چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
گردن دردهای خطرناک
ستون فقرات هم مثل هر ساختمان دیگر بهطور طبیعی در معرض تغییرات ناشی از افزایش سن است اما برخی مسایل مثل حرکات بیش از حد یا ناصحیح، استفاده نادرست، سوانح رانندگی که باعث خمیدگی ناگهانی سر به جلو و سپس عقب میشوند (Wiplash)، کارهای سنگین، حمل وسایل و اشیا روی سر (که در جامعه روستایی ما شایع است)، اختلالات مادرزادی و... سرعت و شدت پیدایش این تغییرات را بیشتر میکنند. از جمله این تغییرات میتوان به تغییر ساختمان دیسک بین مهرهای، برجسته شدن آن به داخل کانال نخاعی یا سوراخهای بین مهرهای، پیدایش خارهای استخوانی در لبه مهرهها (اوستئوفیت) و حتی تغییر شکل و به هم خوردن انحنای طبیعی آنها اشاره کرد. هر کدام از این تغییرات، بسته به محل، میتوانند باعث فشار بر ریشههای عصبی یا حتی نخاع شوکی شوند و بیمار را علامتدار کنند.
علایم اسپوندیلوز گردنی
اغلب بیماران با درد و محدودیت حرکتی ناحیه گردن مراجعه میکنند. بسته به محل فشار، ممکن است علایم محدود به اندام فوقانی باشند. علایم شایع عبارتند از: بیحسی، درد تیرکشنده به شانه یا دست و خصوصا پشت سر و کاهش قدرت عضلانی، یا اینکه اندام تحتانی را درگیر کنند و علایمی مثل سفتی و اختلال در قدرت عضلانی پاها، اختلالات حسی، بیاختیاری یا احتباس ادرار و مدفوع و بعضا علایم در هر چهار اندام مشاهده میشوند. برخی از سر دردها خصوصا سردردهای تیر کشنده از پشت سر که با حرکات یا برخی وضعیتهای خاص پدید میآیند، درد بین دو کتف و درد شانهها نیز از جمله علایمی هستند که میتوانند در اثر اسپوندیلوز مشاهده شوند و متاسفانه پاسخ کمتری به درمان میدهند. برای بررسی و تایید تشخیص اسپوندیلوز گردن میتوان از عکس رادیوگرافی ساده در چهار جهت، سی.تی.اسکن و ام.آر.آی استفاده کرد که هر یک ارزش خاص خود را دارند.
اصول درمانی
بستن یقههای طبی مخصوص و محدود کردن حرکات گردن برای مدت کوتاه میتواند از شدت درد بکاهد، حرکات درمانی با احتیاط و فیزیوتراپی نیز در بسیاری از موارد مشکلات بیمار را کاهش میدهند اما در برخی موارد خصوصا در صورت وجود علایم عصبی یا شواهدی به نفع فشار بر نخاع، انجام عمل جراحی، کمک زیادی به بیمار خواهد کرد و علاوه بر کاهش درد از پیدایش علایم عصبی شدیدتر جلوگیری خواهد کرد. انجام یک سری حرکات کششی و تقویتی میتواند از پیدایش دردهای گردن و شانه جلوگیری کرده و درصد زیادی از موارد را بهبود بخشد.
دکتر مجید ظهرابی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست