چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

سخنی با شیوخ عرب


سخنی با شیوخ عرب

تحلیل عملكرد سیاست خارجی جمهوری اسلا می گویای این حقیقت است كه نوع تعامل ایران با قدرت ها و كشورهای منطقه, منحنی مناسبات ایران با دولت های عربی خاصه امارات عربی متحده را تحت تاثیر قرار داده و می دهد

بیانیه اخیر شورای همكاری خلیج فارس و برخی واكنش‌های مترتب بر آن موجب شده تا به نكاتی در این رابطه اشاره كنیم.

۱) تحلیل عملكرد سیاست خارجی جمهوری اسلا‌می گویای این حقیقت است كه نوع تعامل ایران با قدرت‌ها و كشورهای منطقه، منحنی مناسبات ایران با دولت‌های عربی خاصه امارات عربی متحده را تحت تاثیر قرار داده و می‌دهد.

هرگاه منزلت و موقعیت بین‌المللی و امنیتی جمهوری اسلا‌می در جامعه جهانی با چالش، منازعه و یا تهدید روبه رو شده است، برخی از دولت‌های عربی دچار فرصت‌طلبی شده و واكنش‌های غیرمتعارف شبیه مساله جزایر همیشه ایرانی خلیج فارس را در نوك پیكان سیاست خارجی خود قرار داده و از خود بروز می‌دهند. بنابراین روشن است كه ما در حل منازعه و تنش در جبهه بین‌الملل را باید در اولویت بیشتری به نسبت دولت‌های عرب و منطقه قرار دهیم. زیرا روابط دولت‌های عربی و منطقه‌ای با جمهوری اسلا‌می ایران تابع وضعیت و منزلت ایران در جامعه جهانی است.

۲ ) مدت‌های مدیدی است شورای همكاری خلیج فارس، چشمان خود را بر واقعیات آشكار بین‌المللی، سیاسی و تاریخی بسته است. آنها نطفه این شورای متزلزل را در آغاز جنگ عراق علیه ایران بستند. در حالی كه رژیم بعثی صدام، متجاوز به خاك ایران بود، این دولتهای عرب با حمایت همه جانبه امنیتی، اطلا‌عاتی و مالی خود از صدام عفلقی علیه انقلا‌ب اسلا‌می ایران به او در ادامه تجاوز جسارت بخشیدند. هرچند به دلیل سیاست نادرست خود، صدام با تصرف كویت و آواره نمودن رهبران آن كشور مزد آن حمایت‌ها را داد. اشتباه دیگر سیاستمداران عرب جعل واژه نادرست <خلیج عربی> است. آنها باید بدانند نام این خلیج برای همیشه تاریخ <فارس> بوده، هست و خواهد ماند و ایشان با این تحریفات تاریخی و سیاسی تنها حربه به دست دشمنان اسلا‌م و ثبات و امنیت خود و مردم منطقه می‌دهند. خطای بزرگ دیگر این سیاستمداران تازه به دوران رسیده، تكرار جعلیات نادرست درباره جزایر سه‌گانه ایرانی است.

این آقایان كافی است كمی تاریخ بخوانند. اگر قرار باشد بر تاریخ و صبغه تاریخی و قدمت جغرافیایی متمركز شویم، خیلی از كشورها متضرر خواهند شد. جمهوری اسلا‌می، وارث حكومت‌های قدیم و امپراتوری‌های كبیر است. هنوز نقشه‌های امپراتوری هخامنشی، اشكانی، ساسانی و صفویه، افشاریه و حتی زندیه و قاجار، منهدم نشده است. ملت بزرگ ایران امروز هیچ ادعایی نسبت به یك وجب از خاك دیگر دولت - ملت‌ها ندارد. اما اگر قرار باشد پرونده جزایر ایرانی بازگشایی شود، قاعدتا دولت عرب بحرین نباید چندان خرسند باشد، چرا كه سابقه این دو به هم گره خورده است .

۳) آقای محمود احمدی‌نژاد تنها رئیس‌جمهور اسلا‌می ایران است كه پس از انقلا‌ب اسلا‌می ایران و در راستای ایجاد همگرایی، در راس یك هیات عالیرتبه به امارات عربی متحده سفر كرده است. این در حالی است كه هیچكدام از روسای‌جمهور سابق علی‌رغم اعتقاد به سیاست تنش‌زدایی و سفر به دیگر كشورهای عربی به این كشور سفر نكردند.حال باید از رئیس‌جمهور پرسید با چه تحلیلی به این سفر كه موجب مشتبه شدن امر بر شیوخ عرب شده اقدام نموده است؟ و دستاورد این سفر را هر چه زودتر به استحضار افكار عمومی ایرانیان برسانند.

۴) فارغ از اختلا‌ف سلیقه‌های داخلی و جناحی، آنچه در این مرحله باید بدان پای فشرد این حقیقت است كه علی‌رغم انتقاد به برخی سیاست‌های غیرضروری دولت نهم در صحنه بین‌الملل و افزایش هزینه‌های سیاسی و بین‌المللی بر ملت ایران، در هیچ مرحله‌ای از اقتدار و حمایت از سیاست‌های كلی نظام در دفاع از تمامیت ارضی و هویت ملی و تاریخی سرزمین مقدس و منافع ملیمان كوتاه نخواهیم آمد. مطلوب است آقایان شیوخ عرب را متوجه این امر نماییم كه صدام، این دیكتاتور جنایتكار علی‌رغم دارا بودن ارتش قدرتمند و حمایت های بی‌دریغ تمامی قدرت‌های بزرگ از منظر اطلاعاتی، لجستیكی و سلاح های راهبردی از یك‌سو و حمایت‌های تمام‌عیار مالی، اقتصادی و تبلیغاتی اكثر قریب به اتفاق كشورهای منطقه قادر به تصرف یك وجب از خاك كشورمان نشد. بدیهی است اگر گزندی متوجه یك وجب از خاك سرزمینمان شود، خلیج فارس به <خلیج خون> تبدیل خواهد شد و احتمالا‌ جغرافیای سیاسی منطقه دچار تحول و تغییری خواهد گردید در صورت چنین اتفاقی ملل منطقه و از همه بیشتر دولت‌های كوچك عرب، متضرر خواهند شد. پس بیایید به هوش باشیم و با ایران عزیز بازی نكنیم كه بازی با دم شیر است.