سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

لزوم تصحیح دین سالک و پایداری بر آن


لزوم تصحیح دین سالک و پایداری بر آن

حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) می فرماید: بر امام علی النقی(ع) وارد شدم، وقتی نگاه حضرت به من افتاد فرمود: خوش آمدی! تو حقیقتاً از دوستان ما و پیوسته به ما هستی. من به حضرت گفتم یابن رسول الله! …

حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) می فرماید: بر امام علی النقی(ع) وارد شدم، وقتی نگاه حضرت به من افتاد فرمود: خوش آمدی! تو حقیقتاً از دوستان ما و پیوسته به ما هستی. من به حضرت گفتم یابن رسول الله! می خواهم دین خود را به شما عرضه کنم؛ اگر دینم مورد پسند شما بود، پای آن می ایستم تا جایی که خدا را ملاقات کنم... حضرت هادی(ع) به حضرت عبدالعظیم حسنی می فرمایند مطلبت را بگو و دینت را عرضه کن! حضرت عبدالعظیم اول راجع به خداوند و بحث وحدانیت و خصوصیات آن، دوم، شهادت به رسالت پیامبر اکرم(ص) و خاتمیت آن حضرت، سوم هم درخصوص امامت ائمه اطهار(ره) گواهی می دهد و نام امامان را می آورد تا اینکه به نام مبارک امام هادی(ع) می رسد...

امام هادی(ع) به من فرمودند که بعد از من پسرم امام حسن عسکری(ع) و بعد از ایشان پسرش امام زمان(عج) هستند که از نظرها غایبند، و جایز نیست ایشان را با نام اصلی شان یاد کنید، تا اینکه از پرده غیبت خارج شوند و زمین را سرشار از قسط و عدل نمایند، همان گونه که مملو از ظلم و جور شده باشد. بعد حضرت عبدالعظیم می فرماید من به امامت امام عسکری(ع) و امام زمان(عج) هم اقرار کردم. چهارمین چیزی که حضرت عبدالعظیم گواهی می دهد این است که دوستان ائمه اطهار(ع) دوستان خدا و سرپیچی از فرمانشان، سرپیچی از فرمان خداست. این همان مسئله تولی و تبری است. پنجم هم به حقانیت مسئله معراج ونشئه برزخ و حقانیت نشئه آخرت و معاد گواهی می دهد. حضرت عبدالعظیم در این مرحله بعد از ذکر اصول و مبانی دین به ذکر فروع دین پرداخته و بعد از ولایت، نماز و زکات و روزه و حج و جهاد و امر معروف و نهی از منکر را ذکر می فرماید.

امام هادی(ع) به حضرت عبدالعظیم می فرماید: به خدا قسم این همان دینی است که خدا برای بندگانش انتخاب کرده است. بعد هم فرمودند پای این دینی که انتخاب کرده ای بایست، و بعد هم دعا کردند و از خدا خواستند که حضرت عبدالعظیم را در دینی که انتخاب کرده ثابت قدم و پایدار بدارد۱.

۱. سلوک عاشورایی، آیت الله شیخ مجتبی تهرانی، منزل چهارم، ص۷۹