شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
۱۰ کلید اصلی تربیت فرزندان
خیلی مهم است که به طریقی فرزندانمان را تربیت کنیم که با دادن انگیزه درونی، بالا بردن اعتماد به نفسشان، و ایجاد حس دوست داشته شدن در آنها، مسئولیت پذیری را به آنها آموزش دهیم. اگر فرزندانمان به این طریق تربیت شوند، به هیچ وجه برای ایجاد حس قدرت و تعلق در خودشان، به گروههای فاسد، موادمخدر و سکس روی نمیآورند.
۱۰ راهکاری که به والدین کمک میکند از روشهایی استفاده کنند که حس سلامت و امنیت فرزندانشان را تضمین میکند
۱) زمانی را خالص و کامل به فرزندتان اختصاص دهید
اعتماد به نفس فرزند شما شدیداً تحت تاثیر کیفیت زمانی است که با او میگذرانید نه مقدار آن زمان. با زندگیهای پرمشغله امروز نمیتوانیم ۱۰۰% تمرکز و توجهمان را به فرزندمان اختصاص دهیم. خیلی وقتها وقتی فرزندمان سعی میکند با ما ارتباط برقرار کند، وانمود میکنیم که به حرف هایشان گوش میکنیم. اگر نتوانیم در طول روز زمانی را خالص و کامل با فرزندمان بگذرانیم، مطمئناً شروع به بدرفتاری میکند. توجه منفی در ذهن بچهها خیلی بهتر از بیتوجهی است.
همچنین خیلی مهم است که احساسات فرزندانتان درست یا غلط نیستند. مثلاً وقتی دخترتان به شما میگوید که، "مامان تو با من وقت نمیگذرانی" در حالی که تازه با او بازی کرده اید، بدانید که او فقط احساسش را با شما در میان گذاشته است. پس بهتر است که در این اوقات برای احساسات فرزندتان ارزش قائل شوید و به او پاسخ مثبت دهید.
۲) حرف نزنید، عمل کنید
آمار نشان میدهد که در روز بیشتر از ۲۰۰۰ خواسته از فرزندانمان داریم. پس عجیب نیست که بیشتر بچه هایمان دیگر صدای پدر و مادرشان را نمیشوند. به جای غر زدن و فریاد کشیدن سر بچهها، از خودتان بپرسید، "چه کار باید بکنم؟" مثلاً، اگر سر پسرتان غر زده اید که چرا وقتی جورابهای کثیفش را درمی آورد آنها را توی هم گلوله نمیکند تا بفهمید کدام ها کثیف هستند، از این به بعد فقط جوراب هایی که در هم گلوله شدهاند را بشویید. دو صدگفته چون نیم کردار نیست!
۳) با روشهای درست اجازه بدهید فرزندتان احساس قدرت کند
اگر شما این کار را نکنید خودشان راههای نادرستی برای احساس قدرت کردن پیدا میکنند. راههایی که میتوانید از طریق آن باعث شوید احساس ارزشمند بودن و قدرت داشتن کنند این است که به آنها اجازه انتخاب بدهید، اجازه بدهید در حساب کتاب هایتان کمکتان کنند، در پختن غذا کمکتان کنند یا در خرید کردن. یک بچه دو
ساله میتواند ظرفهای پلاستیکی یا سبزیجات را بشوید. بیشتر وقتها ما کارهای بچهها را انجام میدهیم در حالی که خودشان خیلی خوب از پس آن برمی آیند.
۴) از عواقب طبیعی استفاده کنید
از خودتان بپرسید اگر در این اتفاق دخالت نمیکردید چه میشد؟ وقتی بی خود در کاری دخالت میکنیم، شانس درس گرفتن از عواقب کارشان را از بچهها میگیریم. وقتی اجازه بدهیم که عواقب کارشان به طور طبیعی اتفاق بیفتد، رابطه مان با فرزندمان هم به خاطر غر زدنها و سرزنشها خراب نمیشود. باید اجازه بدهیم بچهها خودشان راه حلی برای مشکلشان پیدا کنند.
۵) از عواقب منطقی استفاده کنید
خیلی وقتها اتفاقی که ممکن است در پس یک رفتار به وجود آید به آینده دور مربوط میشود. در این گونه موارد، نتایج و عواقب منطقی یک عمل بسیار موثر هستند. برای تاثیرگذاری، آن نتیجه باید کاملاً به آن رفتار مربوط باشد. مثلاً اگر فرزندتان فراموش میکند ویدئویی که کرایه کرده بود را برگرداند و شما او را یک هفته تنبیه میکنید، این فقط در او ایجاد خشم میکند. اما اگر خودتان ویدئو را برایش برگردانید و کرایه آن را از پول تو جیبیاش کم کنید آن وقت با نتیجه منطقی کارش مواجه میشود.
۶) از دعوا و مشاجره دوری کنید
اگر فرزندتان روی اعصابتان راه میرود یا بیادبانه با شما حرف میزند به هیچ وجه عصبانی نشوید و از کوره در نروید. فقط کافی است که اتاق را ترک کنید یا تهدیدش کنید که اگر یک بار دیگر کارش را تکرار کند، اتاق را ترک میکنید.
۷) فعل را از فاعل جدا کنید
هیچ وقت به فرزندتان نگویید که بد است. این کار اعتماد به نفس او را خدشهدار میکند. به فرزندتان کمک کنید تشخیص دهد که این طور نیست که دوستش نداشته باشید بلکه رفتار اوست که نمیتوانید تحمل کنید. برای اینکه فرزندتان اعتماد به نفس سالمی داشته باشد، باید بداند که تحت هر شرایط او را دوست دارید. با گرفتن محبتتان از بچه نمیتوانید به او انگیزه دهید.
۸) هم مهربان باشید هم قاطع
تصور کنید که به بچه ۵ ساله تان گفته اید که اگر سر وقت حاضر نشود همانطوری او را بغل کرده و سوار ماشین میکنید. به او گفته اید که هم میتواند در ماشین و هم در مهد کودک لباس بپوشد. دقت کنید که موقع بغل کردنش، با محبت این کار را بکنید اما درست سر وقت بدون هیچ بحث اضافه این کار را بکنید.
۹) تربیت کردن با هدفی در سر
اکثر ما با رویکرد در دست گرفتن کنترل اوضاع فرزندانمان را تربیت میکنیم. ما دنبال راه حل مناسب هستیم و این معمولاً موجب تو سرخور شدن بچهها میشود. اما اگر به عنوان والدین طوری با فرزندمان برخورد کنید که احساس کند یک فرد بزرگسال است، بسیار منطقیتر و باملاحظهتر رفتار کرده ایم. مثلاً اگر فرزندمان را تنبیه بدنی کنیم، او خشونت را از ما یاد میگیرد و وقتی بزرگ شود برای رسیدن به خواستههایش از زور و خشونت استفاده کند.
۱۰) ثابت قدم باشید و تا آخر راه را دنبال کنید
اگر با فرزندتان توافق کرده اید که وقتی وارد مغازه شدید نمیتواند شکلات بخرد، به هیچ عنوان با گریه کردن و التماسهایش زیر بار نروید.. با این روش فرزندتان یاد میگیرد که به حرف شما احترام بگذارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست