جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

ارتباط مصرف گوشت قرمز و افزایش خطر سرطان


ارتباط مصرف گوشت قرمز و افزایش خطر سرطان

سال هاست که متخصصان سلامت پی برده اند که مصرف گوشت قرمز خطر بروز سرطان را افزایش می دهد. اما علت آن را تا امروز نمی دانستند.

سال هاست که متخصصان سلامت پی برده اند که مصرف گوشت قرمز خطر بروز سرطان را افزایش می دهد. اما علت آن را تا امروز نمی دانستند. برخلاف آن چه محققان تصور می کردند، چربی و کلسترول گوشت قرمز یا روش پخت آن خطر بروز سرطان را افزایش نمی دهد، بلکه قند موجود در آن در بروز این بیماری نقش دارد.

محققان آمریکایی دریافته اند، علت این که گوشت قرمز خطر سرطان را افزایش می دهد، مولکول قند به خصوص «Neu۵Gc» است که به طور طبیعی در بدن انسان وجود ندارد. با ردیابی کردن این مولکول قند، سیستم دفاعی به آن حمله می کند و التهاب بر اثر این حمله است که به مرور زمان، خطر بروز سرطان را افزایش می دهد. «Neu۵Gc» در گوشت گاو و گوسفند وجود دارد اما در گوشت مرغ و ماهی موجود نیست. این مولکول در خاویار، شیر پرچرب و برخی از انواع پنیر نیز موجود است.

به گفته متخصصان، این مولکول قند مانند گازوئیل روی آتش عمل می کند، یعنی به طور مستقیم سرطان ایجاد نمی کند بلکه خطر بروز بیماری را افزایش می دهد. سوالی که پیش می آید، این است که آیا باید از خوردن گوشت دست کشید؟به گفته متخصصان، کافی است مصرف گوشت قرمز را به هفته ای ۲ یا ۳وعده محدود کنید.