یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
چطور به خودمان انگیزه بدهیم
● چطور به خودمان انگیزه بدهیم تا طبق برنامه ریزیمان عمل کنیم؟
میخواهید از شنبه ورزش کنید، از شنبه رژیم بگیرید، از شنبه زبان انگلیسیتان را تقویت کنید، سراغ کتابهای نخوانده و خاک گرفته کتابخانه بروید، همین شنبه به یکی از دوستان قدیمیسری بزنید اما... این کار را نمیکنید. دلتان میخواهد این کارها را انجام بدهید اما انرژی و انگیزه لازم برای انجام کار و شور و اشتیاق کافی برای برداشتن قدم اول را ندارید.
انگار منتظرید تا یک نفر بیاید و شما را کشف کند، به شما انگیزه بدهد و تشویقتان کند. چرا منتظرید؟ چه کسی بهتر از خودتان؟ پیشقدم شوید، به خودتان انگیزه بدهید و قدم اول را با شور و شوق و انرژی بردارید؛ شک نکنید که موفق خواهید شد.
انگیزهدادن به خود یا خودبرانگیزی وقتی اتفاق میافتد که فردی میخواهد به هدفی برسد و کاری را انجام بدهد و به طور درونی، انگیزه شروع و انجام این کار را داشته باشد.
گاهیوقتها خیلی مشکل است که به خودمان انگیزه بدهیم و به چیزهایی که دلمان میخواهد، برسیم.
میل طبیعی، ما را به طفرهرفتن و کار را به وقت دیگری موکولکردن، ترغیب میکند. زندگی به نظرمان همین چیزهای ساده میآید و به وضع موجود راضی میشویم؛ شغلی برای رفتن سر کار، خانهای برای تمیزکردن، فهرستی برای خریدرفتن، تلویزیونی برای تماشاکردن و... همین فکر، انتظارات ما را از خودمان کم کرده و فکر بهبود را از سرمان بیرون میکند؛ فکرهایی مثل خواندن یک کتاب جدید و گنجاندن ورزش روزانه در برنامه زندگی و شروع یک فعالیت هنری جدید.
● عادتها و روزمرگیها
بهنظر میرسد ما خوب بلدیم برای ورزش نکردن و نخواندن یک کتاب، بهانه بتراشیم اما اگر بتوانیم خودمان را به انجام این کارها عادت دهیم، مشکل حل میشود. عادتها و روزمرگیها خیلی هم بد نیستند. واقعیت این است که ما خودمان خالق عادتها و روزمرگیهای زندگیمان هستیم.
این ما هستیم که به خودمان اجازه میدهیم به انجام کاری عادت کنیم. شاید در شروع سخت باشد اما مدتی نمیگذرد که از انجام آن کار لذت میبریم. اکثر ما در کودکی از مسواک زدن و حمام رفتن خوشمان نمیآمد اما وقتی به انجام آن عادت کردیم، خیلی دربارهاش فکر نمیکنیم و فقط آن را انجام میدهیم.
● چطور به خودمان انگیزه بدهیم؟
برای اینکه بتوانید به خودتان انگیزه بدهید و به اهدافتان برسید، ابتدا لازم است خوب فکر کنید و از خودتان بپرسید اگر به انجام کار موردنظرتان عادت نکنید، چه اتفاقی میافتد و نتایج پشت گوش انداختن و انجام ندادن این کار چیست.
▪ در اینجا نکاتی درباره اینکه چطور میتوانید به خودتان انگیزه بدهید را با هم مرور میکنیم.
۱) تصمیم بگیرید چه میخواهید
بدون داشتن هدف و مقصد، خیلی مشکل است که بتوانید به خودتان انگیزه بدهید؛ بنابراین لازم است هدفتان را مشخص و درباره راههای رسیدن به آن تصمیمگیری کنید، سپس آن را به بخشهای کوچکتر تقسیم کرده تا راحت تر بتوانید از عهده انجام آن بربیایید.
