چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
قاعدهگذاری برای وبلاگ، یعنی کور کردن اندیشهها
به اعتقاد یک مدرس دانشگاه عمق محتوای یک وبلاگ به اندازهی اندیشه و تفکر صاحب وبلاگ است.
وبلاگ یک وسیلهی ارتباطاتی شخصی و دفتر الکترونیکی خاطرات یک شخص است که دیگران میتوانند از طریق این رسانه شخصی با افکار و اندیشهها و نوشتههای نویسنده وبلاگ با خبر شوند.
وی افزود: وبلاگ رسمیتی به عنوان یک رسانه جمعی و همگانی ندارد، چراکه از اصول رسانهها پیروی نمیکند، تکنیک رسانهها در آن لحاظ نمیشود و مانند اصول و فنون ارتباطاتی و رسانهای با آن برخورد نمیشود.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه اکنون وبلاگ به یک تابو در جامعه رسانهای کشور تبدیل شده است، تصریح کرد: به دلیل آنکه ما تا به حال عادت فرهنگی برای مواجهه با وبلاگنویسی نداشتیم، اکنون این فضا برای ما به یک معضل و مساله در جامعهی رسانهای تبدیل شده، در حالی به واقع اصلا مسالهای نیست که احتیاج به حل داشته باشد.
نعمتاللهی گفت: وبلاگ شخصی نیاز به عمق ندارد و میزان عمق آن به صاحب وبلاگ بستگی دارد و عمق آن نباید به اندازه تفکر، شعور و دانش جامعه باشد.
وی ادامه داد: وبلاگ به حد و اندازه «من شخصی» راهاندازی شده و به اندازهی افکار، اندیشهها، عقل، سواد، جهانبینی و جامعهشناسی نویسنده آن است. بنابراین ابتدا این فضا باید « خود» را راضی کند تا دیگران. وبلاگنویسی در اصل ارضای خویش است تا دیگران.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه وبلاگ نیازی به عمق پیدا کردن ندارد، یادآور شد: رسانههای رسمی ما که با افکار جهانی سر و کار دارند هنوز عمق ندارند و حتی به دنبال عمق بخشیدن به آنها نیز نیستیم.
وی خاطرنشان کرد: سایتی که به یک جمعیت خاص مربوط است، عمق آن هم باید به اندازهی تفکر و عقل آن جمعیت باشد و در عین حال باید یک سری خطوط قرمز، تکنیکها و اصولی را رعایت کند، چراکه با یک جمع وسیعی گفتوگو میکند. سایت ممکن است با یک جامعه چند میلیونی ارتباط داشته باشد، اما وبلاگ یک رسانه شخصی است که عمق آن به اندازهی شخصی است که دارد مینویسد و تنها ویژه همان یک نفر است. همچنین یک سایت را ممکن است دهها نفر یا بیشتر بنویسند و دیگران هم یک انتظار ویژهای نسبت به آن داشته باشند، اما وبلاگ تنها برای خود فرد ایجاد میشود.
نعمتاللهی در عین حال اظهار کرد: تفاوت وبلاگ با یک دفتر خاطرات مکتوب، قابل دیدن بودن وبلاگ برای دیگران است و در فضای امروز که تفکرات و اندیشهها باید قابل رویت باشند و شفاف بیان شوند، وبلاگ زاییدهی همین تفکر است که در فضای مجازی ایجاد شود و همه از آن با خبر شوند. بنابراین هیچ افکار و اندیشهی بیات شده و غیرقابل استفادهای نمیماند، بدون اینکه حریم و محدودیتی برای آن ایجاد شود.
به گفتهی وی، اگر فرد در وبلاگ آنچه که خودش هست را ننویسد و صرفا آن چیزی که دیگران میخواهند را بیان کند، دیگر وبلاگ نمیشود. این درحالی است که هرگونه قاعده و چارچوب گذاری برای وبلاگ، یعنی محدود و کور کردن اندیشهها.
نعمتاللهی گفت: فرهنگ وبلاگ نویسی در جامعه به ویژه قشر جوان و تحصیل کرده ما گسترش پیدا کرده و رغبت به سوی ایجاد وبلاگ زیاد شده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: با امکاناتی که سایتهای بزرگ از طریق هاستینگ رایگان یا قیمتهای پایین برای راهاندازی یک وبلاگ ایجاد کردهاند، باعث بیشتر شدن انگیزههای وبلاگنویسی نسبت به چند سال قبل شده است.
وی ادامه داد: امروز باتوجه به اینکه همه اخبار و اندیشهها در رسانههای رسمی بیان نمیشوند، افراد سراغ رسانههای غیررسمی و وبلاگها میروند و همین امر باعث توسعهی انگیزههای وبلاگنویسی و تشویق دیگران برای ایجاد وبلاگ شده است.
نعمتاللهی با بیان این که روند وبلاگ نویسی به صورت فزایندهای در حال رشد است، گفت: محدودیتها باعث این توسعه شده، اما اصل توسعه وبلاگها امری مطلوب است و نباید کاری کنیم که این انگیزهها کور شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست