دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

شروع مدرسه در ۳۰ نمای سلامت


شروع مدرسه در ۳۰ نمای سلامت

آغاز سال تحصیلی جدید برای والدین و دانش آموزان هم می تواند هیجان انگیز و هم نگران کننده باشد

آغاز سال تحصیلی جدید برای والدین و دانش‌آموزان هم می‌تواند هیجان‌انگیز و هم نگران‌کننده باشد...

مخصوصا برای کودکانی که برای اولین‌بار وارد مدرسه می‌شوند یا دانش‌آموزان در سنین دبستان. اگرچه دانش‌آموزان برای دیدن دوستان قبلی ذوق‌زده هستند اما در مورد معلمان جدید و در برخی موارد در مورد مدرسه جدیدی که به آن وارد می‌شوند، نگران هستند اما با راهکارهایی ساده می‌توان شروع مدرسه و سال تحصیلی را برای دانش‌آموزان، ساده و به یادماندنی کرد. نکاتی دیگر نیز وجود دارد که هم والدین و هم مسوولان مدرسه برای حفظ سلامت و ایمنی دانش‌آموزان باید مدنظر داشته باشند. این مطلب نگاهی می‌اندازد به همین نکات مهم.

۱)به ‌خاطر داشته باشید که فرزند شما تنها دانش‌آموزی نیست که اولین روز رفتن به مدرسه برایش سخت است. اضطراب روز اول امری طبیعی است و والدین و معلمان باید بیشتر تلاش کنند تا دانش‌آموزان احساس راحتی داشته باشند.

۲)به جنبه‌های مثبت شروع مدرسه اشاره کنید. این کار برای دانش‌آموز بسیار جالب است. به او بگویید که دوستان قدیمی‌اش را می‌بیند و افراد جدیدی را هم ملاقات می‌کند. ورود به مدرسه خاطرات سال‌‌های قبل را تازه می‌کند و می‌تواند همه‌چیز را برای والدین اش تعریف کند.کودکی را در همسایگی خود که همسن فرزند شما باشد،‌ پیدا کنید طوری که او بتواند در راه خانه و مدرسه یا در اتوبوس با او صحبت کند.

۳)اگر احساس می‌کنید می‌توانند در مسیر مدرسه با هم پیاده‌روی کنند به آنها اجازه دهید که روز اول با هم به مدرسه بروند.

۴)انتخاب کوله‌پشتی و کیف مناسب یکی از دغدغه‌های والدین و دانش‌آموزان است. بنابراین کوله‌پشتی‌ای را انتخاب کنید که بند پهن و پدمانندی داشته باشد تا عضلات شانه کودک دچار آسیب نشود.

۵)کیف یا کوله باید سبک باشد. کوله یا کیفی را تهیه کنید که باوجود اینکه همه وسایل کودک در آن جا می‌شود،‌ بیش از حد سنگین نشود. وسایل سنگین را نزدیک به مرکز کوله قرار دهید. وزن کوله نباید سنگین‌تر از ۱۰ تا ۲۰ درصد وزن بدن کودک باشد.

۶)به فرزند خود بگویید که همیشه هر دو بند کوله را روی شانه‌های خود بیندازد. استفاده از یک بند می‌تواند به عضلات شانه صدمه وارد کند.

۷)کوله‌هایی که دارای چرخ هستند هم ممکن است انتخاب خوبی برای دانش‌آموزانی باشد که باید وسایل سنگین را حمل کنند. توجه کنید که حمل این کوله‌ها از پله و در برف برای دانش‌آموزان سخت است.

۸)به یاد داشته باشید که بسیاری از حوادث در مسیر مدرسه برای کودکان اتفاق می‌افتد. بنابراین اگر دانش‌آموز شما قرار است با اتوموبیل رفت‌و‌آمد کند به او بگویید که باید از کمربند ایمنی استفاده ‌کند. مطمئن شوید که او نحوه استفاده از کمربند ایمنی را می‌داند و آن را به‌طور صحیح نصب می‌کند. سعی کنید از اتوبوس یا سرویسی استفاده کنید که حتما تمام صندلی‌های آن دارای کمربند ایمنی باشد.

