یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
بررسی اثر افزایش اولیه TNF a بر فنوتیپ و عملکرد سلول های دندریتیک مشتق از سلول های تک هسته ای خون بند ناف
● هدف:
بررسی اثر افزایش اولیه فاکتور آلفا نکروز دهنده تومور (TNF-a) در فنوتیپ و عملکرد سلول های دندریتیک مشتق از سلول های منوسیت خون بند ناف.
مواد و روش ها: سلول های تک هسته ای از خون بند ناف افراد سالم جدا و به دو گروه تقسیم شدند، در هر دو گروه از محیط کشت حاوی ترکیبات سایتوکاینی GM-CSF, SCF, Flt۳L و IL-۴ استفاده شد. با این تفاوت که در گروه (+)TNF، به ترکیبات سایتوکاینی فوق میزان ۳ نانوگرم بر میلی لیتر TNF-a در روزهای ۰، ۷ و ۱۴ اضافه شد، و در گروه (-)TNF، هیچ ترکیب دیگری به سایتوکاین های فوق اضافه نشد. سلول ها در هر دو گروه به مدت ۱۴ روز کشت شدند و سپس در روز ۱۴ به منظور القای بلوغ ۱۰ نانوگرم بر میلی لیترTNF-a و یا ۱ نانوگرم بر میلی لیتر LPS به محیط کشت اضافه شد و کشت به مدت ۴ روز دیگر ادامه یافت. در روزهای ۰، ۷ و ۱۴، مورفولوژی و فنوتیپ سلول ها توسط میکروسکوپ نوری و فلوسیتومتری مورد بررسی قرار گرفت و عملکرد سلول های دندریتیک بالغ و نابالغ نیز توسط واکنش مختلط لکوسیتی و سنجش سیتوکاین های ۱۲-IL و ۱۰-IL ارزیابی شد.
● یافته ها:
هم کشتی سلول های بنیادی خون ساز و منوسیت های خون بند ناف، سبب تولید سلول های دندریتیک با ظاهر ویلی دار شد که شاخص های سلول های دندریتیک را بیان می کردند. افزایش اولیه TNF-aسبب افزایش بقای سلول ها در هفته اول کشت و تولید DC های بالغ با شاخص های بلوغ بیشتر شد که توانایی ترشح مقادیر زیادی ۱۲-IL را دارا بودند. در عوض، افزایش TNF-a تنها به عنوان فاکتور بلوغ و در انتهای کشت، سبب تولید مجموعه هتروژنی از سلول های DC بالغ، نابالغ و سلول های بنیادی شد که توانایی ترشح ۱۲-IL کمتر و ۱۰-IL بیشتری داشتند. در هر دو گروه DC بالغ سبب افزایش تکثیر T آلوژن شد.
● نتیجه گیری:
در این مطالعه روشی ساده و کم هزینه برای تولید سلول های دندریتیک از سلول های تک هسته ای خون بند ناف بدون انجام مراحل دشوار تخلیص سلولی ارایه شده است و مشخص شد حضور TNF در روزهای اولیه کشت و نیز حضور سایر سلول های تک هسته ای منجر به تولید سلول های دندریتیک هموژن تر با توانایی تولید ۱۲-IL از مسیر CD۱۴ می شود. به نظر می رسد TNF با اثر بر سلول های دندریتیک و منوسیتی که در مخلوط سلولی وجود دارند، سبب ورود سلول های بنیادی خون ساز به مسیر میلوییدی می شوند و منجر به تولید سلول های دندریتیک از نوع DC۱ می شوند. این روش مدلی ساده برای پیگیری پیامد تمایز سلول ها دندریتیک در حضور TNF-a که در شرایط التهابی و برخی بیماری ها همچون آرتریت روماتویید افزایش می یابد، ارایه میدهد.
مرضیه ابراهیمی
زهیر محمدحسن
سیدمحمد موذنی
جمشید حاجتی
سعید کاظمی آشتیانی
پریسا حیات
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست