جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

رهبری فصل الخطاب تصمیم گیری درخصوص پرونده هسته ای


رهبری فصل الخطاب تصمیم گیری درخصوص پرونده هسته ای

شایعه سازی, جنگ روانی و تفرقه افکنی همواره جزء شیوه های رایج و مرسوم غرب بویژه ایالات متحده برای پیشبرد اهداف خود در مناطق مختلف جهان بوده است

شایعه سازی، جنگ روانی و تفرقه افکنی همواره جزء شیوه های رایج و مرسوم غرب بویژه ایالات متحده برای پیشبرد اهداف خود در مناطق مختلف جهان بوده است.

این رویکرد طی سالهای اخیر و در موضوع هسته ای ایران نیز به شدت دنبال شده است. برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دور نهم که با پایان تعلیق غنی سازی اورانیوم از سوی ایران همراه شد از شاخص ترین نمونه های شایعه پراکنی های آمریکا درخصوص مدیریت پرونده هسته ای در ایران و وجود اختلاف نظر بین مسئولان بود.

چراکه اینگونه وانمود گردید که دولت جدید بدنبال نادیده گرفتن اقدامات دولت قبلی و اتخاذ راهکارهایی است که مورد قبول سایر جریانات سیاسی در ایران نیست.

با استعفای علی لاریجانی از شورای عالی امنیت ملی این تلاش ها شدت بیشتری یافت و اخیراً نیز با انتشار مقاله ای توسط علی اکبر ولایتی، وزیر امر خارجه اسبق ایران، در تشریح دیدگاههای کلان رهبر معظم انقلاب اسلامی در عرصه مسائل بین المللی و سیاست خارجی (در روزنامه های لیبراسیون فرانسه، لوتام سوئیس و ریپوبلیکای ایتالیا) بار دیگر تبلیغات منفی در این باره آغاز گردیده است.

بنحوی که به دروغ گفته می شود در داخل نظام ایران نوعی شکاف و چند دستگی وجود دارد که جمهوری اسلامی ایران را در استیفای حقوق خود و مقاومت در برابر فشارهای آمریکا شکننده ساخته است.

متأسفانه برخی اظهار نظرهای غیر مسئولانه نیز باعث گردیده تا به جای آنکه بر وحدت و اجماع نظر داخلی افزوده گردد با صحه گذاشتن بر اظهارات فوق، موضعگیری‌های برخی مقامات کشورمان را اظهارنظر شخصی معرفی نماید.

اگرچه وجود اختلاف نظر امری طبیعی و بسترساز خلق ایده‌های جدید برای اتخاذ بهترین تصمیم‌ها و رویکردهاست اما نباید به غلط و همگام با غرب اینگونه بیان نمود که عده‌ای در داخل و بدنبال نادیده گرفتن حقوق ملت ایران و فرستادن پیام به ایالات متحده هستند.

همانگونه که مقام معظم رهبری تأکید کردند موضوع هسته‌ای یک موضوع ملی است. بحث جناح، گروه یا فرد خاصی نیست. لذا نباید آن را وارد بازی های سیاسی و جناحی ساخت.

در حقیقت ایستادن در مقابل خواست مردم از سوی هر فرد یا جناحی که صورت پذیرد نه تنها نادیده گرفتن منافع ملی است بلکه به معنای از دست دادن جایگاه خود نزد مردم و افکار عمومی است.

اگر ایران اکنون در این قله رفیع قرار گرفته که با اقتدار حق خود در غنی‌سازی اورانیوم را استیفا نماید و زورگویان را وادار به حل موضوع هسته‌ای نه با منطق جنگ؛ بلکه با گفتگو و مذاکره سازد ناشی از مدیریت صحیح، دقیق و شایسته مقام معظم رهبری است.

ایشان برجسته ترین شخصیت سیاسی در تعیین راهبردها و محورهای سیاست خارجی و پرونده هسته ای هستند و با ظرافت و براساس مشاوره های مختلف و تجربیات گذشته سیاست کلان نظام را مشخص می سازند.

وجود بازوهای توانمندی همچون مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای روابط خارجی تحت نظر رهبری باعث گردیده تا از بالاترین ظرفیت های کارشناسی کشور بهره گرفته و هیچ احتمالی در تصمیم گیری ها نادیده گرفته نشود.

هیچ مصوبه شورای عالی امنیت ملی قابلیت اجرایی ندارد مگر آنکه به تایید مقام معظم رهبری رسیده باشد. رهبر انقلاب با تاکید بر حفظ اتحاد ملی و انسجام اسلامی اظهار نظر و نقد سازنده را از بسترهای شکل دهنده به نوآوری و شکوفایی برشمرده اند.

لذا باید درنظر داشت که پرداختن به این مسأله که همه صداها را در خود خلاصه سازیم و یا اظهارات برخی مقامات کشورمان را شخصی و خارج از تصمیمات نظام بدانیم نه تنها از ظهور اندیشه های جدید جلوگیری می کند بلکه خود حاوی پیام غلطی به غرب برای تداوم مسیر کنونی فشارها و تحریم ها است.

علاوه بر این سخنانی از این دست می‌تواند عامل پیروزی‌های هسته‌ای که حفظ اجماع داخلی و پشتوانه مردمی است را سلب نماید. تجربه گذشته اثبات کرده هر زمان ملت ایران و جهان اسلام به فرموده امام راحل «وحدت کلمه» را حفظ نموده و در یک صف واحد در برابر زیاده‌خواهی غرب ایستاده، از میدان نبرد پیروز و سربلند بیرون آمده و هربار دچار تفرقه گردیده شکست خورده است.

لذا نباید اجازه دهیم که وحدت کلمه کنونی و این ذخیره ارزشمند اجماع تحت‌الشعاع هواهای نفسانی و اغراض شخصی قرار گیرد. پرونده هسته‌ای کشورمان اکنون در مقطعی حساس قرارگرفته است و قرار است طی هفته های آینده مذاکره بر سر نحوه چگونگی رفع ابهام ها و انجام غنی سازی توسط ایران آغاز گردد.

تأیید وجود اختلاف نظر یعنی تضعیف ساختن قدرت چانه‌زنی در مذاکرات و پذیرش خواسته‌های تحمیلی و نامشروع غرب. یعنی دلسرد ساختن مسئولین و مجریان کشورمان از بیان نظرات خود.

بنابراین نباید در دامی که دشمن برای ما افکنده است افتاد و هرچه بیشتر بر دامنه اختلافات داخلی افزود. کلام رهبری فصل الخطاب تصمیم گیری ها درخصوص پرونده هسته ای است و تمامی احزاب و جریانات سیاسی می بایست خود را ملزم به حرکت در این راستا نمایند.