یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

جانشین های گوشتی


جانشین های گوشتی

از دست دادن موادمغذی و سالم در بدن براثر عدم مصرف مواد گوشتی، می تواند تنها دلیل کافی برای مصرف آنها در افرادی که رژیم غذایی با سبزیجات دارند، باشد.
یکی از جنبه های منفی رژیم …

از دست دادن موادمغذی و سالم در بدن براثر عدم مصرف مواد گوشتی، می تواند تنها دلیل کافی برای مصرف آنها در افرادی که رژیم غذایی با سبزیجات دارند، باشد.

یکی از جنبه های منفی رژیم غذایی با سبزیجات، فقدان موادمغذی است که شخص باید به طور مرتب از گوشت گاو و ماهی یا مرغ دریافت کند. برای مثال، امگا ۳، اسیدچرب و سالمی است که از خوردن ماهی (سالمون یا تیونا) به دست می آید و یا فقدان پروتئین و آهن که با مصرف گوشت گاو و مرغ در بدن تولید می شود.

اگر شما در طول زندگی از سبزیجات زیاد استفاده می کردید و یا به دلیل طعم گوشت ماهی و مرغ را دوست ندارید و به سبزیجات روی آوردید، باید به دنبال جانشینی برای آنها باشید که بتواند موادمغذی موردنیاز بدن شما را به اندازه کافی تامین نماید.

«آجیل» یکی از این مواد جانشین است؛ مصرف گردو، پسته و بادام به جای ماهی می تواند امگا ۳ موردنیاز بدن را تامین کند. آنها همچنین دارای حجم بالای پروتئین و فیبر هستند که می تواند برای افرادی با رژیم سبزیجات بسیار مفید باشند.

«مصرف سویا» نیز می توانند جانشین گوشتی خوبی برای افراد با رژیم غذایی سبزیجات باشند. سویا خواص زیادی دارد و سرشار از پروتئین می باشد. همچنین میزان چربی و کلسترول آن کم است و به جلوگیری از بروز سرطان هایی مانند سرطان روده، پروستات و سرطان سینه کمک می کند.

«بلغور گندم» به دلیل داشتن فیبر و سرشار بودن از پروتئین، پتاسیم و آهن از دیگر جایگزین های مواد گوشتی می تواند باشد.

«بادمجان» نیز حاوی فیبر، آنتی اکسیدان، ویتامین Bو پتاسیم بوده و در بحث بسیاری از غذاهای مورد استفاده قرار می گیرد.

ماده مغذی دیگری که می تواند جایگزین گوشت کرد، «توفو» است که یک نوع خوراکی سفیدرنگ، نرم و ژلاتینی است که از دلمه شدن (بستن) عصاره سویا گرفته می شود و هیچ طعم خاصی ندارد و با مقداری سرخ کردن و پختن آن، می تواند جانشینی برای گوشت مرغ و گاو باشد.

«قارچ» نیز می تواند جانشین بسیار خوبی برای گوشت باشد. قارچ ها قطور و آبدار هستند و معمولا طعم گوشت می دهند. قارچ ها حاوی پروتئین و موادمغذی قابل توجهی هستند و میزان کلسترول وچربی آنها کم است.

«حبوبات» از دیگر موادی هستند که می توان موادمغذی گوشت را در آنها جست وجو کرد. دانه های گیاهی، نخودفرنگی، عدس و غیره همه در دسته حبوبات جای می گیرند و سرشار از پروتیین، اسیدفولیک، آهن، منیزیم و پتاسیم هستند.

«تمبه» نیز که مخمر سویا است می تواند جایگزین فرآورده های گوشتی شود. تمبه از پختن و مخمر شدن سویا درست می شود، این خوراکی را به صورت بخارپز و سرخ کرده مصرف می کنند و جانشین خوبی برای گوشت گاو و ماهی است. این خوراکی سرشار از آهن، کلسیم، پروتئین و ویتامین B۱۲ است.



همچنین مشاهده کنید