاک و آلوده ناشی از"بدحجابی" در سطح جامعه باشیم، که رفع این معضل موجب کاهش فساد و فحشاء و گناه در جامعه شده و رفع دغدغه مردم مؤمن و انقلابی، مسئولین متعهد و علماء و اولیای الهی و هم چنین دفع بلاهای الهی را در پی خواهد داشت و تلالؤ "حجاب فاطمی" و آثار و برکات آن بیش از پیش در جامعه اسلامی جلوه گری خواهد نمود.

مصطفی بخشی