سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
آیا مصرف داروهای MS در زمان بارداری خطرناک است
به طور کلی زنان مبتلا به MS توصیه می شوند که از مصرف داروها در زمان پیش از باردار شدن و در دوران بارداری پرهیز کنند. مطالعات و بررسی ها خطرات ممکن این داروها را در یک نگاه بازگو می کند.
مطالعات بر روی زنانی که که از اینترفریون بتا ۱a , ۱b که به صورت آونکس و بتافریون در بازار موجود است استفاده می کنند ، انجام گرفت. از آنجایی که این داروها قبلا بر روی زنان باردار مورد بررسی قرار نگرفته بود برای احتیاط بیشتر توصیه شد کسانی که قصد دارند بچه دار شوند یا دوران بارداریس را سپری می کننند ، از این داروها استفاده نکنند .
طبق تحقیقاتی که در سپتامبر ۲۰۰۵ در مجله عصب شناسی به چاپ رسیده بود نشان می داد زنانی که تحت درمان MS هستند ممکن است دچار خطرات و مشکلات وخیمی در دوران بارداری شوند و محققین توصیه می کردند که این مشکلات تاحدی کم هستند.اگر خانمی در دوران درمان، باردار شد نیازی نیست که از ترس مشکلات و نواقص تولد به دنبال سقط جنین باشد .
در مطالعات اول ۶۹ زن که هنگام مصرف اینترفریون باردار شده بودند از این تعداد ۴۱ زن در طی بارداری درمان شدند درحالیکه ۲۲ نفر در دوران بارداری از درمان فعال متوقف شدن و بازایستادند ، در هر دو گروه ۲۰ خانم باردار سر موقع فارغ شدند و بچه ها ی سالم به دنیا آوردند.
اما در گروهی که در طی بارداری تحت درمان بودند ۹ خانم به دلایل نامشخصی سقط جنین داشتند .
در مطالعات دوم که توسط دکتر جیدئون کورئن مدیر برنامه خطرات و مشکلات برای مادران در بیمارستان بچه های بیمار دانشگاه تورنتو سرپرستی می شد، محققین درجه موفقیت بارداری ۶۴ زن باردار را تحت بررسی داشتند که ۲۳ نفر از خانمها تحت درمان اینترفریون بودند .نهایتاً ۵۵ درصد از خانمهای تحت درمان اینترفریون ، بارداری موفقیت آمیز ی داشتند درصورتیکه در بین خانمهایی که دارو و درمان را متوقف کرده بودند ۸۱ درصد بارداری موفقیت آمیزی داشتند و بقیه نیز سقط کردند.
همچنین محققین طی بررسی ها دریافتند که میانگین وزن بچه های مادران تحت درمان اینترفریون کم است .
● تفسیر یافته ها
دکتر امانوئل وابیولنت و دکتر دسا سادونیک در سر مقاله ای که ضمیمه مطالهات و تحقیقات بود نوشتند : چون این آمار نشان می داد که خانمهایی که اینترفریون مصرف می کنند بیشتر در معرض بارداری های نابهنجار قرار می گیرند، نگاه ذره بینانه تر و دقیقتر نتیجه را کمی واضح تر و روشن تر می کند.
چون هر دو تحقیق روی تعداد کمی صورت گرفته بود ، تشخیص اختلاف بین گروهها سخت بود . همچنین مطالعات اول یک سری از یافته ها متضمن این بود که زنانی که اینترفریون مصرف می کردند اختلافی در توانایی باردار شدنشان نیست درحالیکه میزان سقط گروههایی که اینترفریون مصرف می کردند، بالا بود که در مقایسه با افراد سالم طبیعی و معمول بود .
در مطالعات دوم ، وابیولنت اشاره کرد : گرچه وزن نوزاد هنگام تولد کم است اما تفاوتی بین تعداد متولدین زودرس و مرگ جنین در بارداری های اخیر دیده نمی شود .
وابیولنت گفت : در مطالعات دوم در حالیکه محققین احتمال عواملی چون کشیدن سیگار و سن را که منجر به کم بودن وزن بچه می شوند را تحت کنترل داشتند عوامل بالقوه دیگری بود که مطرح نشده بود.
نهایتا چون MS می تواند چندین اعضا را در بدن تحت تاثیر قرار دهد تشخیص اینکه درمان یا خود بیماری منجر به بروز مشکلات می شود بسیار سخت و دشوار است .
وابیولنت تشریح کرد : هیچ کس نمی تواند احتمالات اینکه بیماری به تنهایی پی آمد تناسلی را تحت تاثیر قرار می دهد را نادیده بگیرد .
● آیا متوقف کردن درمان ، درست است ؟
بارداری و باروری برای بیماران MS بسیار نگران کننده است از آنجا که ۳/۲ بیماران خانمها هستند و معمولا در سنین بچه آوری تشخیص داده می شوند . بیشتر این خانمها به تغییر و اصلاح داروهای تجویز شده سعی می کنند احتمال برگشت و عود بیماری را کاهش داده و پیشرفت بیماری را کند کنند.
و لو اینکه بارداری ممکن است این فایده را داشته باشد که فرد از درمان در می رود و برای مدتی از دارو ها راحت می شود که نتیجه و پیامد خاصی برای زن حامله دارد. در حالی که مطالعات متعددی نشان داده اند که علائم ام اس در دوران بارداری کاهش می یابد و احتمال بالائی دارد که بعداز بارداری برگردد.اما کاهش احتمال برگشت و عود بیماری، با حفظ درمان در طی دوران بارداری فعلا ثابت نشده است .
کارئون گفت بسیاری از خانمهای ام اس در طی دوران بارداری مثل این است که به ماه عسل می روند.ولی بطور کلی هر کدام از موارد باید جداگانه بررسی شود .
از آنجایی که تحقیقات متعددی برای تصدیق احتمالات درست درمان اینتر فوریون در زمان بارداری لازم است تا بیماران آنرا ایمن بدانند .اما آنها نباید نگران باشند که بارداری طی درمان رخ بدهد یا نه از آنجائیکه بچه هائی که طی تحقیقات بدنیا آمده اند مشکلات قابل توجه و نقصی در تولد نداشته اند.
وابانت گفت: احتیاط کنید اینترفریون بتا و هر نوع داروی بیماریی را قبل از بارداری حد الامکان ادامه ندهید و قطع کنید. اما اطلاعاتی دردست نیست که سقط و نارس بودن جنین را در طی مصرف اینترفریون تایید کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست