پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
نقش مادران در عادت كتابخوانی فرزندانشان
شاید شما هم جزو مادرانی هستید كه مایلید فرزندتان كتاب بخواند و مطالعات غیر درسی بیشتری داشته باشد، ولی متأسفانه او به كتابخوانی راغب نیست و ترجیح می دهد كه به جای مطالعه، مثلاً تلویزیون نگاه كند. به عنوان یك مادر مهمترین كاری كه باید انجام دهید، این است كه لذت كتاب خواندن را در كودكتان ایجاد كنید. تماشای تلویزیون، انجام بازیهای كامپیوتری و سایر فعالیتها، كودكان را از كتاب خواندن باز می دارد، ولی یافتن راهی برای حل این مشكل دشوار نیست. بدین منظور می توانید پیشنهادات زیر را به كار ببرید:
۱- به عنوان نقطه شروع دنبال مطالبی باشید كه احتمال می دهید كودك شما به مطالعه آنها علاقه نشان می دهد.
۲- انواع و اقسام متون خواندنی مانند كتابها، مجلات و كاتالوگهایی با عكسهای رنگی را در معرض دید كودكان قرار دهید.
۳- دقت كنید كه چه چیزهایی توجه كودك شما را به خود جلب می كند. حتی ممكن است كه فقط نگاه كردن به تصاویر كتاب برای وی جذابیت داشته باشد. اگر چنین بود، قسمتی از متن را با صدای بلند برایش بخوانید یا درباره موضوعات دلخواه او مطالب بیشتری تهیه كنید.
۴- به كودك خود نشان دهید كه اوقات فراغت خود را با كتاب خواندن پر می كنید و از این كار لذت می برید.
۵- او را به طور مرتب به كتابخانه یا كتابفروشی ببرید و با هم به دنبال كتابهای مربوط به بخش كودكان باشید. می توانید از مسؤول كتابخانه بخواهید كه در زمینه پیدا كردن كتابها و مجلات مورد علاقه كودكان به شما كمك كند.
۶- كودكان بزرگتر را تشویق كنید كه برای خواهر یا برادر كوچكتر از خود كتاب بخوانند. آنها از اینكه شنوندگان مهارت هایشان را تحسین كنند، لذت می برند.
۷- از زمانهای مشخصی را برای مطالعه در نظر بگیرید كه از زمان انجام تكالیف مدرسه جدا باشد. به طور مثال، ۲۰ دقیقه قبل از خواب، بعد از خوردن شام یا هر وقت دیگری كه با توجه به برنامه خانوادگی شما، مناسب است. ۱۰ دقیقه مطالعه آزاد در یك روز به پیشرفت مهارتها و عادات مطالعه فرزند شما كمك می كند.
۸- برای كودك با صدای بلند كتاب بخوانید، بویژه كودكی كه به علت عدم داشتن مهارت روخوانی نسبت به كتاب خواندن بی میل است. لذت ناشی از گوش كردن به صدای شما می تواند اشتیاق اولیه برای خواندن كتاب را به كودك شما بازگرداند.
۹- فرزند خود را تشویق كنید كه یك قسمت جالب از كتاب، مطلب كوتاهی از روزنامه یا نوشته خنده داری را برایتان بخواند. هنگامی كه بلند بلند می خواند توقع نداشته باشید كه همه لغات را درست ادا كند. حتی كتابخوانهای خوب هم گاهی كلمات را جا می اندازند یا اشتباه تلفظ می كنند.
۱۰- كتاب و مجلات مورد علاقه اش را در موقعیتهای مناسب به او هدیه دهید.
۱۱- مكان ویژه ای را برای كودك در نظر بگیرید تا كتابهایش را در آنجا بگذارد.
۱۲- گاهی اوقات كتابهای سرگرم كننده و خنده دار را در اختیار كودك قرار دهید. خواندن لطیفه، معما، چیستان یا یك متن خنده دار با صدای بلند هم می تواند جنبه دیگری از مطالعه باشد.
۱۳- اگر به موضوعی علاقه نشان می دهد تجربیات تازه در زمینه این موضوع در اختیارش قرار دهید. برای مثال اگر از خواندن كتابی درباره دایناسورها لذت می برد، او را به موزه های تاریخ طبیعی ببرید.
۱۴- انگیزه لازم برای كتاب خواندن را در كودك خود ایجاد كنید. به طور مثال به او بگویید كه اگر كتابی را تا آخر بخواند، او را برای تماشای فیلم به سینما می برید. همچنین به او كمك كنید كه برنامه روزمره اش را طوری تنظیم كند تا وقت بیشتری برای مطالعه آزاد داشته باشد.
۱۵- تماشای تلویزیون را برای كودكان محدود كنید تا وقت خود را به انجام فعالیتهای دیگری از جمله كتاب خواندن اختصاص دهند، ولی هرگز از تلویزیون به عنوان پاداشی برای خواندن كتاب یا مجازاتی برای كتاب نخواندن، استفاده نكنید.
آناهیتا درودیان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست