جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

مهاجم پرگل , ولی کم طاقت


مهاجم پرگل , ولی کم طاقت

آرش برهانی باید بیشتر از اینها قدر خود را در استقلال بداند

خط حمله استقلال در این فصل جزو خوب‌های لیگ برتر ایران بوده و به گواه کارشناسان، آمار و بازیکنانی که در این پست توپ می‌زنند، کاملا مشخص است که این تیم در حال حاضر دارای یکی از خطرناک‌ترین خطوط حمله در لیگ برتر است. نگاهی گذرا به خط حمله دیگر تیم‌های لیگ برتری به ما ثابت می‌کند که این حرف تا چه حد صحیح است.

شاید در خط حمله دیگر تیم‌ها یک مهره صاحب نام و تاثیرگذار و حتی ملی‌پوش را پیدا کنید، اما هرگز این تعداد به عدد ۲ نمی‌رسد. حال این که در خط حمله استقلال به جای دو نفر، ۳ مهره سرشناس گلزن ایران با سوابق درخشان در امر گلزنی کنار هم در تمرینات شرکت می‌کنند که خود جزو محسنات اصلی خط حمله این تیم به شمار می‌رود، اما شاید همین ترافیک شیرین برای خود این مهاجمان، چندان شیرین و لذتبخش نباشد. هرچند که برای پرویز مظلومی چنین نیست.

در این میان فرهاد مجیدی به واسطه کسوت، مهارت، تجربه و آماری که در همین ۱۲ هفته از خود بر جای گذاشته، وزنه‌ای انکارناپذیر بوده و حتی اگر مظلومی هم نخواهد او را بازی دهد، طرفداران استقلال از روی سکوها این تصمیم را تغییر خواهند داد. میلاد میداوودی هم که با رفتارش پس از نیمکت‌نشینی و خط و نشان کشیدن برای پرویز مظلومی ثابت کرد از چتر حمایتی کادر فنی و شاید بالاتر از آن از حمایت اعضای هیات مدیره مانند امیدوار رضایی که نماینده زادگاه او در مجلس شورای اسلامی است، برخوردار است، البته او با گلزنی‌های اخیرش ثابت کرده که می‌تواند پاسخ اعتماد مظلومی را بخوبی بدهد. در این میان می‌ماند یک نفر و آن کسی نیست جز آرش برهانی‌. مهاجمی که اگر قدر خودش را بداند، می‌تواند مجیدی و میداوودی را در سایه‌اش محو کند.

البته او پیشتر و در دوران سرمربیگری امیر قلعه‌نویی در استقلال دو، سه بار این توانایی‌اش را به اثبات رسانده و به همین دلیل هم بود که با تیم ملی ایران راهی جام جهانی شد. با نگاهی سطحی به توانایی‌های برهانی و عوامل بیرونی مرتبط با او، می‌توان دریافت که برهانی در صورت ماندن در چرخه رقابت و تمرین کردن، به سادگی قادر است حتی در این جمع پرقدرت سه نفره حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد.

● موقعیت‌سازی

آرش برهانی را به چه القابی می‌شناسید؟ آرش آقای گل! گل نزن! آرش خط آفساید! یا هر چیز دیگر، اما دقت در این شعارها چه مفهومی برای شما دارد؟ آیا چیزی غیر از آن است که این جوان کرمانی تا چه حد می‌تواند خودش را در موقعیت گلزنی قرار دهد؟ آیا در ایران مهاجمی را سراغ دارید که چنین صفت‌هایی را به او نسبت دهند؟ اینها همه بیانگر هوش، سرعت و میل به گلزنی فراوان اوست. او در فصل گذشته و با این که در حدود نیمی از بازی‌ها غایب بود، توانست با آقای گل رقابت‌های لیگ برتر در فاصله‌ای اندک قرار گیرد. مهاجمی اینچنین موقعیت‌ساز در فوتبال ایران نه‌تنها کم است، بلکه شاید اصلا مانند او را سراغ نداشته باشیم. برهانی جدا از گلزنی، این قابلیت را هم دارد که برای دیگر مهاجمان یا هافبک‌های تیمش هم موقعیت‌سازی کند. گل دوم استقلال به پرسپولیس را به یاد بیاورید؛ پاسی که پس از دریبل دروازه‌بان به جباری داد و ...! چنین فورواردی در ایران نایاب است و آرش برهانی اگر قدر خودش را بداند، قطعا بار دیگر به آقای گل ایرانی دست خواهد یافت.

