جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

سفری خوش در سایه تغذیه سالم


سفری خوش در سایه تغذیه سالم

صحبت از تغذیه شاید در نگاه اول ارتباطی با گشت و گذار و سفر نداشته باشد, اما یکی از مهم ترین ها در سفر است اگر از غذاهای محلی هر مقصدی به عنوان جاذبه ای مهم در این صنعت بگذریم, تغذیه مناسب گردشگران در سفر یکی از مهم ترین دغدغه های سفر است که خب طبیعی است باید جدی گرفت

صحبت از تغذیه شاید در نگاه اول ارتباطی با گشت و گذار و سفر نداشته باشد، اما یکی از مهم‌ترین‌ها در سفر است. اگر از غذاهای محلی هر مقصدی به عنوان جاذبه‌ای مهم در این صنعت بگذریم، تغذیه مناسب گردشگران در سفر یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های سفر است که خب طبیعی است باید جدی گرفت.

متاسفانه در بسیاری از مواقع این مورد به راحتی کنار گذاشته می‌شود و تاملی روی آن نمی‌شود. تعداد مطالبی که در این رابطه در مطبوعات و رسانه‌های مرتبط با گردشگری می‌توان یافت خود گواهی است بر بی‌اهمیت پنداشتن این موضوع. در این شماره سعی کردیم کوتاه و مختصر به مهم‌ترین مواردی بپردازیم که می‌تواند سفر شما را بسیار بیشتر از آنچه تصور می‌کردید، شیرین کند.

● غذای خودتان را در هوا بخورید

با توجه به بالا رفتن هزینه‌های سفرهای هوایی، بسیاری از ایرلاین‌ها اقدام به محاسبه جداگانه خدمات پذیرایی در داخل هواپیما می‌کنند. جدا از این موضوع ـ چه هزینه این خدمات روی قیمت بلیت باشد و چه جداگانه محاسبه شود ـ معمولا خوراک‌هایی که در هواپیما سرو می‌شوند، خیلی سالم نیست. بیشتر آنها غذاهایی نیمه‌آماده، سرشار از قند و چربی است. بنابراین برای سلامت خود و خانواده‌تان بهتر است خوراکتان را همراه ببرید. این خوراک‌ها باید ترجیحا شامل غذاهایی پروتئینی و مواد خشک مغذی باشد تا در داخل کیف یا کیسه غذاها له نشود. همراه بردن میوه‌های سفتی چون سیب نیز به دلیل ارزش غذایی بالا و همچنین داشتن مقادیر قابل توجهی فیبر می‌تواند در بالا بردن کیفیت تغذیه شما نقش بسزایی داشته باشد.

● آب از دستتان نچکد

نوشیدن مایعات به میزان کافی، علاوه بر آن که نیاز بدن را تامین می‌کند، می‌تواند در دفع سموم به واسطه تعرق بسیار تاثیرگذار باشد. بهتر است در طول رسیدن به مقصد در انواع وسایل نقلیه آب به سایر نوشیدنی‌ها ترجیح داده شود. نوشیدن شیر و انواع آبمیوه در حین حرکت ممکن است کمی با بدن ناسازگار باشد،‌ اما به هر روی آنها بهترین جایگزین برای آب محسوب می‌شوند. مضرترین نوشیدنی‌ها در طول مسیر و همچنین در مقصد،‌ نوشیدنی‌های گازدار است. با تغییر مکان و شرایط آب و هوایی، بدن شروع به ایجاد سازگاری با محیط جدید می‌کند. نوشیدنی‌های گازدار تعادل بدن را برهم زده و مانع از ایجاد سازگاری جدید می‌شوند. به همین علت باید از نوشیدن آنها اجتناب کرد.

● میان‌وعده‌ها را به خاطر بسپارید

مینی‌بارهایی که در داخل اتاق‌های هتل قرار دارند، معمولا سرشار از موادغذایی ناسالم هستند که تنها قند و چربی به بدن تزریق می‌کنند. انواع چیپس‌ها، شکلات‌ها و نوشابه‌ها نمونه بارزی از این مواد هستند. بهتر است مقداری میوه تازه، بطری‌های آب، کلوچه‌های مغزدار و مواد سالمی از این دست تهیه کرده و در داخل اتاق نگهداری کنید. با این روش علاوه بر آن که تغذیه‌ای سالم در بین دو وعده غذایی داشته‌اید، از نگرانی پیرامون اضافه وزن رهایی پیدا می‌کنید. همچنین به میزان قابل توجهی در هزینه‌ها نیز صرفه‌جویی می‌کنید. چرا که قیمت بیشتر خوراکی‌های داخل مینی‌بارهای هتل‌ها، معمولا چند برابر محاسبه می‌شوند. شما حتی می‌توانید بخشی از این مواد مغذی سالم را با خود همراه ببرید تا در بین جلسات کاری یا گشت‌های تفریحی از آنها استفاده کنید.

● صبحانه فراموش نشود

پیدا کردن زمانی برای صرف صبحانه در زندگی روزمره گاهی بسیار سخت می‌شود و قطعا یافتن این زمان در سفر سخت‌تر، اما به خاطر داشته باشید خوردن صبحانه در ابتدای روز، سیستم بدن شما را برای یک روز پر از فعالیت‌های تفریحی یا حتی قرارهای کاری آماده و تجهیز می‌کند. اگر در هتلی اقامت دارید که منوی باز برای صبحانه در اختیارتان قرار می‌دهد، بهتر است در انتخاب خود دقت کنید و خوراک‌هایی را انتخاب کنید که سرشار از مواد مغذی، فیبر و پروتئین باشد. خوردن یک صبحانه کامل می‌تواند شما را تا ناهار سیر نگه دارد و مشغله یافتن میان‌وعده‌ای سالم را از دوشتان بردارد.

● دور فست‌فود را خط بکشید

شاید فکر کنید فست‌فودها بهترین گزینه در مکان‌های جدیدی هستند که با فرهنگشان ناآشنایید. این یک اشتباه بزرگ است. فست‌فودها علاوه بر آن که کالری و چربی بسیار بالایی دارند تنها شکم پرکن هستند و مواد مورد نیاز بدن را تامین نمی‌کنند؛ یک زیان مهم دیگر نیز به شما می‌رسانند؛ آنها مانع از کسب تجربه پیرامون فرهنگ جدیدی که به آن وارد شده‌اید می‌شوند. خوراک‌های بومی هر مقصدی، تبلوری از فرهنگ، هنر و سلیقه آنجاست. با خوردن این خوراک‌های محلی، شما بهتر می‌توانید با جامعه مقصد ارتباط برقرار کرده و با‌ آنها به درکی مشترک دست یابید. مهم نیست به قصد کار و بازرگانی به جایی رفته‌اید یا تفریح یا حتی سمیناری آموزشی. انسان با هر انگیزه‌ای که به سفر می‌پردازد نیازمند آشنایی با مقصد، درک فرهنگ، هنجارها و رفتارهای اجتماعی آن است. رفتن به رستوران‌های محلی و خوردن غذاهای بومی یکی از بهترین روش‌های سازگاری با جامعه مقصد است که علاوه بر کسب تجربه‌های تازه می‌تواند بسیار لذتبخش نیز باشد.

هستی یزدان‌پناه