جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

تجربه بارداری بعد از سقط جنین


تجربه بارداری بعد از سقط جنین

ممکن‌است بعد از تجربه سقط یا زایمان ناموفق، با اینکه دوباره قصد باردار شدن دارید، مدتی طول بکشد تا بتوانید از این بارداری لذت ببرید. برای یک زن که تجربه سقط جنین داشته، طبیعی …

ممکن‌است بعد از تجربه سقط یا زایمان ناموفق، با اینکه دوباره قصد باردار شدن دارید، مدتی طول بکشد تا بتوانید از این بارداری لذت ببرید. برای یک زن که تجربه سقط جنین داشته، طبیعی است که نگران از دست دادن این بچه‌اش هم باشد. گاهی هم در حالی باردار می‌شود که هنوز عزادارِ بچه‌ از دست رفته‌‌اش است...

جارلین نلسون، مدیر اجرایی مرکز بارداری و فقدان کودک در ایالت مینه سوتا می‌گوید: «بارداری بعد از یک بار از دست دادن می‌تواند طولانی‌ترین ۹ ماه زندگی یک زن باشد زیرا مسایل احساسی بسیاری را تجربه می‌کند.» نلسون توصیه می‌کند برای بارداری از دست رفته سالگرد نگیرید بلکه آن را درک کنید و بپذیرید. با احساساتتان کنار بیایید؛ گاهی کمی گریه تا حد زیادی از این تنش می‌کاهد. برای گذر از این مرحله چند راهکار وجود دارد که مثبت بیندیشید:

۱) بدانید که تنها نیستید. گاهی علت از دست رفتن کودک مشخص نیست زیرا بسیاری از سقط‌ها و مرده‌زایی‌ها دلیل خاصی ندارند. به یاد داشته باشید که یک بار سقط جنین به معنی این نیست که باز هم بار دیگری وجود دارد. تقریبا نیمی از زنان در مرحله‌ای از زندگی‌شان با از دست رفتن بارداری مواجه‌می‌شوند. سعی کنید به این نکته توجه کنید که در حال حاضر شما و کودکتان در سلامت کامل هستید و نگران مشکلات احتمالی نشوید، چون به احتمال زیاد، همه‌چیز به خوبی پیش برود.

۲) گاهی فقط به امروز فکر کنید. حرف زدن در این مورد راحت‌تر از عمل کردن است، اما واقعا جواب می‌دهد. وقتی احساس می‌کنید خیلی نگران آینده هستید، جلوی خود را بگیرید و فقط به امروز فکر کنید. نلسون می‌گوید گذشت هر روز را تصدیق کنید. تمام شدن هر هفته را جشن بگیرید. توجه کنید که چطور هر روز این بارداری با بارداری ناموفق قبلی تفاوت دارد و چقدر اوضاع بهتر پیش می‌رود.

۳) از خودتان خوب مراقبت کنید. به اقدام‌هایی که می‌توانید انجام دهید تا دوران این بارداری به سلامت بگذرد، توجه کنید. در مورد سلامت و وضعیت جسمی خود دقت داشته باشید. خوابیدن، غذای‌خوب، استراحت و فعالیت‌های منظم فیزیکی به داشتن احساس بهتر جسمی و تعادل احساسی شما کمک می‌کند. با استرس به شیوه‌ای معقول برخورد کنید.

۴) با همسر خود ارتباط برقرار کنید. همسر شما هم فرزندش را از دست داده است و باید به همدیگر دلداری دهید.

۵) گاهی با پزشک یا مامای خود صحبت کنید. ملاقات منظم با این افراد برای دریافت مراقبت‌های بارداری به شما اطمینان می‌دهد کودک در وضعیت مطلوبی است. این به‌خصوص در مواقعی که خطر زایمان بالاست، مهم‌تر می‌شود.

مهراندخت نکاوند

کارشناس ارشد مامایی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی