جمعه, ۱۵ تیر, ۱۴۰۳ / 5 July, 2024
مجله ویستا

اگر با میوه دل‌درد می‌گیرید، میوه‌های رسیده و شیرین بخورید


اگر با میوه دل‌درد می‌گیرید، میوه‌های رسیده و شیرین بخورید

در طب‌سنتی برای تعیین مزاج‌ گرم و سرد در افراد، معیارهای مختلفی وجود دارد.

در طب‌سنتی برای تعیین مزاج‌ گرم و سرد در افراد، معیارهای مختلفی وجود دارد. یکی از معیارهایی که نه‌تنها پزشک بلکه خود فرد نیز می‌تواند با آن ماهیت مزاج را تشخیص دهد، میزان بهره بردن از گرمی یا سردی یا ایجاد ضرر با گرمی یا سردی مواد غذایی است...

بعضی افراد با خوردن غذاهایی با مزاج گرم آثار مثبت آن را حس می‌کنند. این یعنی مزاج آنها سرد است. با مثالی این مساله را روشن‌تر بیان می‌کنم: اگر فردی خیار، ماست یا هندوانه بخورد و به دنبال آن دچار اختلال‌های گوارشی نظیر دل‌درد، یبوست یا اسپاسم گوارشی شود، یعنی مزاج سرد دارد و اگر با خوردن فسنجان یا فلفل زیاد دچار بثورات پوستی، افزایش جوش‌های آکنه یا حتی حس افزایش حرارت بدن شود، یعنی گرم‌مزاج است. بیشتر میوه‌های فصل تابستان سرد و تر هستند و افرادی که طبع سرد و تر دارند، معمولا با خوردن میوه‌هایی مثل هلو، هندوانه یا خیار دچار مشکل‌های گوارشی و حتی مشکل‌های عمومی‌تر مثل افت فشار خون، ضعف و... می‌شوند. این افراد باید حتما میوه‌های رسیده و شیرین بخورند و از مصرف میوه‌های کال، ترش و میوه‌هایی که مزه مناسب ندارند، خودداری کنند. اگر کسی بعد از مصرف میوه، دچار مشکل‌های گوارشی شد، توصیه می‌شود از زنجبیل، زیره‌سبز و نبات استفاده کند. کمپوت میوه نیز می‌تواند تا حد زیادی مشکلات گوارشی را کاهش دهد. توصیه می‌شود به میوه‌ها بعد از آبپز یا بخارپز شدن، مقداری عسل هم اضافه کنید. خشک کردن میوه‌ها در شرایط مناسب هم می‌تواند باعث کاهش رطوبت و جلوگیری از بروز بسیاری از علایم گوارشی به‌خصوص ترش کردن و ریفلاکس شود.

دکتر مهرداد کریمی

مدرس دانشگاه