● اهمیت آرامش ذهنی

برهانی ثابت کرده هرگاه خوب گل زده و توانسته برای خود و تیمش راهگشا باشد، از چتر حمایتی کادر فنی‌اش بهره‌مند بوده است. البته این ویژگی خوبی نیست، چراکه گاهی اوقات این خود فوتبالیست است که باید در اوج بی‌توجهی کادر فنی، آنها را به سوی خودش متوجه کند. کاری که برهانی، آن را در جهت عکس انجام می‌دهد و هرگاه سرمربی تیمش، از او غافل می‌شود خودش هم به این محو شدن کمک می‌کند و با ذهنی آشفته در تمرینات و مسابقات حاضر می‌شود.

نکته: مجادله با کادر فنی و اعتراض کردن، بیش از هر‌کس به خودبرهانی ضربه‌می‌زند، چون با بیرون ماندن او از ترکیب استقلال، قطار این تیم نه‌تنها از حرکت نمی‌ایستد بلکه با توجه به نیمکت پرمهره‌اش براحتی سراغ یک مهاجم همسطح او می‌رود.

برهانی باید بداند که با چنین توانایی‌هایی می‌تواند سرمربی‌اش را مجاب به استفاده از خودش کند. گرچه این کار سخت، طاقتفرسا و گاه بی‌ثمر است، اما برهانی نباید از این اصل مهم غافل شود؛ چراکه غفلت در این امر به نابودی خودش خواهد انجامید. چون رقبا از این غفلت او نهایت استفاده را می‌برند و این فقط به ضرر چنین مهاجمی با این همه توانایی است.

● مجیدی‌ در پایان راه

برهانی با سن و سال اندکی که دارد، می‌تواند سال‌های سال در این فوتبال بماند و بدرخشد و جزو اسطوره‌های استقلال باشد. او باید بداند یکی از اصلی‌ترین رقبایش در این تیم تقریبا در فصل پایانی زندگی فوتبالی‌اش است. او می‌داند که فرهاد مجیدی با ۳۵ سال سن در آستانه خداحافظی از دوران قهرمانی است و علاوه بر آن، آسیب‌دیدگی‌های کهنه کمر، کشاله و لگن او سبب شده تا در این اواخر، کاپیتان استقلال به سختی کارش را ادامه دهد و شاید اگر تمرینات فشرده بدنسازی اختصاصی او نبوده حالا ۲ یا ۳ سال از خداحافظی او سپری شده بود.

در این شرایط برهانی می‌تواند با امید به آینده در مسیری حرکت کند که برایش روشن و درخشان است. مجادله با کادر فنی و اعتراض کردن، بیش از هر کس به او ضربه می‌زند، چون با بیرون ماندن برهانی از ترکیب استقلال، قطار این تیم نه‌تنها از حرکت نمی‌ایستد، بلکه با توجه به نیمکت پرمهره‌اش براحتی سراغ یک مهاجم همسطح او می‌رود.

● رکورد‌داری دست‌نیافتنی

نگاهی به تعداد گل‌های زده برهانی در لیگ برتر و استقلال ثابت می‌کند که او این قدرت و فرصت را دارد تا در سال‌های پیش رویش، خود را به رکورددار دست‌نیافتنی فوتبال ایران تبدیل کند.

او در حال حاضر با یک گل اختلاف نسبت به رضا عنایتی ۹۱ گله، نفر دوم این جدول (گلزنان برتر لیگ برتر)‌ است و با توجه به سن و سال رضا عنایتی او قادر است طی سال‌های آینده با به ثمر رساندن سالی ۸-۷ گل از مرز ۱۱۰ گل گذشته و جاودانه شود. او در استقلال هم با برترین گلزن تاریخ این باشگاه ۱۱ گل فاصله دارد. در استقلال علی جباری با ۱۰۱ گل زده حالا برترین گلزن است و برهانی و غلامحسین مظلومی هریک با ۹۰ گل زده با پیراهن استقلال در مکان دوم این جدول هستند. گرچه برهانی می‌گوید برای استقلال ۹۰ گل زده است. قبل از این دو نفر هم به ترتیب مرفاوی با ۷۵ گل، پرویز مظلومی و فرهاد مجیدی با ۷۲ گل، رضا عنایتی با ۵۸ گل، عبدالعلی چنگیز با ۴۷ گل، علی سامره با ۴۳ گل و عباس مژدهی با ۳۶ گل همگی ۱۰ گلزن برتر تاریخ باشگاه استقلال را تشکیل می‌دهند که با توجه به آن که هیچ‌یک از این نفرات در استقلال نیستند، برهانی می‌تواند بسادگی رکورد علی جباری را بشکند و از این حیث هم به رکوردداری دست‌ نیافتنی در تاریخ باشگاهش برسد.

بنابراین مهلک‌ترین سم برای چنین مهاجمی با این همه ویژگی‌های خاص همان کم طاقت‌ بودن و نداشتن تمرکز است که در غیر این صورت او می‌تواند نام خود را در فوتبال ایران جاودان کند.

محمدرضا مدنی