شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
سید حمید مولانا (۱۳۱۵-)
سید حمید مولانا در ششم اسفند ۱۳۱۵ در تبریز و در خانوادهای روحانی و علمی متولد شد.
وی ۱۰ سال نخست زندگی را در تبریز سپری کرد که مصادف بود با جنگ جهانی دوم و ورود متفقین و روسها به ایران.
مولانا کلاس چهارم و پنجم ابتدایی را در دبستان تعلیمات اسلامی رضوی که نزدیک خیابان شاپور قدیم بود گذراند. دوره متوسطه را ابتدا در دبیرستان تعلیمات جعفری و از کلاس دهم تا دوازدهم که دیپلم گرفت، در دبیرستان مروی تحصیل کرد.
آغاز فعالیت مطبوعاتی مولانا کار در نشریه دانشآموز بوده و پس از پایان تحصیلات متوسطه به دانشگاه تهران برای تحصیل در رشته اقتصاد راه مییابد.
در همان ایام از روزنامه کیهان پیشنهاد سردبیری نشریه کیهانفرهنگی را که تازه تاسیس شده بود، به وی میدهند و یک سال مسئولیت آن را بر عهده داشت و بعد به روزنامه کیهان انتقال مییابد و مسئول صفحه اقتصادی آن روزنامه میشود.
مولانا در سال ۱۳۳۷ از دانشگاه نورت وسترن شیکاگو بورس تحصیلی دریافت کرد و به آمریکا رفت و تا سال ۱۳۴۲ که در آنجا بود لیسانس(اقتصاد)، فوقلیسانس(ارتباطات بینالملل) و دکترایش(علوم سیاسی و روابط بینالملل) را گرفت و بعد از پایان دوره دکترا بلافاصله به ایران برگشت.
پس از مراجعت به ایران، دکتر مصباحزاده که آن زمان مدیر مسؤول کیهان بود، از وی خواست سردبیر کیهان شود. این سردبیری بیش از ۳ تا ۴ ماه طول نکشید. سال ۱۳۴۳ وی دوباره به آمریکا رفت و تا پیروزی انقلاب اسلامی در آنجا ماند.
حمید مولانا یکی از پیشکسوتان و چهرههای برجسته در رشتههای روابط بینالملل و ارتباطات در سطح جهان است و به مدت ۵۰ سال در آمریکا، اروپا و بسیاری از دانشگاههای مهم دنیا به تدریس و تحقیق مشغول بوده است.
وی چند سال پیش به عنوان چهره ماندگار کشور انتخاب شد. مولانا بنیانگذار و موسس اولین و قدیمیترین برنامه آموزشی و پژوهشی ارتباطات جهانی در دانشگاههای آمریکا است.
مولانا بیش از ۳۰ کتاب نوشته که برخی از آنها به زبانهای مختلف ترجمه شده که شامل حوزههای آمریکا و غربشناسی، اسلامشناسی، دیپلماسی و روابط بینالملل است.
وی مشاور چندین سازمان بینالمللی از جمله سازمان ملل و یونسکو بوده است. چند سال قبل در مراسم تجلیلی که از وی و آثار علمیاش از طرف استادان روابط بینالملل در آمریکا صورت گرفت، به عنوان استاد ممتاز و ارشد انجمن مطالعات بینالمللی که سازمان علمی استادان و پژوهشگران این رشته در سطح جهانی است، انتخاب شد.
او همچنین به مدت چند سال رییس انجمن بینالمللی پژوهش در علوم ارتباطات بوده و سمت افتخاری این آکادمی علمی را که متشکل از استادان و محققین این رشته در سطح بینالمللی میباشد، دارا است.
حمید مولانا در رشته ارتباطات تنها ایرانی با بالاترین درجه آکادمیک این رشته است و سالهاست در رسانهها او را با پیشوند پروفسور معرفی میکنند.
وی در سال ۱۳۸۷ از طرف رئیسجمهور وقت - محمود احمدی نژاد - به سمت مشاور رئیسجمهور برگزیده شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست