یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

سینمای غرب و تلاش برای تحریف واقعیات تاریخی و سیاسی


سینمای غرب و تلاش برای تحریف واقعیات تاریخی و سیاسی

تحریف واقعیت ها یکی از کارکردهای مورد استفاده دستگاه های سینمایی غربی است

تحریف واقعیت ها یکی از کارکردهای مورد استفاده دستگاه های سینمایی غربی است. نمونه های فراوانی از تلاش مالکان شرکت های فیلمسازی غربی برای تحریف رخدادهای تاریخی و سیاسی قابل شناسایی است. تولید فیلم های ضدایرانی یکی از این جریان های تحریف گراست که چند سالی می شود در هالیوود کلید خورده است. به تازگی نیز یک فیلم جدید در این زمینه ساخته شده که هدف آن تحریف واقعیت های تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در تهران است.

چندی پیش خبرگزاری فارس در این باره گزارش داد، فیلم «سفینه» به کارگردانی «بن افلک» محصول کمپانی صهیونیستی «برادران وارنر» است که فیلم ضدایرانی «۳۰۰» را در کارنامه کاری خود دارد.

براساس این گزارش، از یک سال پیش خبرهایی مبنی بر ساخت فیلمی جدید تحت عنوان «آرگو» (سفینه) به کارگردانی «بن افلک» منتشر شد که به دلیل موضوع آن که روایتی تاریخی از واقعه تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در تهران بود، جنجال زیادی به پا کرد و بسیاری منتظرند تا ببینند آنچه که بر پرده می رود مرور گوشه ای از تاریخ فراموش ناشدنی ایران است یا تحریف این تاریخ؟

فیلم سینمایی «آرگو» درباره وقایع گروگانگیری سال ۱۹۷۹ در کنسولگری ایالات متحده آمریکا در تهران با بازی و کارگردانی «بن افلک» است که پیش از این فیلم «شهر»، نامزد جایزه اسکار، از او به نمایش درآمده است. این فیلم در واشنگتن، لس آنجلس، ترکیه (استامبول) جلوی دوربین رفته و بازیگرانی چون «آلن آرکین»، «جان گودمن» و «برایان کرنستون» در آن ایفای نقش کرده اند، البته بازیگران آماتور ایرانی نیز در این فیلم حضور دارند.

مدت ها پیش از شروع ساخت فیلم «آرگو»، دست اندرکاران این فیلم از جمله خود بن افلک، از نزدیک با آژانس های ویژه برای یافتن بازیگران ایرانی مناسب نقش های مختلف این فیلم همکاری داشته اند. پروسه یافتن بازیگران ایرانی، با تبلیغات وسیع در نشریات و رسانه های فارسی زبان ایرانی لس آنجلس ادامه یافت که در این میان عده زیادی نیز برای بازی در این فیلم ابراز علاقه کردند که در نهایت چند نفر ایرانی و عرب تبار برای بازی در نقش های فرعی انتخاب شدند.

«بن افلک» نیز در این فیلم نقش «تونی مندز»، مامور کارکشته سابق سازمان سیا را بازی می کند که ماموریت می یابد که از آمریکا به تهران سفر کند و شش آمریکایی که توانسته اند در جریان تسخیر سفارت آمریکا توسط دانشجویان خط امام، فرار کنند و در خانه سفیر کانادا در تهران مخفی شوند را از تهران خارج کند.

فیلمنامه «سفینه» براساس مقاله ای به قلم «جاشوآ بیرمن» با عنوان «چگونه سازمان جاسوسی آمریکا از یک حقه علمی- تخیلی برای نجات آمریکایی ها از تهران استفاده کرد که درسال ۲۰۰۷ در نشریه آمریکایی «ویرد» به چاپ رسیده نوشته شده است. گفته می شود که این فیلمنامه را «کریس تریو» با همکاری «جورج کلونی» نوشته است. «کلونی» بازیگر هالیوودی برنده اسکاری است که فیلم ضداسلامی «سیریانا» را در کارنامه کاری خود دارد.

و البته کمپانی سازنده این فیلم، کمپانی صهیونیستی «برادران وارنر» است که فیلم ضدایرانی «۳۰۰» را با بودجه ای کلان در کارنامه کار خود دارد.

این کمپانی یکی از بزرگ ترین تهیه کنندگان فیلم و برنامه های تلویزیونی جهان است که درسال ۱۹۱۸ توسط مهاجران یهودی لهستانی به آمریکا تاسیس شده و سومین استودیوی فیلم سازی قدیمی آمریکا بعداز پارامونت پیکچرز (۱۹۱۲) و یونیورسال استودیوز (۱۹۱۲) است.

همچنین چند روز پیش خبری مبنی بر ساخت یک فیلم از سوی رژیم صهیونیستی برای تحریف رسوایی ترور المبحوح در رسانه ها منتشر شد.

همزمان با این فیلم، سینمای رژیم صهیونیستی این روزها درحال انجام ماموریتی برای موساد در ایجاد روایتی جدید از ترور یکی از بزرگ ترین رهبران حماس است. ترور محمودالمبحوح، رهبر حماس که توسط رژیم صهیونیستی متهم به انتقال تسلیحات به غزه بود و توسط یک تیم ترور موساد در دبی به شهادت رسید سوژه فیلم «کیدون» است.

ترور المبحوح رسوایی بزرگی را برای رژیم صهیونیستی به وجود آورد به ویژه آنکه استفاده جاسوسان موساد از گذرنامه های جعلی انگلیسی، ایرلندی، فرانسوی و آلمانی موجب انتقاد شدید این دولت ها از تل آویو و حتی احضار سفرای رژیم صهیونیستی دراین کشورها شد.



همچنین مشاهده کنید