دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
كدام نرم افزار برای سیر در اینترنت بهتر است
در حدود یك ماه پیش یك شركت دانماركی كه در حوزه امنیت اینترنتی فعالیت می كند مدعی شد، ۸bug در نرم افزار فایر فاكس یافته است كه احتمال دارد برخی از این bugها باعث از دست رفتن اطلاعات محرمانه كاربر بشود و برخی دیگر راه را برای ورود هكرها به داخل كامپیوتر هموار سازد.
در واقع هر روز bug های جدیدی در نرم افزارها ایجاد می شود و به همین دلیل است كه حداقل هر هفته یك بار، نرم افزار به كاربر توصیه می كند با مراجعه به سایت های خاصی به update (به روز) كردن نرم افزار بپردازد- تا این گونه امنیت لازم برای مقابله با bugهای جدید بوجود بیاید.
یكی از دلایل عمده ای كه این روزها كاربران اینترنت به جای استفاده از نرم افزار مایكروسافت برای گردش در اینترنت از نرم افزار فایرفاكس استفاده می كنند، مملو بودن نرم افزار اینترنتی مایكروسافت ازbugها است كه این bugها، كامپیوتر كاربر را آسیب پذیر می كنند.
یكی از ویژگی های مثبت نرم افزار فایرفاكس در مقایسه با نرم افزار مایكروسافت این است كه كاربر به راحتی به كدهای برنامه فایرفاكس دسترسی دارد و می تواند شخصاً به تنظیم و به روز كردن این نرم افزار بپردازد و مهم تر از همه متوجه شود كه ایراد برنامه چه بوده و چگونه این ایراد برطرف شده است.علاوه بر این كاربر می تواند با استفاده از برنامه، نسخه جدیدی از آن را طراحی كند تا مطابق با نیازهای روزانه اش باشد.
اما هنگامی كه كاربر از نرم افزار اینترنتی مایكروسافت(IE) استفاده می كند، به دلیل قفل بودن كد نرم افزار، به آن دسترسی ندارد و نمی داند كه چه مشكلی برای برنامه اش بوجود می آید و این مشكل چگونه برطرف می شود. البته شما برای به روز كردن نرم افزارهای Opensource مانند فایرفاكس لازم نیست كه شخصاً با برنامه نویسی كامپیوتری آشنایی داشته باشید چون ده ها هزار نفر از برنامه نویسان كامپیوتری در جهان به صورت داوطلبانه این كار را برای شما انجام خواهند داد.
و باز هم به دلیل عرضه نرم افزارهای Open source است كه شركت های بزرگ تولید كننده نرم افزارهای كامپیوتری (با كد قفل شده) نگران وضعیت اقتصادی خود در آینده هستند چون با ادامه این روند، فروش آنها كاهش خواهد یافت.با آن كه ویژگی های فایر فاكس بسیار بیشتر از (IE) مایكروسافت می باشد اما در حال حاضر، ۶ درصد از كاربران اینترنت در جهان از این برنامه استفاده می كنند در حالی كه ۹۰ درصد كاربران، نرم افزار IE را در كامپیوتر خود نصب كرده اند.
گفته می شود، تعداد كاربرانی كه از فایر فاكس استفاده می كنند در هر ماه یك درصد رشد خواهد كرد به همین دلیل شركت مایكروسافت در پی عرضه نسخه های جدیدتر از نرم افزار IE است تا این كه در رقابت با فایرفاكس عقب نماند. با آن كه پیش بینی می شود با عرضه نسخه جدید IE به بازار، فروش فایرفاكس و سایر نرم افزارهای Open source كاهش یابد اما تولد همین نرم افزارها باعث شده تا مایكروسافت بسیار شفاف تر با مشتریان خود برخورد كند و ضریب امنیتی برنامه های خود را افزایش بدهد.
نرم افزار Open Source
نرم افزار Open source به نرم افزاری گفته می شود كه كد منبع برنامه در اختیار كاربر قرار دارد كه با استفاده از این كد می تواند در آن تغییرات ایجاد كرده، آن را به روز كند و یا نسخه جدیدی از نرم افزار را تهیه نماید.
Bug كامپیوتری چیست؟
Bug كامپیوتری یك خطا، اشتباه و نقصان در یك برنامه كامپیوتری است كه این خطا مانع از عملكرد صحیح برنامه می شود و یا نتایج به دست آمده از اجرای برنامه كامپیوتری نادرست خواهد بود.
Bug چگونه بوجود می آید؟
وجود bug به دلیل خطاها و اشتباهاتی است كه برنامه نویس های كامپیوتری در طراحی برنامه ها و یا كدگذاری منبع برنامه مرتكب می شوند.گفته می شود، در تمام برنامه های مفید كامپیوتری، bug وجود دارد اما برنامه هایی كه بسیار خوب و با دقت نوشته می شوند، حاوی bug كمتری هستند و اگر هم bug وجود داشته باشد در عملكرد برنامه، اختلال ایجاد نمی كند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست