شنبه, ۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 11 May, 2024
مجله ویستا

خوراکی هایی برای زندگی طولانی تر


خوراکی هایی برای زندگی طولانی تر

چیزی که می‌خورید یکی از مهم‌ترین فاکتورها در زندگی سالم است. برای پیشگیری از بیماری و زندگی طولانی باید در کنار ورزش، یک رژیم غذایی مؤثر داشته باشید.

سبزیجات

سبزیجات خام و برگ‌دار مواد مغذی بسیار و کالری کمی دارند. در ۴۵۰ گرم سبزیجات تنها ۱۰۰ کالری وجود دارد که آن را ماده‌ای عالی برای کاهش وزن می‌کند. سبزیجات از رگ‌های خونی مراقبت کرده، دید را بهبود بخشیده و خطر دیابت را کم می‌کند. همچنین سبزیجات خواص ضد سرطانی نیز دارند. به یاد داشته باشید سبزیجات را خوب خردکرده و بجوید زیرا با این کار خاصیت ضد سرطانی آن فعال می‌شود.

لوبیاها

لوبیاها بسته‌هایی کوچک از مواد خوراکی عالی هستند. خوردن لوبیا و دیگر حبوبات باعث می‌شود احساس سیری کنید و به دلیل خاصیت ثبات رسانی در خون مانع می‌شود هوس کنید که بیشتر بخورید. فیبر محلول در لوبیا کلسترول خون را پایین می‌آورد. خوردن لوبیا، نخود و یا عدس برای دو بار در هفته سرطان روده را ۵۰ درصد کاهش داده و به حدی زیادی از بدن مقابل سرطان کلیه، معده، دهان، حنجره و حلق محافظت می‌کند.

پیاز

پیاز، سیر، تره، موسیر، پیاز کوهی و پیازچه برای دستگاه قلب و عروق و سیستم ایمنی بدن مفیدند و همچنین خواص ضد سرطانی و ضد دیابتی دارند. پیاز مانند سبزیجات چلیپایی باید خرد، له یا کاملاً جویده شوند تا بتوان از بیشترین خواص آن بهره‌مند شد. زمانی که پیاز را خرد می‌کنید و از چشمان شما اشک می‌آید همان وقتی است که خواص ضد سرطانی تولید می‌کند.

قارچ‌ها

قارچ‌ها منحصربه‌فردند زیرا ترکیباتی دارند که تولید استروژن را متوقف می‌کند و این برای پیشگیری از سرطان سینه مفید است. همه‌ی قارچ‌ها خواص ضد سرطانی و ضدالتهاب داشته و سیستم ایمنی بدن را تحریک می‌کنند. همچنین از آسیب DNA پیشگیری کرده، رشد سلول سرطانی را کند کرده، موجب مرگ سلول سرطانی شده و فرآیند رگ زایی را مهار می‌کند. فقط به یاد داشته باشید حتماً قارچ را پخته و بعد بخورید.

توت‌ها

توت‌های رنگی بهترین غذاهایی هستند که شما می‌توانید بخورید. تمشک، توت‌فرنگی، شاه‌توت و بلوبری قند کمی دارند اما مواد غذایی آن‌ها زیاد است. مصرف توت خطر بیماری قلبی، دیابت، سرطان و زوال شناختی را کم می‌کند. خوردن توت می‌تواند هماهنگی حرکتی و حافظه را بهبود بخشیده و میزان التهاب و آسیب به DNA بر اثر رشد تومورهای سرطانی را کاهش می‌دهد.

دانه‌ها و آجیل‌ها

دانه‌ها چربی سالم، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان داشته و غنی از فیبر و مواد معدنی هستند. همچنین پروتئین آن‌ها از آجیل‌ها بیشتر است. هر دانه از نظر مواد غذایی منحصربه‌فرد است. برخی دانه‌ها چربی‌های امگا۳ زیادی دارند، برخی دیگر ترکیب لیگنان دارند که ضد سرطان است و گروهی دیگر مقدار زیادی آهن، کلسیم، روی و ویتامین E دارند. آجیل‌ها برای دستگاه قلبی عروقی فایده داشته و به پیشگیری از دیابت و کنترل وزن کمک می‌کنند. همچنین چربی‌های سالم در دانه‌ها و آجیل‌ها به جذب بهتر مواد مغذی در زمان خوردن سبزیجات کمک می‌کنند.