شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

برج ایفل، پربازدیدترین بنای توریستی دنیا


برج ایفل، پربازدیدترین بنای توریستی دنیا

برج ایفل (La Tour Eiffel) که حالا ۱۲۶ سال دارد و نماد فرانسه و پاریس است، این برج در کنار «موزه لوور» و «کاخ ورسای» از جاذبه‌های اصلی گردشگری فرانسه است.

ماجراهای جالبی دارد؛ از اعتراض‌های گسترده به ساختش تا این‌که نماد فرانسه شد، از پربازدیدترین بنای دنیا بودن و ثبت شدن در میلیون‌ها عکس تا تبدیل شدن به وسیله‌ای برای خودکشی و حتی به عقد یک زن درآمدن!

برج ایفل (La Tour Eiffel) که حالا ۱۲۶ سال دارد و نماد فرانسه و پاریس است از ابتدای راه‌اندازی‌اش در سال ۱۸۸۹ تا امروز، در میان بناهای دنیا بیش‌ترین تعداد بازدیدکننده‌ را داشته است. این برج در کنار «موزه لوور» و «کاخ ورسای» از جاذبه‌های اصلی گردشگری فرانسه است.

ایفل با حدود ۳۰۰ متر ارتفاع، در کنار رود «سِن» و پارک «شان دو مارس»، روز و شب پذیرای گردشگران زیادی است. مردم در اطراف ایفل و در پارک زیر آفتاب می‌نشینند. شبِ ایفل هم زیبایی خاص خودش را دارد. با تاریک شدن هوا، چراغ‌های برج روشن می‌شود و در سیاهی شب چراغ‌های چشمک‌زن ایفل شادی گردشگران را به همراه دارد.

بازدیدکننده‌های ایفل بعضی‌ها رو به برج روی چمن‌ می‌نشینند و از خودِ آن و یا در کنارش، عکس می‌گیرند. برخی هم در صف‌های طولانیِ پله و آسانسور می‌ایستند تا از برج بالا بروند و پاریس را از بالای ایفل ببینند. قایق‌های حامل مسافران هم که روی رود سِن هستند در مسیرشان به برج نزدیک می‌شوند و این‌جا هم جایی است که عکس‌های زیادی گرفته می‌شود.

رود سن و برج ایفل

اما ایفل که در زمان ساخت بلندترین بنای دنیا بود، این جایگاهی را که امروز دارد، نداشت. این برج که توسط گوستاو ایفل در صدمین سالگرد انقلاب فرانسه و برای نمایشگاه جهانی سال ۱۸۸۹ در مدت زمان حدود دو سال ساخته شد، حضورش در پاریس با اعتراض گسترده جمعی از هنرمندان و روشنفکران فرانسوی مواجه شد. حدود ۳۰۰ نفر از نویسندگان و دیگر هنرمندان فرانسه در نامه‌ای اعتراض‌آمیز برچیده شدن برج ایفل را خواستار شدند. اما این سازه که به آن «لاشه فلزی» هم گفته‌اند، در پاریس ماندگار شد و حالا بیش‌تر از هر چیز و هرجای دیگری فرانسه را با آن می‌شناسند.

از مسائل جالب توجه درباره ایفل، ساخت کپی از آن در چند شهر، خودکشی و آویزان شدن به نشانه اعتراض، تهدید به بمب‌گذاری و تعطیلی، همچنین ساخت موسیقی از صدای برج است. چند سال پیش هم یک زن آمریکایی با برج ایفل ازدواج کرد! او خود را به عقد این برج درآورد و نام فامیلش را هم به «ایفل» تغییر داد. یک ماجرای جالب دیگر برج «ایفل» هم فروش آن توسط یک کلاهبردار است که در سال ۱۹۲۵ و در زمان رکود اقتصادی پاریس با جعل مدارکی، این برج را به یکی از آهن‌فروشان مشهور فرانسه فروخت.

نمای برج ایفل از دیوار صلح

ایفل آن‌قدر مشهور است که در کشورهای دیگر مثل ایران هم در جاهای زیادی ردی از آن به چشم می‌خورد؛ مجسمه‌ها، ماکت‌ها، پوسترها و انواع وسایل مختلفی که با الهام از ساختار این برج ساخته و تولید می‌شود در بسیاری جاها به چشم می‌خورد؛ همان‌طور که در پای برج هم دست‌فروش‌ها جاکلیدی‌ها و مجسمه‌های مختلفی را از آن می‌فروشند و در مغازه‌های پاریس انواع نقاشی و کارت‌پستال و لوازم مختلف را با طرح این برج ارائه می‌کنند.

بر اساس اطلاعات موجود، برج ایفل که ۱۸هزار قطعه آهنی و حدود سه میلیون پیچ و مهره و میخ پَرچ در ساخت آن به کار رفته، سالانه پذیرای هفت میلیون گردشگر است که ۷۵ درصد از آن‌ها خارجی هستند.

برج ایفل در پاریس