سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
جوجه کباب آماده بخریم یا نخریم؟
هر فرد یا کارگاهی که اقدام به تهیه گوشتهای جوجهکبابی میکند باید این کار را با مجوز سازمان دامپزشکی کشور انجام دهد. در غیر این صورت، تهیه و توزیع این قبیل گوشتها غیرمجاز است. طبق تقسیمبندی که ما در این زمینه داریم مراکزی که به عنوان سوپرپروتئینی یا مراکز عرضه گوشت مرغ در سطح شهر فعالیت میکنند ۳ دسته هستند؛ یک دسته از این مراکز فقط عرضهکننده این محصول هستند.
این مراکز مسوول فنی ندارند بلکه هرازگاهی مورد بازرسی و بازدید سازمان دامپزشکی کشور و همینطور مراکز بهداشت محیط قرار میگیرند. از آنجا که این مراکز مسوول فنی ندارند، فقط میتوانند عرضهکننده محصولات باشند و خودشان نمیتوانند جوجهکبابی یا محصولات مشابه را تهیه کنند.
دسته دوم مراکزی هستند که در کنار عرضه این محصولات کارگاههایی هم دارند که در آنجا مرغها را قطعهقطعه میکنند به آن چاشنی میزنند و به صورت جوجهکباب درمیآورند. این مراکز باید حتما مسوول فنی یا دامپزشک داشته باشند.
دسته سوم مراکزی مانند قصابیها یا سوپرپروتئینها هستند که محصول جوجهکبابی خود را به صورت غیرمجاز تهیه و عرضه میکنند. نکتهای که در مورد این جوجهکبابها وجود دارد این است که متاسفانه مراکز غیرمجاز از مرغهای بیمار برای جوجهکباب استفاده میکنند در نتیجه قسمتهایی از مرغ را که بیمار بوده، مشکل داشته یا کبود و خونمرده است را جدا و از قسمتهای سالم آن برای جوجهکباب استفاده میکنند.
نکته دوم اینکه بسیاری از اوقات به جای زعفران از ترکیبهای رنگی ارزان قیمت یا حتی غیرمجاز استفاده میشود. اهمیت این موضوع تا آنجاست که تا به حال در کنگرههای دامپزشکی چند مقاله تحقیقاتی درباره این رنگهای غیرمجاز بهوسیله محققان ارائه شده است و نکته سوم این است که در محصولات غیرمجاز تاریخ تولید و انقضا مشخص نیست و فرد فروشنده اذعان میکند که محصولش تازه است در حالی که ممکن است اینطور نباشد ضمن اینکه چون به این محصول، پیاز، آبلیمو و رنگ یا زعفران اضافه میشود یک همپوشانی در بوی مواد ایجاد میشود و مصرفکننده عادی نمیتواند به راحتی به کیفیت محصول پی ببرد بنابراین افراد باید یا از محصولات بستهبندی شده مجاز و دارای مشخصات دامپزشکی و پروانه بهرهبرداری و بهداشتی خریداری کنند یا از فروشگاههایی این دسته از مواد غذایی را بخرند که مسوول فنی دامپزشکی دارند و کارگاههایی که در فروشگاه وجود دارد یک کارگاه مجاز است و زیر نظر دامپزشک فعالیت میکند. در غیر این صورت قصابیها و مغازههای معمولی مجوز تهیه و فرآوری محصولات جوجهکبابی را ندارند و خرید از آنها صحیح نیست.
دکتر آراسب دباغمقدم
متخصص بهداشت مواد غذایی و مدرس دانشگاه
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سید ابراهیم رئیسی سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور ابراهیم رئیسی سقوط بالگرد رئیسی رئیسی ایران شهادت بالگرد تبریز حسین امیرعبداللهیان دولت سیزدهم
تهران هواشناسی کنکور امتحانات نهایی شورای شهر تهران آموزش و پرورش هلال احمر سانحه بالگرد رئیسی پلیس سیل قوه قضاییه بارش باران
قیمت دلار قیمت خودرو بورس قیمت طلا خودرو بازار خودرو یارانه دلار یارانه نقدی حقوق بازنشستگان بازنشستگان ایران خودرو
سینمای ایران شهادت رئیس جمهور تلویزیون لیلا حاتمی سینما سریال آیت الله سید ابراهیم رئیسی هنرمندان شعر رسانه ملی نمایشگاه کتاب جشنواره کن
کنکور ۱۴۰۳ تجهیزات پزشکی دانش بنیان باتری
رژیم صهیونیستی روسیه جنگ غزه ترکیه اسرائیل فلسطین امیرعبداللهیان آمریکا غزه چین ولادیمیر پوتین حماس
فوتبال پرسپولیس استقلال رئال مادرید لیگ برتر باشگاه پرسپولیس لیگ برتر ایران لیگ برتر انگلیس فدراسیون فوتبال بازی باشگاه استقلال منچسترسیتی
هوش مصنوعی مایکروسافت گوگل سامسونگ اپل تبلیغات ناسا طبیعت موبایل آیفون تلفن همراه
سرطان سزارین رژیم غذایی قهوه خواب آلزایمر طول عمر کاهش وزن شادی فشار خون مغز انسان افسردگی