یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
پیروک مرکبات
پیروک، نوعی شیرینی مغزدار است که خمیر آن شباهت زیادی به خمیر انواع پای دارد؛ مغز آن را انواع مارمالاد تشکیل میدهد و تنوع پیروکها نیز بسته به مارمالاد داخل آنهاست.
به عنوان مثال در اینجا از مخلوط مارمالاد گریپفروت و نارنگی استفاده شده است.
مواد لازم برای خمیر:
- کره، ۱۵۰گرم
- شکر، ۹۰ گرم
- آرد، ۲۵۰گرم
- تخممرغ، ۲ عدد [خواص تخممرغ]
- بیکینگ پودر، یکدوم قاشق چایخوری
- وانیل، یکچهارم قاشق چایخوری
- پوست پرتقال رنده شده، یک قاشق سوپخوری
- گردوی رنده شده، ۲ قاشق سوپخوری [خواص گردو]
- مارمالاد گریپفروت و نارنگی، به مقدار لازم
مواد لازم جهت تهیه مارمالاد گریپفروت و نارنگی:
- گریپ فروت، ۲ عدد
- نارنگی، ۴ عدد
- شکر، ۷۵۰گرم
- پودر ژلاتین، یک قاشق سوپخوری
- آب، نصف پیمانه
- وانیل، یکچهارم قاشق چایخوری
طرز تهیه مارمالاد:
ابتدا نارنگیها و گریپفروتها را پوست کنده و گوشت داخل آنها را پس از خرد کردن، همراه شکر و آب در قابلمهای بریزید و روی شعله ملایم اجاق گاز نیمساعت حرارت دهید.
همزمان در یک کاسه کوچک فلزی ۳قاشق سوپخوری آب جوش ریخته و پس از اضافه کردن پودرژلاتین به آن، روی کتری در حال جوش بگذارید تا حل شود.
سپس ژلاتین مایع را به مخلوط نارنگی و گریپ فروت در حال جوش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مارمالاد غلیظ شود؛ برای این منظور یک ساعت زمان لازم است.
طرز تهیه خمیر:
ابتدا کره و شکر را با دستگاه همزن خوب بزنید، سپس تخممرغها را دانهدانه اضافه کرده و همینطور هم بزنید.
مواد خشک شامل آرد، بیکینگ پودر، وانیل، پوست پرتقال رندهشده و گردو را در ظرف دیگری با هم مخلوط کرده، سپس به مخلوط کره، تخممرغ و شکر بیفزایید.
در این مرحله، بعد از کمی همزدن، دستگاه را خاموش کرده و خمیر را با دست ورز دهید. یکچهارم خمیر را نگه داشته و کنار بگذارید؛ بقیه را داخل ظرف پیرکس گرد یا قالب پای پهن کنید و روی آن را با مارمالاد بپوشانید.
خمیر کنار گذاشته شده را توسط وردنه باز کرده و به صورت نوارهای باریک با چاقو برش دهید و به حالت ضربدری روی مارمالاد بگذارید.
حالا فر را روشن کرده و آن را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و ظرف را روی طبقه وسط فر به مدت نیمساعت قرار دهید.
نکته یک) بهتر است فر را ۱۵دقیقه قبل از قرار دادن ظرف درآن در همین دما روشن کنید.
نکته۲) شما میتوانید خمیر پیروک را از شب قبل آماده کرده، داخل کیسه فریزر بریزید و در یخچال قرار دهید.
نکته۳) برای براق شدن روی پیروک، میتوانید یک عدد زرده تخممرغ را با چنگال زده، سپس توسط قلممو روی خمیرهای ضربدری شده بمالید و پس از آن، در فر قرار دهید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست