چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

نگاه نو به لباس کهنه


نگاه نو به لباس کهنه

می خواهید لباس دست دوم بخرید

خرید لباس مستعمل و دست‌دوم شاید برای خیلی‌ها مطلوب نباشد اما برخی افراد مجبورند گاهی لباس‌هایی که نو نیستند را هم برای خود یا خانواده‌شان تهیه کنند...

با وجود فروشگا‌ه‌های لباس دست دوم که هر روز بر تعدادشان اضافه می‌شود‌، بیشتر کارشناسان ما را از خرید و استفاده چنین پوشاکی منع می‌کنند اما نمی‌توان حقیقت را نادیده گرفت؛ به هر حال این لباس‌ها عرضه و خریداری می‌شوند و بهتر است دقت بیشتری در مورد محل خرید، نحوه شستشو و انتخاب لباس داشته باشیم یا اینکه به جای خرید لباس دست‌دوم کسی که نمی‌شناسیم، لباس افراد آشنا را که مطمئن هستیم بیماری مسری خاصی ندارند و لباسی تهیه کرده‌اند که قابل‌استفاده برای خودشان نیست و حاضرند با قیمت مناسب‌تر به ما بدهند را بخریم. تجربه نشان داده است که می‌توان فرهنگ چنین رفتاری را ایجاد کرد.

وضعیت اقتصادی نابسامان در گوشه و کنار دنیا، تأثیر بسیاری بر زندگی همه گذاشته و یکی از این اثرها، افزایش تعداد فروشگاه‌های لباس دست دوم یا همان تاناکوراست؛ فروشگاه‌هایی که حداقل اصول بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و این رعایت نکردن در کنار بی‌توجهی مشتریان گاهی باعث بروز مشکلاتی برای سلامت افراد می‌شود. البته فروشگاه‌هایی هم وجود دارند که ظاهرشان بسیار شیک و قیمت اجناس دست دومشان گران‌‌تر از لباس‌های نو است زیرا مارک‌های معروف را می‌فروشند. در «مد و سلامت» این هفته با نکته‌هایی برای خرید لباس‌های دست دوم و بهداشت این لباس‌ها که اگر رعایت نشوند، می‌توانند ضرر زیادی به سلامت و بودجه خانواده بزنند، آشنا می‌شوید.

انتخاب فروشگاه: این روزها فروشگاه‌های لباس دست دوم بسیاری در مناطق مختلف شروع به کار کرده‌اند. شاید فکر کنید اولین نکته برای انتخاب بهترین فروشگاه، نزدیک بودن آن به محل زندگی باشد اما در مورد خرید لباس‌های دست دوم، اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، بهداشت است که باید در خود فروشگاه حس شود. این مغازه‌ها باید به اندازه کافی بزرگ باشند تا لباس‌ها روی هم تلنبار نشوند، بوی نامطبوع در آنها حس نشود و ساده‌ترین راه انتخاب این است که در اولین نگاه، متوجه نشوید فروشگاه لباس دست دوم هستند. یکی دیگر از بهترین راه‌ها، پرس‌و‌جو از اقوام و دوستان و حتی خریداران است تا متوجه شوید قبلا هم خرید کرده‌اند و آیا راضی بوده‌اند و...

انتخاب سایز لباس: در بسیاری از این فروشگاه‌ها، امکان پرو لباس وجود ندارد پس باید هنگام خرید دقت بیشتری کنید. اگر می‌خواهید لباس‌هایی مثل ژاکت، پلیور، کت و لباس‌هایی که روی لباس‌های دیگر پوشیده می‌شوند، بخرید حتما در زمانی که برای خرید می‌روید، لباسی بپوشید که زیاد گشاد نباشد و بتوانید ضمن امتحان حدودی آنها، سایز درستی را انتخاب کنید.

بررسی لباس: این نکته را حتما هنگام خرید لباس‌های نو هم رعایت می‌کنید اما در مورد لباس‌های دست دوم باید بیشتر به آن توجه کنید چون امکان تعویض این لباس‌ها کمتر است. حتما تمام قسمت‌های لباس شامل زیپ، دکمه‌ها و داخل جیب و آستر لباس را بررسی کنید.

اتیکت لباس: لباس دست دوم هر چقدر هم نو به نظر برسد و حتی از تمیزی بدرخشد، باید شسته یا خشکشویی شود. پس پول خود را صرف لباس ابریشمی یا لباس‌هایی که امکان دارد شستن آنها باعث از دست رفتن مدلشان ‌شود و از طرفی نمی‌خواهید پولی بابت خرید و پول دیگری بابت خشکشویی بدهید، نکنید.

لایه‌ای فکر کنید: شاید در میان لباس‌ها و اجناسی که در فروشگاه می‌بینید، بلوزی کاملا نو پیدا کنید که به خاطر یک سوراخ کوچک، کارش از کمد لباس‌ها به اینجا کشیده شده باشد. کمی با دقت‌تر به آن نگاه کنید؛ شاید بتوانید این عیب را برطرف کنید و شاید هم برای روی آن لباسی داشته باشید و بتوانید یک دست لباس مناسب برای مهمانی و روزهای پیش‌رو برای خودتان جور کنید.

اگر نمی‌پوشید، نخرید: یادتان باشد شما برای کم‌کردن هزینه‌ها به این فروشگاه آمده‌اید، پس سعی کنید چیزی که نمی‌پوشید، فقط به خاطر قیمت مناسب آن نخرید.

روز مناسب را انتخاب کنید: خرید از این فروشگاه‌ها دقت و حوصله بیشتری می‌طلبد پس روز و ساعتی را انتخاب کنید که اجناس تازه رسیده باشد و فروشگاه شلوغ نباشد تا بتوانید راحت انتخاب کنید. روزهای آخر هفته و تعطیلات اصلا مناسب خرید از این فروشگاه‌ها نیستند.

از بعضی موارد حذر کنید: رنگ‌رفتگی، بورشدن، نخ‌کش بودن لباس‌های بافت، ساییده شدن و مخصوصا چروک اتیکت و رنگ و رو رفتن نوشته‌ها می‌تواند نشانه کهنه بودن بیش از حد لباس باشد و نباید تن به خرید آنها بدهید. فراموش نکنید لباس دست دوم به لباسی گفته می‌شود که هنوز امکان استفاده از آن وجود دارد نه لباسی که باید دور انداخته شود.

گیتا حکی