۹)به دانش‌آموز خود یاد دهید تا زمانی که اتوبوس کاملا متوقف نشده، نباید کمربند ایمنی خود را باز کند.

۱۰)هنگام سوار شدن به اتوبوس تا زمانی که کاملا متوقف نشده به آن نزدیک نشود.

۱۱)به دانش‌آموز خود یاد دهید داخل اتوبوس حرکت نکند.

۱۲)مطمئن شوید که دید راننده در اتوبوس کاملا واضح است.

۱۳)کمربند ایمنی باید مناسب سن‌ دانش‌آموز باشد و کمربند به‌طور صحیح بسته شود طوری که کمربند در عرض قسمت میانی قفسه‌سینه و شانه عبور کند و نه گردن و گلو.

۱۴)تعداد دانش‌آموزان نباید از تعداد صندلی ‌اتوبوس بیشتر باشد.

۱۵)دانش‌آموزان نباید در صندلی جلو بنشینند.

۱۶)راننده نباید هنگام حرکت از تلفن همراه استفاده کند و مکالمه باید محدود شود.

۱۷)راننده سرویس مدارس باید از نظر سلامت جسمی، روانی و نداشتن اعتیاد مورد گزینش قرار گیرد.

۱۸)خودروهایی که برای سرویس مدارس درنظر گرفته می?شوند باید از نظر وجود نقص فنی، سالم بودن درها و... توسط افراد ذی‌صلاح بررسی شوند.

۱۹)محل پارک سرویس نباید طوری باشد که دانش‌آموز مجبور شود از عرض خیابان رد شود.

۲۰)مطمئن شوید مسیری که قرار است دانش‌آموز تا رسیدن به مدرسه در آن پیاده‌روی کند کاملا ایمن است و او مسیر را کاملا می‌شناسد.

۲۱)سعی کنید قبل از اینکه او تنها مسیر را پیاده‌روی کند، یکی، دو بار او را با خود به مدرسه ببرید. مخصوصا اگر کودک شما خیلی کوچک است.

۲۲)مطمئن شوید که فرزندتان مهارت عبور از خیابان را به خوبی می‌داند.

۲۳)لباس رنگ روشن به او بپوشانید که تا جایی که امکان دارد قابل دیدن باشد.

۲۴)برای عبور از خیابان به کودک آموزش دهید که ابتدا یک مکان خلوت و مناسب برای عبور پیدا کند.

۲۵)به او بگویید که در مرحله بعد همان جا در پیاده‌رو کنار خیابان بایست.

۲۶)به او بگویید که در مرحله بعد به دقت به دو طرف خیابان نگاه کن و به صدای ماشین‌ها گوش بده.

۲۷)به او بگویید که در مرحله بعد اگر ماشین در حال عبور است صبر کن تا عبور کند و دوباره به ۲ سمت خیابان نگاه کن (اول به سمت چپ خیابان، اگر خودرو در حال عبور است صبر کن تا بگذرد).

۲۸)به او بگویید که وقتی عبور و مرور ماشین‌ها قطع شد، مستقیما از عرض خیابان عبور کن و تا وسط خیابان برو سپس به سمت راست نگاه کن و وقتی عبور و مرور خودروها قطع شد مستقیما عرض خیابان را رد کن.

۲۹) به او بگویید که حین عبور نیز به اطراف نگاه کن و به صدای ماشین‌ها گوش بده.

۳۰)سیاری از مدارس تغذیه دانش‌آموزان را فراهم می‌کنند اما در برخی مدارس وعده‌های غذایی یا میان‌وعده‌ها توسط والدین فراهم می‌شود. معمولا برنامه غذایی سالم در مدارس اجرا می‌شود اما می‌توانید از مسوولان مدرسه بخواهید که تغذیه سالم برای دانش‌آموزان فراهم کنند. میوه‌های سالم، محصولات لبنی کم‌چرب، و آبمیوه‌ها بهترین میان‌وعده‌های غذایی هستند. خوردن نوشابه خطر چاقی را تا ۶۰ درصد در دانش‌آموزان افزایش می‌دهد.

منبع: Healthy Children

ترجمه: مهتاب غلامی