۲) پیشرفتتان را اندازهگیری کنید
برای نشاندادن میزان پیشرفتتان، نتایج کارهایی که انجام میدهید را در دفتری ثبت کنید. این کار به شما نشان میدهد چقدر با هدف فاصله دارید و چقدر به آن نزدیک شدهاید. دیدن و نگاهکردن به نتایج ثبت شده در این دفتر به شما انگیزه میدهد تا به تلاشتان ادامه دهید.
۳) از تصاویر، شعارها و جملات الهامبخش استفاده کنید
تصاویر، شعارها و جملات الهامبخش و انگیزهدهنده را روی در یخچال یا هر محل دیگری که در معرض دیدتان است، قرار دهید. دیدن تصاویر افرادی که شما میخواهید به هدفی که آنها رسیدهاند، برسید، به شما انگیزه میدهد و نشان میدهد هدفی دستیافتنی و واقعی انتخاب کردهاید. یک شعار یا جمله کوتاه مثل «تو میتوانی» یا «ادامه بده» هم میتواند انگیزه لازم برای پیشرفت را به شما بدهد.
۴) علت انتخاب هدف را به خودتان یادآوری کرده و به نتایج آن توجه کنید
به خودتان یادآوری کنید که چرا میخواهید به این هدف برسید. این کار، علت کارهایی که انجام میدهید را به شما یادآوری میکند. خیلی طبیعی است که گاهی فعالیتمان کم شود؛ علت این است که گاهی فراموش میکنیم چه هدفی داریم. یک بهانه برای یادآوری هدف، تنها چیزی است که ما برای تقویت انرژی و تلاش دوباره به آن نیاز داریم.
۵) آن را به شکل عادت درآورید
وقتی به مقصد و اهدافتان رسیدید، سعی کنید به انجامدادن آن عادت کنید و آن را جزئی از برنامه روزمرهتان قرار دهید. اگر این هدف، ورزش یا تغذیه مناسب است، آن را ادامه دهید؛ اگر کار و تلاش برای پیشرفت و ارتقای شغلی یا هر چیز دیگری است، آن را جزئی از برنامه روزمرهتان قرار دهید. وقتی به انجام کاری عادت کنید، آن کار به شکل طبیعت دوم شما درمیآید و دیگر لازم نیست به آن فکر کنید.
ـ نکته: اگر از آن دسته افرادی هستید که زیاد و به مدت طولانی و سازماندهی شده و طبق برنامه کار میکنند، نکاتی هست که باید از آن باخبر باشید. شما با این کار ممکن است انگیزهتان را به خطر بیندازید بنابراین بهتر است کمی به خودتان استراحت دهید و مدت کوتاهی از کار و فعالیت دور شوید و پس از آن، دوباره به کار و فعالیت ادامه دهید. موقعیت و شرایط را تغییر دهید و برای زمان و ساعات کارتان برنامه داشته باشید و سعی کنید طبق برنامه به کارتان بپردازید؛ این کار انرژی شما را تقویت میکند و دید تازهای نسبت به موضوع به شما میدهد.
● جملات امیدبخش
همانطور که گفتیم، برای رسیدن به اهدافتان لازم است همیشه راهی برای انگیزهدادن به خودتان پیدا کنید. یک راه این است که بدانید دیگران چطور این کار را انجام میدادهاند و چه دیدی نسبت به انگیزه داشتهاند؛ در اینجا نقل قول هایی از افراد موفق ذکر میکنیم.
معجزه یا قدرتی که موجب میشود عده کمی به پیشرفتهای بزرگ برسند، این است که آنها متوجه خلاقیت، پشتکار و مداومت موجود در قدرت تلقین شدهاند. (مارک تواین)
بیشتر افراد فرصتها و موفقیتها را از دست میدهند، چون فرصتهای طلایی در کارها و روزمرگیهای زندگی، پنهان شده و دیده نمیشوند. (توماس ادیسون)
شیرین قاصدک
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست